Κοσμος

Από το νοσοκομείο...στο τιμόνι η Βασίλισσα Ελισάβετ (φωτ.)

Η μονάρχης έχει ακυρώσει αρκετές δημόσιες εμφανίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
στο τιμόνι η βασίλισσα Ελισάβετ
Η Βασίλισσα Ελισάβετ oδηγεί (Φωτό Αρχείου) © EPA Pool

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην οποία έχει γίνει σύσταση από τους γιατρούς της να ξεκουραστεί, απαθανατίστηκε σήμερα Δευτέρα να οδηγεί.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, στην οποία έχει γίνει σύσταση από τους γιατρούς της να απέχει για δύο εβδομάδες από τα της καθήκοντα προκειμένου να ξεκουραστεί, απαθανατίστηκε σήμερα Δευτέρα να οδηγεί γύρω από το Κάστρο του Ουίνδσορ.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, η 95χρονη βρίσκεται πίσω από το τιμόνι εντός του Κάστρου. 

Τον περασμένο μήνα, η Ελισάβετ αναγκάστηκε να ακυρώσει κάποιες προγραμματισμένες υποχρεώσεις της και να περάσει μία νύχτα στο νοσοκομείο, εξαιτίας ασθένειας, η οποία ωστόσο δεν σχετιζόταν με την Covid-19. Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και χρόνια που παρέμεινε για μια ολόκληρη νύχτα στο νοσοκομείο. 

Το γεγονός ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ καθυστέρησε να αποκαλύψει τη νοσηλεία της, την πρώτη της από το 2013, προκάλεσε ερωτήματα και επικρίσεις για την έλλειψη διαφάνειας εκ μέρους του παλατιού. Πριν λίγο καιρό, η Βασίλισσα εμφανίστηκε σε επίσημη δέσμευση, κρατώντας το μπαστούνι της. Η τελευταία φορά που η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανάλογο μπαστούνι ήταν την περίοδο 2003-2004, όταν είχε νοσηλευτεί και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο δεξί της γόνατο.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ είπε ότι οι γιατροί της την έχουν συμβουλεύσει να ξεκουραστεί και να αποφύγει τις επίσημες επισκέψεις για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Στο πλαίσιο αυτό, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη δεξίωση για τη σηματοδότηση της έναρξης της Συνόδου COP26 του ΟΗΕ με αντικείμενο την κλιματική αλλαγή.

Η βασίλισσα, η οποία είναι γνωστή για την καλή κατάσταση της υγείας της, έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από διαδικτυακές ακροάσεις, στις οποίες φάνηκε καλά και ευδιάθετη, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός που μίλησε μαζί της την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι βρισκόταν «σε πολύ καλή φόρμα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ