Κοσμος

H Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί ούτε στην Ημέρα Μνήμης

«Λόγω προβλήματος στην πλάτη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παραστεί ούτε στην Ημέρα Μνήμης
Η βασίλισσα Ελισάβετ © EPA

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα συμμετάσχει στην τελετή της Ημέρας Μνήμης αυτή την Κυριακή στο Λονδίνο έπειτα από πρόβλημα που ανέκυψε με την πλάτη της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, που έχει υποχρεωθεί τον τελευταίο καιρό να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σύσταση των γιατρών, δεν θα συμμετάσχει στην τελετή της Ημέρας Μνήμης αυτή την Κυριακή στο Λονδίνο. 

Η ανακοίνωση του Παλατιού αναφέρει: «Η βασίλισσα, έχοντας ένα τράβηγμα στην πλάτη, αποφάσισε το πρωί με μεγάλη λύπη ότι δε θα μπορέσει να παραστεί στη σημερινή Τελετή της Κυριακής Μνήμης στο Κενοτάφιο. Η Αυτής Μεγαλειότης είναι απογοητευμένη που θα χάσει την τελετή».

Πηγή από το παλάτι είπε ότι το τράβηγμα που υπέστη η βασίλισσα στην πλάτη της δεν σχετίζεται με τα προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν διευκρινιστεί και εξαιτίας των οποίων νοσηλεύθηκε. Η πηγή δήλωσε ότι πρόκειται για μια απίστευτα ατυχή σύμπτωση. Πρόσθεσε ότι η βασίλισσα ελπίζει να συνεχίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά της, όπως έχουν προγραμματιστεί, την επόμενη εβδομάδα.

Η 95χρονη βασίλισσα, η οποία πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα, χρειάστηκε να παρατείνει το διάστημα ανάπαυσης που της είχαν συστήσει οι γιατροί, με αποτέλεσμα να ακυρώσει τη συμμετοχή της αυτό το Σάββατο στην εκδήλωση Μνήμης, το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στους Βρετανούς στρατιώτες και αυτούς της Κοινοπολιτείας.

Όπως, όμως, είχε η ίδια διατυπώσει τη «σθεναρή πρόθεσή» της πριν από δύο εβδομάδες, η βασίλισσα να δώσει το «παρών» στην τελετή, αυτήν την Κυριακή, στο κενοτάφιο του Λονδίνου, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου του Μπάκινγχαμ.

«Ακολουθώντας τις πρόσφατες συμβουλές των γιατρών της, η βασίλισσα αποφάσισε να μην παραστεί» στη γενική σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, αναφέρει επίσης το Μπάκιγχαμ. Να σημειωθεί ότι η μονάρχης δεν είχε παραστεί ούτε στην Διάσκεψη για το Κλίμα, COP26 στην Γλασκώβη. 

Η πρώτη εμφάνιση για την 95χρονη Ελισάβετ ήταν τον Οκτώβριο οπότε πραγματοποίησε ακροάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, από το κάστρο του Ουίνσδορ, τον βασικό πλέον τόπο κατοικίας της. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης οι πρεσβευτές της Νότιας Κορέας Γκουν Κιμ και της Ελβετίας Μάρκους Λάιτνερ επέδωσαν τα διαπιστευτήριά τους, όπως έγινε γνωστό από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ