Κοσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο

Λόγω εποχιακού κρυολογήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βασίλισσα Ελισάβετ
Η βασίλισσα Ελισάβετ © EPA

Η βασίλισσα Ελισάβετ πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο λόγω εποχιακού κρυολογήματος, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού.

Στο νοσοκομείο πέρασε τη χθεσινή νύχτα η βασίλισσα Ελισάβετ Β' κατόπιν εντολής των προσωπικών της γιατρών, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

«Μετά από ιατρικές συμβουλές για να ξεκουραστεί για λίγες ημέρες, η βασίλισσα παρευρέθηκε στο νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα για κάποιες προκαταρκτικές έρευνες και επέστρεψε στο Κάστρο Γουίνδσορ σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 21/10)», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου αργά την Πέμπτη, όπως αναφέρεται από τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News.

Να θυμίσουμε πως την περασμένη εβδομάδα η βασίλισσα εθεάθη για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί μπαστούνι δημοσίως. Ωστόσο, «παραμένει σε καλή διάθεση», σύμφωνα με πληροφορίες.

Ακύρωση του ταξιδιού της βασίλισσας Ελισάβετ στη Βόρεια Ιρλανδία με εντολή γιατρών

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία ύστερα από συμβουλή των ιατρών της, την οποία, σύμφωνα με το BBC, «αποδέχθηκε απρόθυμα».  

Εκπρόσωπος του παλατιού ανέφερε ότι «Η Αυτού Μεγαλειότης έχει καλή διάθεση και είναι απογοητευμένη που δεν μπορεί πλέον να επισκεφθεί τη Βόρεια Ιρλανδία, όπου επρόκειτο να έχει συναντήσεις σήμερα και αύριο. Η βασίλισσα στέλνει τις θερμότερες ευχές της στους ανθρώπους της Βόρειας Ιρλανδίας και ανυπομονεί να τους επισκεφτεί στο μέλλον».

Τέλος τα μαρτίνι για τη βασίλισσα Ελισάβετ 

Οι γιατροί της Ελισάβετ Β΄ της συνέστησαν να σταματήσει να πίνει αλκοόλ ενόψει του εορτασμού της πλατινένιας επετείου της στις 6 Φεβρουαρίου 2022 – η εκδήλωση που σηματοδοτεί τα 70 χρόνια της ως βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αλκοόλ τέλος», δήλωσε μια πηγή στο Vanity Fair. «Οι γιατροί της θέλουν να βεβαιωθούν ότι είναι όσο το δυνατόν πιο υγιής», πρόσθεσε.

To ίδιο περιοδικό γράφει ότι, μέχρι τις πρόσφατες ιατρικές συμβουλές, η βασίλισσα έπινε ένα ποτό «τα περισσότερα βράδια» – συνήθως ένα ποτήρι γλυκό κρασί με δείπνο και στη συνέχεια συχνά ένα dry μαρτίνι τα βράδια, καθώς και περιστασιακά ένα ποτήρι κρασί πριν τον ύπνο. Έχει επίσης αναφερθεί ότι η βασίλισσα αγαπάει το βερμούτ Dubonnet και αλλά και το τζιν.

«Η βασίλισσα έχει πει να εγκαταλείψει το βραδινό της ποτό, το οποίο είναι συνήθως μαρτίνι»είπε οικογενειακός φίλος στο περιοδικό. «Δεν είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση γι' αυτήν, δεν είναι μεγάλη οπαδός του ποτού, αλλά φαίνεται άδικο το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση της ζωής της πρέπει να εγκαταλείψει μία από τις ελάχιστες απολαύσεις της».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ