Κοσμος

Νεκρός ο βουλευτής των Συντηρητικών που δέχθηκε επίθεση

Aκόμα ένας πολιτικός χάνει τη ζωή του στη Βρετανία μετά τη Τζο Κοξ το 2016

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο βουλευτής των Συντηρητικών που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από εκκλησία
Ο βουλευτής στη Βρετανία Ντέιβιντ Άμες (David Amess), που δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι © YouTube

Στα τραύματα του υπέκυψε ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος σερ Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος νωρίτερα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Στα τραύματα του υπέκυψε ο Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος σερ Ντέιβιντ Άμες, ο οποίος νωρίτερα δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Έσσεξ ανέφερε ότι «Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία, μετά από επίθεση με μαχαίρι στο Leigh-on-Sea. Μας κάλεσαν σε μια διεύθυνση στο Eastwood Road North λίγο μετά τις 12.05 σήμερα (Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου). Όταν φτάσαμε βρήκαμε έναν άντρα τραυματισμένο. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αλλά δυστυχώς πέθανε μετά από λίγο». 

«Ένας 25χρονος συνελήφθη άμεσα ως ύποπτος για φόνο και καθώς έφερε πάνω του ένα μαχαίρι.  Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση. Δεν αναζητούμε κανέναν άλλον δράστη σε σχέση με αυτό το περιστατικό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το κοινό που μας ειδοποίησε για το περιστατικό τόσο γρήγορα» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Κατά το Skynews, ο 69χρονος βουλευτής δέχθηκε πολλές μαχαιριές από τον άγνωστο άνδρα, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστός ο λόγος. Ο σερ Άμες βρισκόταν στο σημείο στο πλαίσιο συνάντησης με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς του.

Πλήθος συναδέλφων του από όλες τις παρατάξεις έστειλαν τα μηνύματα τους, ξεχωρίζει όμως αυτό Μπρένταν Κοξ, συζύγου της αδικοχαμένης βουλευτού Τζο Κοξ η οποία δολοφονήθηκε με αντίστοιχο τρόπο το 2016. 

«Οι σκέψεις και η αγάπη μου είναι με την οικογένεια του Ντέιβιντ. Αυτά είναι που έχουν σημασία τώρα. Αυτό φέρνει τα πάντα πίσω. Ο πόνος, η απώλεια, αλλά και η αγάπη που μας έδωσε το κοινό μετά τον χαμό της Τζό. Ελπίζω να κάνουντο ίδιο για τον Ντέιβιντ τώρα». 

Ο σερ Ντέιβιντ Έιμες εκπροσωπούσε τη συγκεκριμένη περιφέρεια της ΝΑ Αγγλίας από το 1983, όντας από τους παλαιότερους βουλευτές στο Γουέστμινστερ. Ο Συντηρητικός βουλετής του Μπόρις Τζόνσον είχε στο παρελθόν μιλήσει για την αντικοινωνική συμπεριφορά και την εγκληματικότητα με αφορμή μαχαιρώματα. Ήταν σταθερός υποστηρικτής της καμπάνιας του «Brexit» και είχε αντιταχθεί σε νομοσχέδια για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, συμπεριλαμβανομένου του γάμου ομοφυλοφίλων.

Μνήμες από τη δολοφονία της Τζο Κοξ

Η δολοφονία του Άμες θυμίζει την υπόθεση του 2010, όταν ο βουλευτής των Εργατικών Στίβεν Τιμς επέζησε από αντίστοιχη επίθεση με μαχαίρι στο γραφείο της εκλογικής περιφέρειάς του. Κυρίως όμως η δολοφονία φέρνει στις μνήμες αυτή της βουλευτού Τζο Κοξ των Εργατικών το 2016, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Η Κοξ είχε δεχθεί επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι από άνδρα, ο οποίος ήταν οπαδός του Brexit.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ