Κοσμος

Βρετανία: Μαχαίρωσαν βουλευτή από το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον

Ξύπνησαν μνήμες από την δολοφονία της Τζο Κοξ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο βουλευτής στη Βρετανία Ντέιβιντ Άμες (David Amess), που δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι
Ο βουλευτής στη Βρετανία Ντέιβιντ Άμες (David Amess), που δέχτηκε την επίθεση με μαχαίρι © YouTube

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε στη Βρετανία ο βουλευτής των Συντηρητικών Ντέιβιντ Άμες.

Πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι δέχτηκε βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία. Η επίθεση με μαχαίρι κατά του Ντέιβιντ Άμες (David Amess) σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 έξω από εκκλησία μεθοδιστών στο Έσσεξ.

Ο βουλευτής ανήκει στο κόμμα του Μπόρις Τζόνσον. Είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit).

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά του Ντέιβιντ Άμες έχει συλληφθεί. Ο 69χρονος βουλευτής δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Όπως μετέδωσε το Sky News, η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει γνωστή. Αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το σημείο της επίθεσης και έχουν ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων.

Σύμφωνα με το BBC, την ώρα που τον πλησίασε ο δράστης με το μαχαίρι ο Συντηρητικός βουλευτής David Amess μιλούσε με πολίτες έξω από την εκκλησία μεθοδιστών.

BREAKING: Tory MP Sir David Amess stabbed 'multiple times'

Επίθεση με μαχαίρι στον Βρετανό βουλευτή David Amess - Το μήνυμα της αστυνομίας του Έσσεξ στο Twitter

Η αστυνομία του Έσσεξ ανήρτησε μήνυμα στο Twitter για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής Ντέιβιντ Άμες στη Βρετανία.

«Κληθήκαμε σε αναφορές για μαχαίρωμα στην Eastwood Rd North λίγο μετά τις 12.05. Ένας άνδρας συνελήφθη λίγο αργότερα. Δεν αναζητείται συνεργός. Θα σας μεταφέρουμε περισσότερες πληροφορίες όταν τις έχουμε».

Μνήμες από τη δολοφονία της Τζο Κοξ

Η συγκεκριμένη επίθεση Άμες με τους ψηφοφόρους του θυμίζει την υπόθεση του 2010, όταν ο βουλευτής των Εργατικών Στίβεν Τιμς επέζησε από αντίστοιχη επίθεση με μαχαίρι στο γραφείο της εκλογικής περιφέρειάς του και αυτή εναντίον της Τζο Κοξ των Εργατικών το 2016, λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit. Η Κοξ είχε δεχθεί επίθεση με πιστόλι και μαχαίρι από άνδρα, ο οποίος ήταν οπαδός του Brexit.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ