Κοσμος

Δημοσιογράφος στον Τζόνσον: «Πρωθυπουργέ, σταματήστε να μιλάτε»

«Δεν είμαστε σε κρίση» υποστηρίζει ο Τζόνσον

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ©EPA Pool

Παρουσιαστής του ραδιοφωνικού BBC αναγκάστηκε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να μιλάει δεδομένου ότι δεν τον άφηνε να κάνει ερώτηση.

Έχοντας απυηδήσει από τον τρόπο με τον οποίο ο Bρετανός πρωθυπουργός  Μπόρις Τζόνσον δεν τον άφηνε να διατυπώσει ερώτηση, παρουσιαστής του ραδιοφωνικού BBC κάλεσε τον επικεφαλής της κυβέρνησης να «σταματήσει να μιλάει», κατά τη διάρκεια συνέντευξής.

«Πρωθυπουργέ, σταματήστε να μιλάτε», τόνισε ο Νικ Ρόμπινσον, παρουσιαστής της εκπομπής BBC Today, την ώρα που ο Τζόνσον, ακάθεκτος, εξηγούσε ότι δεν πρόκειται να κάνει τα στραβά μάτια στην παράτυπη μετανάστευση λόγω της κρίσης με την έλλειψη οδηγών βαρέων φορτηγών, παρά το γεγονός ότι προσφέρει 5.000 βίζες εργασίας στη χώρα για λίγους μήνες σε ξένους οδηγούς.

«Θα έχουμε ερωτήσεις και απαντήσεις και όχι μια κατάσταση όπου θα μιλάτε μόνος σας, εάν δεν σας πειράζει», τόνισε ο παρουσιαστής, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Τζόνσον: Δεν είμαστε σε κρίση

Ερωτηθείς σήμερα από την ίδια εκπομπή εάν το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε κρίση, ο Τζόνσον είπε: «Όχι. Νομίζω ότι αντιθέτως, αυτό που βλέπετε με τη βρετανική οικονομία και πράγματι με την παγκόσμια οικονομία εντοπίζεται κυρίως στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι πιέσεις που θα περίμενε κανείς από έναν γίγαντα που ξυπνά και αυτό είναι που συμβαίνει». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι επιχειρήσεις χρειάζεται να επενδύσουν περισσότερα.

«Αυτό που είδατε τα τελευταία 20 ή και παραπάνω χρόνια, σχεδόν 25 χρόνια, ήταν μια προσέγγιση όπου επιχειρήσεις κάθε είδους κατάφεραν να βασιστούν σε μετανάστευση με χαμηλούς μισθούς και χαμηλό κόστος για πολύ καιρό», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ερωτηθείς εάν το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς ένα πληθωριστικό σπιράλ όπως τη δεκαετία του 1970, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί με τέτοιο τρόπο και πραγματικά πιστεύω ότι η φυσική ικανότητα αυτής της χώρας να διευθετήσει την επιμελητεία και τις εφοδιαστικές της αλυσίδες είναι πολύ ισχυρή».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ