- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τι ισχυρίστηκε ο 67χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στην Κύπρο
Βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού
Ο 67χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο παρουσιάστηκε στο Επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού χωρίς νομική εκπροσώπηση
Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λεμεσού παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο 67χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο, η οποία ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στον Αρακαπά.
Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι κάλεσε ο ίδιος από το κινητό του την Πυροσβεστική. Δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα του εμπρησμού.
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, η αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι το μεσημέρι του Σαββάτου στη 13:00 ο ύποπτος εθεάθη να αναχωρεί με το αυτοκίνητό του από το περιβόλι του σε τοποθεσία στο χωριό Αρακαπάς.
Την ίδια στιγμή αυτόπτης μάρτυρας είδε την πυρκαγιά να μαίνεται σε καλαμιώνα στην κοίτη ποταμού που εφάπτεται του χωραφιού του, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com. Σύμφωνα με τον ίδιο στο σημείο δε βρισκόταν οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Ο ύποπτος, κλήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού το βράδυ του Σαββάτου,ενώ ανακρινόμενος αρνήθηκε ανάμειξη στον υπόθεση, δίνοντας τους δικούς του ισχυρισμούς. Μεταξύ άλλων είπε ότι κάλεσε ο ίδιος από το κινητό του στο 112 αναφέροντας σε μάρτυρα ότι στις 13:53 ξεκίνησε η φωτιά.
Σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, ο ισχυρισμός του υπόπτου αντικρούεται από τον μάρτυρα αφού στην κατάθεσή του αυτός ανέφερε στον ύποπτο ότι μυρίζει καπνός και πρέπει να υπάρχει φωτιά.
Σε κατάθεση που ελήφθη από άλλο μάρτυρα, ανέφερε ότι είδε τον ύποπτο στο χωράφι να κινείται πεζός προς το όχημά του και μετά από λίγα λεπτά αντιλήφθηκε καπνό κοντά στο χωράφι του υπόπτου, όπου και ξέσπασε η φωτιά.
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, στο παρόν στάδιο λήφθηκαν έξι καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν πέραν των 200 καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου, από κατοίκους της περιοχής που υπέστησαν ζημιές αλλά και από πρόσωπα που έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή στην υπόθεση.
Ανάμεσα στα τεκμήρια τα οποία παραλήφθηκαν από τις Αρχές είναι και το όχημα του 67χρονο υπόπτου ενώ η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι θα ελεγχθούν τα κλειστά κυκλώματα της περιοχής όπου διακινήθηκε ο ύποπτος πριν και μετά τη φωτιά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απρόβλεπτος και αντιφατικός, παραδέχεται ότι δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον περιορισμό πέρα από τον εαυτό του
Πώς κατέρρευσε το αίσθημα ασφάλειας για το φημισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο
Τι υποστήριξε ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι
Η απάντηση στις απειλές Ιρανού στρατηγού
Η ομιλία για την επέτειο της ορκωμοσίας του
Την ώρα που η χώρα πενθεί για τα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος της Κυριακής
Προς την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσω της στρατιωτικής ισχύος
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.