- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γαλλία: Μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφοι ανοίγουν 19 Μαΐου
Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας - Η απόφαση Μακρόν για τα μουσεία
Ανοίγουν στη Γαλλία μπαρ, εστιατόρια και κινηματογράφοι στις 19 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Στη Γαλλία τα εμπορικά καταστήματα, οι εξωτερικοί χώροι σε μπαρ και εστιατόρια όπως και οι πολιτιστικοί χώροι, μεταξύ αυτών οι κινηματογράφοι και τα μουσεία, επαναλειτουργούν στις 19 Μαΐου.
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε συνέντευξή του στον περιφερειακό Τύπο της χώρας.
Στις 19 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει και ξεκινά στις 21.00 το βράδυ. Οι καφετέριες και τα εστιατόρια θα ξανανοίξουν στο εσωτερικό από τις 9 Ιουνίου, όταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα μετατεθεί στις 23.00, προτού το συγκεκριμένο μέτρο αρθεί στις 30 Ιουνίου, εφόσον το επιτρέψει η υγειονομική κατάσταση στη Γαλλία.
«Το σημείο μηδέν ήταν η επαναλειτουργία των σχολείων στις 26 Απριλίου. Αναλάβαμε να υλοποιήσουμε αυτήν την εκπαιδευτική προτεραιότητα και αυτήν τη στρατηγική να ζήσουμε με τον ιό, ακόμα κι αν βρισκόμασταν μπροστά σε έναν υψηλό δείκτη επίπτωσης, υψηλότερο από εκείνον των γειτόνων μας» εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.
Και πρόσθεσε: «Κατόπιν θα ανοίξουμε σε 4 φάσεις. Στις 3 Μαΐου, τέλος στα δικαιολογητικά και τους περιορισμούς των μετακινήσεων. Από τις 19 Μαΐου, θα μπορέσουμε να βρούμε ξανά την τέχνη του να ζούμε με τον γαλλικό τρόπο, παραμένοντας προσεκτικοί και υπεύθυνοι: Το κέφι μας, ο πολιτισμός μας, ο αθλητισμός».
Μπαρ και εστιατόρια - Ανοίγουν και πάλι στη Γαλλία - Με ποια περιοριστικά μέτρα - Τι ισχύει για κινηματογράφους και θέατρα
Σε ό,τι αφορά τα μπαρ και τα εστιατόρια, σε κάθε τραπέζι ο μέγιστος αριθμός πελατών θα ανέρχεται σε 6.
Τα μουσεία, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και οι αίθουσες θεάματος με καθιστό κοινό θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, με μέγιστο αριθμό 800 ατόμων στο εσωτερικό τους, 1.000 στο εξωτερικό τους. Το ίδιο ισχύει για τις ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις.
Οι εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 ανθρώπους θα επιτραπούν στις 30 Ιουνίου, με υγειονομικό πάσο, δηλαδή με την παρουσίαση ενός αρνητικού τεστ ή ενός πιστοποιητικού ανοσοποίησης.
Η γαλλική «Le Parisien» γράφει, πάντως, ότι το εν λόγω χρονοδιάγραμμα είναι προσωρινό και θα μπορούσε να καθυστερήσει ανά περιφέρεια, σε περιοχές όπου οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκονται στα όριά τους ή ο δείκτης επίπτωσης υπερβαίνει τα 400 κρούσματα/100.000 κατοίκους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Οι παλιές φωτογραφίες του ενέπνευσαν την εμφάνιση του Ρον Μπέργκαντι
Οι αρχές αναφέρουν κακομεταχείριση αλλοδαπών εργαζομένων
«Κάποιες περιοχές είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας», αναφέρει
Η Βανέσα Έμντε κατηγορείται ότι παραβίασε επανειλημμένα τη συμφωνία με το κόμμα της
Ο 82χρονος Τόμας Μαρκλ συνελήφθη σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Φλόριντα
Η υπόθεση φαίνεται να τακτοποιήθηκε εκτός δικαστηρίων
Η φυλακή μπορεί να είναι μόνο η αρχή των συνεπειών
Τα περιθώρια πίεσης στον Τραμπ
Η γερουσιαστής αναμένεται να αναλάβει την Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων
16 τραυματίες εκ των οποίων 3 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Έπλεε χωρίς φορτίο προς το Μπαχρέιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.