Κοσμος

Γαλλία: Ανοίγουν ξανά μπαρ και εστιατόρια στις 19 Μαΐου

Μετά τη μείωση των διασωληνωμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γαλλία εστιατόριο
Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα εστιατόρια στη Γαλλία © Unsplash

Ανοίγουν ξανά τα μπαρ και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους σε όλη τη Γαλλία στις 19 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Μπαρ και εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους ανοίγουν ξανά στη Γαλλία από τις 19 Μαΐου όπως επισημοποίησε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ολιβιέ Βεράν.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως επισήμανε ο Βεράν, περίπου 20 άνθρωποι στη Γαλλία έχουν βρεθεί θετικοί στην παραλλαγή του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ έχει αρχίσει να μειώνεται και ως εκ τούτου το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων θα γίνει κανονικά

«Οι προοπτικές φαντάζουν μάλλον καλές και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο υπουργός. Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Γαλλίας έπεσε χθες για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου κάτω από τις 5.000, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού «παραλλαγή ανησυχίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν να περιέχει μεταλλάξεις που ενδεχομένως καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό, προκαλούν βαρύτερη νόσηση ή δεν καλύπτονται από την ανοσία που προκαλούν τα εμβόλια.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ