- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβόλιο BioNTech: Η ΕΕ θα παραγγείλει επιπλέον 300 εκατ. εμβόλια
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters
Κορωνοϊός: Η Ε.Ε. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες Pfizer/BioNTech για την προμήθεια έως και 300 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech την πιθανότητα να παραγγείλει έως και 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου τους για τον κορωνοϊό, όπως ανέφεραν σήμερα τρεις πηγές που έχουν γνώση του θέματος, καθώς οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών μάχονται για να επιταχύνουν τους εμβολιασμούς.
Η ΕΕ, που έχει πληθυσμό 450 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει παραγγείλει ήδη 200 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Η σύμβαση που υπέγραψε τον Νοέμβριο της δίνει το δικαίωμα να αγοράσει άλλα 100 εκατομμύρια. Ο κάθε εμβολιαζόμενος χρειάζεται δύο δόσεις του εμβολίου.
Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters, η ΕΕ επιδιώκει να αγοράσει ακόμη 50 ή 100 εκατομμύρια δόσεις. Αυτά τα εμβόλια θα μπορούσαν να παραδοθούν κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με δύο πηγές. Ωστόσο μία από τις πηγές είπε ότι η παράδοση ενδέχεται να γίνει κατά το τέταρτο τρίμηνο και η τιμή ανά δόση θα παραμείνει η ίδια που είχε συμφωνηθεί με την υπάρχουσα σύμβαση. Με βάση ένα έγγραφο, η ΕΕ έχει συμφωνήσει να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση του εμβολίου.
Μάλιστα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές, τους αριθμούς ή τις πιθανές παραγγελίες. Ο εκπρόσωπος της Pfizer είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει γιατί οι συζητήσεις με τις κυβερνήσεις είναι εμπιστευτικές, ενώ η BioNTech δεν ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
«Νιώθω βαθιά ντροπή», είπε ο ηθοποιός σε ομιλία του στο Βερολίνο
«Με αναγκάζεις να σου κάνω κακό» της έλεγε
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι με αμοιβαίους συμβιβασμούς μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη
Η συνταγματική αναθεώρηση του 2020 μηδένισε τις προηγούμενες προεδρικές θητείες του
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.