- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Γαλλοβρετανικά σύνορα: Εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ Έλληνες οδηγοί
Τα σύνορα έκλεισαν λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς φορτηγών, μεταξύ τους και Έλληνες οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ
Χριστούγεννα στο «τιμόνι» ενδέχεται να κάνουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες οδηγοί φορτηγών, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, που βρίσκονται από τα μεσάνυχτα της Κυριακής εγκλωβισμένοι σε ουρές δεκάδων χιλιομέτρων στα σύνορα Γαλλίας- Ηνωμένου Βασιλείου και σε πάρκινγκ διάφορων περιοχών. Παρά την απόφαση για άρση των περιορισμών από τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ουρές των φορτηγών παραμένουν και η αποκατάσταση της ομαλής κίνησης αναμένεται να πάρει ακόμα και ημέρες (σ.σ. τα σύνορα έκλεισαν λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία).
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνουν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγοί, ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιριών και εκπρόσωποι των φορέων τους, επισημαίνοντας ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες: αφενός, χιλιάδες οδηγοί θα πρέπει να κάνουν rapid test πριν μπουν στη Γαλλία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις. Αφετέρου, ο αριθμός των ακινητοποιημένων φορτηγών είναι τόσο μεγάλος, που η απορρόφησή τους από το δίκτυο δεν μπορεί παρά να είναι πολύ αργή.
Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι τα σύνορα έκλεισαν σε μια περίοδο, που παρά τις αρρυθμίες στις μεταφορές λόγω πανδημίας, η κίνηση ήταν -κατά τους μεταφορείς- αυξημένη λόγω εορτών, αλλά και του Brexit, που ώθησε πολλούς εισαγωγείς στη Βρετανία να «στοκάρουν» προϊόντα, ενόψει των νέων τελωνειακών διαδικασιών από 1ης Ιανουαρίου.
«Χαριτολογώντας πολλοί λένε ότι η ουρά φτάνει από το Ντόβερ μέχρι τον περιφερειακό του Λονδίνου. Θα πάρει λοιπόν πολλές μέρες να αποκατασταθεί η ομαλή ροή. Δεν έχουμε ακριβή εικόνα ως προς τον συνολικό αριθμό των ελληνικών φορτηγών που είναι εγκλωβισμένα, αλλά είναι αρκετοί οι οδηγοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μας. Φοβάμαι πως πολλοί θα κάνουν Χριστούγεννα στο φορτηγό, αν όχι και Πρωτοχρονιά» επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ), Απόστολος Κενανίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι, ήδη από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, η ΟΦΑΕ ήρθε σε επαφή με την πρεσβεία και τα υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, αναζητώντας λύσεις.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν θα παραδοθούμε σε περίπτωση επίθεσης», δηλώνει ο πρωθυπουργός Σινκεβίτσιους
Επεκτείνεται η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί CNN, MS NOW και Politico ότι διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις
Η διεύρυνση της συνεργασίας σε ενέργεια και άμυνα
Ο Τσαρλς Σπένσερ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «αυτόπτη μάρτυρα της ιστορίας» και καταγράφει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα
Τι ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε για το μέλλον της Ευρώπης από την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν
Τα χρήματα θα διατεθούν στο ίδρυμα της ηθοποιού για την προστασία των ζώων
Κρατήσεις χωρίς δίκη και καταγγελίες για βασανιστήρια
Τα νέα αποκαλυπτικά έγγραφα
Όλα τα βλέμματα στη συνάντησή τους
Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίζονται, καθώς αγνοείται η τύχη έξι ανθρώπων έπειτα από κατολισθήσεις
Ένα μεγάλο ερώτημα "What If..." της ιστορίας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο συμβιβασμός ανοίγει τον δρόμο για την ολοκλήρωση του deal των 111 δισ. δολαρίων
Μόλις το 17% εγκρίνει τους χειρισμούς για την ακρίβεια
Η μάχη με την εξάρτηση και ο αιφνίδιος θάνατος στα 27
Τι υποστηρίζει ο δικαστής
Παρότι έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Αμερικανό πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.