- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ινδία: Οργή για την αστυνομική βία μετά τον θάνατο πατέρα-γιου
«Τα βασανιστήρια ρουτίνα - Οι καταδίκες αστυνομικών σπάνιες»
Οργή στην Ινδία, για την αστυνομική βία μετά τον θάνατο πατέρα και γιου.
Ο θάνατος ενός πατέρα και του γιου του, θυμάτων βασανισμού από αστυνομικούς, σύμφωνα με την οικογένειά τους, μετά τη σύλληψή τους, προκάλεσε στην Ινδία κύμα αγανάκτησης εναντίον της αστυνομικής βίας, με πολλούς να κάνουν παραλληλισμούς με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ.
Ο 58χρονος Τζ.Τζαγιαράτζ και ο Μπένικς Ιμανουέλ, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού (νότια), κατηγορούμενοι ότι άφησαν ανοικτό το κατάστημά τους μετά το προκαθορισμένο από τις αρχές ωράριο λειτουργίας, στο πλαίσιο της καραντίνας ενάντια στην πανδημία του νέου κορονοϊού.
Οι δύο άνδρες άφησαν την τελευταία τους πνοή, λίγες ημέρες αργότερα, στο νοσοκομείο, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Η οικογένειά τους κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι βιαιοπράγησαν εναντίον τους προκαλώντας τους εσωτερική αιμορραγία.
Δύο αστυνομικοί που εμπλέκονται στη σύλληψή τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του κρατιδίου.
Ο θάνατος των δύο ανδρών στη μικρή πόλη Σατανκούλαμ προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας στο κρατίδιο, με τους εμπόρους να προκηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις για την προσεχή Τετάρτη.
«Οι ένοχοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι», έγραψε χθες σε μήνυμά της στο Twitter η πρωταγωνίστρια του Μπόλιγουντ Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας.
«Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως έγινε για τον Τζορτζ Φλόιντ», είπε από την πλευρά της η ηθοποιός Κρίστλ Ντισούζα.
Ο δικηγόρος και ακτιβιστής Τζίγκνες Μεβάνι έγραψε ότι οι «Τζορτζ Φλόιντ της Ινδίας είναι πολύ περισσότεροι».
Σύμφωνα με έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 3.146 άνθρωποι πέθαναν σε αστυνομικά τμήματα στην Ινδία το 2017-2018. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία συχνά υποστηρίζει ότι πρόκειται για αυτοκτονίες ή θανάτους από φυσικά αίτια.
«Η βία και τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα έχουν γίνει σχεδόν ρουτίνα», καταγγέλλει η οργάνωση. Σύμφωνα μάλιστα με ακτιβιστές προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι καταδίκες αστυνομικών είναι σπάνιες.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.