- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρουμανία- κορωνοϊός: Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία φέτος
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Κλάους Γιοχάνις
Οι ρουμανικές Αρχές αποφάσισαν να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία φέτος και οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις λόγω κορωνοϊού.
Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, αλλά οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοιτούν διαδικτυακά και το σχολικό έτος θα να ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου, με βάση τους βαθμούς που έχουν επιτύχει οι μαθητές. Ταυτόχρονα, οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία των μαθητών οι οποίοι θα τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και απόστασης.
Οι ρουμανικές Αρχές αποφάσισαν να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία φέτος και οι μαθητές δεν θα επιστρέψουν στις τάξεις. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο όταν ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος.
Οι εθνικές εξετάσεις εισόδου και αποφοίτησης για το γυμνάσιο θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί (η υπουργός Παιδείας της Ρουμανίας είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι αυτές οι εξετάσεις θα διεξαχθούν πιθανόν τον Ιούλιο), αλλά με την τήρηση αυστηρών κανόνων κοινωνικής απόστασης, δηλαδή θα υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στην τάξη, θα ελεγχθεί η θερμοκρασία τους, θα υπάρχει μία είσοδος και μία έξοδος κ.λπ.
Εξάλλου, από σήμερα, αλλάζουν τα δεδομένα για την κυκλοφορία των πολιτών, άνω των 65 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, άτομα άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ, από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα άτομα αυτών των ηλικιών, θα μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια ενός ανθρώπου που αγαπά την Ελλάδα
Εξαγγελία-μαμούθ ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων εν μέσω οικονομικής πίεσης λόγω Ιράν
Γιατί ο τραγουδιστής τις τελευταίες ώρες δέχεται άγρια κριτική για το σχέδιο που φιγουράρει πάνω σε εισιτήρια συναυλιών του
Ο πρώτος Έξαρχος μετά από 300 χρόνια, που έμεινε στο Κίεβο από την πρώτη μέρα του πολέμου, μιλάει στην Athens Voice
Ο φωτορεπόρτερ που πηγαίνει εκεί όπου μόλις έπεσε ο πύραυλος μιλάει στην Athens Voice
Μια χώρα που μαθαίνει να ζει ανάμεσα στον πόλεμο, την εξάντληση και την επιμονή να συνεχίσει
Την αποκαλούσε σε συνομιλίες με άλλους άνδρες - πελάτες «νεκρό κρέας»
Τι γίνεται όταν το ακροατήριο δεν ακούει να μιλάνε τη γλώσσα του;
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.