- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταγόνες ελπίδας στην Αυστραλία - Η βροχή στη μάχη κατά των πυρκαγιών
Ανάπαυλα για τους πυροσβέστες και αισιοδοξία
Αυστραλία: Η βροχή που αναμένεται φέρνει ελπίδα στην μάχη κατά των πυρκαγιών.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένονται στην Αυστραλία δίδουν ελπίδα σε αυτούς που αγωνίζονται κατά των πυρκαγιών στη χώρα, την ώρα που η Μελβούρνη βρίσκεται τυλιγμένη σε ένα τοξικό νέφος.
Τις τελευταίες μέρες, η δροσιά προσέφερε ήδη κάποια ανάπαυλα στους πυροσβέστες που έχουν εξαντληθεί στην μάχη τους για την αντιμετώπιση των γιγάντιων πυρκαγιών που έχουν κατακάψει από τον Σεπτέμβριο τεράστιες περιοχές στην Αυστραλία.
Ορισμένες πολύ μεγάλες πυρκαγιές, μεταξύ των οποίων μια γιγάντια φωτιά που μαινόταν ανεξέλεγκτη για σχεδόν τρεις μήνες στην Νότια Νέα Ουαλία, τέθηκαν επιτέλους υπό έλεγχο.
Η αισιοδοξία που γέννησε η είδηση αυτή ενισχύθηκε σήμερα με την ανακοίνωση της αναμονής ισχυρών βροχοπτώσεων σε ορισμένες περιοχές που είναι από τις περισσότερο πληγείσες από τις φωτιές, κυρίως στις πολιτείες της Νότιας Νέας Ουαλίας και της Βικτόριας, στην νοτιοανατολική Αυστραλία.
«Είναι μια πολύ καλή είδηση», δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στις αγροτικές ζώνες της Νότιας Νέας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμονς.
«Συζητάμε εδώ και μήνες τώρα ότι τον Ιανουάριο μπορεί να υπάρξει σημαντική βροχόπτωση και αυτό φαίνεται τώρα ότι θα συμβεί εντός των προσεχών ημερών», εξήγησε.
Ωστόσο δεκάδες πυρκαγιές μαίνονται ακόμη εκτός ελέγχου, ενώ υψηλές θερμοκρασίες για πολλές εβδομάδες αναμένονται ακόμη αυτήν την περίοδο του θέρους για την Αυστραλία και τίποτε δεν προμηνύει ένα τέλος σύντομα στην κρίση.
Την ίδια ώρα το τοξικό νέφος που έχει προκληθεί από τις πυρκαγιές τύλιξε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε την Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της Βικτόριας, η οποία αναμένεται την προσεχή εβδομάδα να υποδεχθεί το Open της Αυστραλίας.
Το επίπεδο της ρύπανσης στην Μελβούρνη έχει φτάσει σε επικίνδυνο επίπεδο και οι αρχές συμβουλεύουν τους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους.
Ωστόσο το τοξικό νέφος δεν αναμένεται να παραμείνει στην Μελβούρνη όλη την εβδομάδα, καθώς αναμένονται βροχοπτώσεις και μια αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου που θα επιτρέψουν την απομάκρυνσή του.
Από το ξέσπασμα των πυρκαγιών αυτών τον Σεπτέμβριο στην Αυστραλία, τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και μια ζώνη 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων --μεγαλύτερη από την επιφάνεια της Νότιας Κορέας- έχει καεί.
Οι πυρκαγιές αυτές, που συνδέονται με την αυξημένη ξηρασία που γνωρίζει η Αυστραλία τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Οι επιστήμονες προβλέπουν εξάλλου εδώ και καιρό ότι τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα, όπως αυτή η ξηρασία, αναμένεται να επιδεινωθούν.
Από τις πυρκαγιές έχουν πληγεί επίσης σε μεγάλο βαθμό η πανίδα και η χλωρίδα της Αυστραλίας, που θεωρούνται μοναδικές παγκοσμίως. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν σκοτωθεί.
Η υπουργός Περιβάλλοντος Σούσαν Λέι δήλωσε εξάλλου ότι σε ορισμένες περιοχές τα κοάλα θα καταταχθούν στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε λίγες ημέρες - Kόκκινος συναγερμός σε πολλές χώρες
«Τέρμα τα κρυφά κόστη, ήρθε η ώρα να πούμε όλη την αλήθεια», δήλωσε ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
19 εκατ. βαρέλια πετρελαίου πέρασαν χθες από το Στενό του Ορμούζ
Περίπου το 30% όσων σκοτώθηκαν στον πόλεμο αυτόν ήταν παιδιά
Οι Times φέρνουν στο φως μια ιστορία αιμομιξίας για την οποία, ωστόσο, ο Νόμος δεν μπορεί να κάνει πολλά
Η καταγγελία της 10χρονης και οι καθυστερήσεις στη διαδικασία προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις στη Γαλλία
Νέα έρευνα δείχνει ότι η γενιά που δεν ψήφισε το 2016 θεωρεί ότι το Brexit απέτυχε παταγωδώς
Οι 57 πυρηνικοί αντιδραστήρες πρέπει να ψύχονται σε μόνιμη βάση
Έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη μια θητεία
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.