- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ο φαρσέρ που βασάνιζε τους κατοίκους γερμανικής πολυκατοικίας αποδείχθηκε σαλιγκάρι
Τα νυχτερινά χτυπήματα στα κουδούνια προκάλεσαν χάος - Κλήθηκε η αστυνομία
Γερμανία: Ένα σαλιγκάρι προκαλούσε νυχτερινό χάος σε πολυκατοικία στη Βαυαρία, χτυπώντας συνεχώς τα κουδούνια και ξυπνώντας τους κατοίκους.
Οι κάτοικοι μιας πολυκατοικίας στη Βαυαρία της νότιας Γερμανίας, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία για να ερευνήσει το ασταμάτητο χτύπημα του κουδουνιού τους αργά το βράδυ, εξεπλάγησαν όταν ανακάλυψαν ότι ο ένοχος δεν ήταν κάποιος έφηβος φαρσέρ, όπως είχαν υποψιαστεί, αλλά ένα γυμνοσάλιαγκας.
Ο γυμνοσάλιαγκας γλιστρούσε πάνω-κάτω στην πλάκα του κουδουνιού, δημιουργώντας χάος στο κτίριο στη Γερμανία και αναγκάζοντας τους εκνευρισμένους κατοίκους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους πολύ μετά τα μεσάνυχτα, καθώς δεν μπορούσαν να κοιμηθούν από τον θόρυβο.
Αρχικά είχαν υποψιαστεί το λεγόμενο klingelstreich (φάρσα με το κουδούνι), ένα ενίοτε δημοφιλές χόμπι μεταξύ των Γερμανών νέων. Η φάρσα αυτή, συνήθως περιλαμβάνει παιδιά ή εφήβους που χτυπούν ένα κουδούνι και μετά τρέχουν μακριά πριν τους πιάσουν.
Αλλά όταν το κουδούνι συνέχισε να χτυπάει ακόμα και μετά την άφιξη δύο αστυνομικών, παρά το γεγονός ότι κανείς δεν βρισκόταν στην πόρτα και ένας ανιχνευτής κίνησης δεν είχε ενεργοποιηθεί, μια πιο προσεκτική ματιά στη μεταλλική πλάκα του κουδουνιού αποκάλυψε την παρουσία του γυμνοσάλιαγκα, ή nacktschnecke στα γερμανικά – κυριολεκτικά «γυμνό σαλιγκάρι».
«Είχαμε πέσει για ύπνο... αλλά δεν συνηθίζουμε να ανοίγουμε την πόρτα μετά τις 10 μ.μ., οπότε όταν χτύπησε το κουδούνι, προσπάθησα να το αγνοήσω. Σκέφτηκα ότι μπορεί να ήταν τα παιδιά από το εγκαταλελειμμένο σπίτι απέναντι», δήλωσε η Λίζα, 30 ετών, πωλήτρια καταστήματος, στην ταμπλόιντ Bild.
«Αλλά μετά με πήρε τηλέφωνο η κουνιάδα μου που μένει στον πάνω όροφο και με ρώτησε αν χτυπούσε το δικό μας κουδούνι, γιατί το δικό της δεν σταματούσε. Συνέχιζε να χτυπάει ακόμα και ενώ μιλούσαμε στο τηλέφωνο, παρόλο που δεν φαινόταν κανείς στην πόρτα. Αρχίσαμε να ανησυχούμε πολύ. Τότε αποφασίσαμε να καλέσουμε την αστυνομία».
Μαζί, οι κάτοικοι και οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τον γυμνοσάλιαγκα να διασχίζει την πλάκα εισόδου της πόρτας. «Μπορούσες να δεις ακόμη και το ίχνος της λάσπης που είχε αφήσει καθώς σέρνονταν πάνω από τους αισθητήρες», είπε η Λίζα.
Σε δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Schwabach της Βαυαρίας, είπε ότι το σαλιγκάρι «έγινε αντιληπτό, του δόθηκαν μαθήματα για τα όρια της περιοχής του και τοποθετήθηκε σε μια κοντινή έκταση με γρασίδι».
(Πηγή: The Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ειδικοί δίνουν συμβουλές για το μπάτζετ, τους κανόνες και τις «κόκκινες γραμμές»
Το βίντεο από τη Ρωσία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λίγο αργότερα, μια παιδίατρος που περνούσε τυχαία από το σημείο σταμάτησε, εξέτασε το μωρό και επιβεβαίωσε ότι ήταν καλά
Comfort food, εκατομμύρια views και τα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας
Δεν είναι κάποιος που έγινε DJ και μετά σκέφτηκε να γίνει ιερέας
Πώς γλίτωσε από βέβαιο θάνατο - Βίντεο κατέγραψε τη συγκλονιστική εμπειρία
Από την ασφάλεια μέχρι το έξυπνο tip που θα σας γλιτώσει από μπελάδες – τι πρέπει να ξέρετε πριν κοιμηθείτε με τα φωτάκια αναμμένα
Τι δήλωσε στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον
Τι απάντησε όταν τη ρώτησαν –και μετά τη σύλληψή της- αν σκόπευε αν προχωρήσει σε σκληρότερη πορνογραφία στη χώρα
Το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» αποκλείστηκε και σημειώθηκαν επεισόδια
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως
Ποιες ήταν οι κατηγορίες με τις περισσότερες αναζητήσεις
Ένα μικρό μπέρδεμα στην οικογένεια που έφερε τα πάνω κάτω σε χριστουγεννιάτικη γιορτή
To χορευτικό στιγμιότυπο από τη σειρά Your Friends and Neighbours γίνεται παγκόσμιο trend και εμπνέει εκατομμύρια χρήστες
Παιδιά, αν θέλαμε να ακούμε ΜΗ και ΜΗ, καθόμασταν στο σπίτι μας με τη μαμά μας
Η Βρετανίδα δημιουργός περιεχομένου συνελήφθη μαζί με 17 τουρίστες στην Ινδονησία
Η σύζυγός του δεν έκρυψε την ευγνωμοσύνη της για τη συμμετοχή του στη γιορτή της κόρης τους
Έγινε... μικρός εξερευνητής και χάρισε χαμόγελα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.