Trending Now

Φρενίτιδα με το ΑΙ ρολόι που υπολογίζει πότε θα... πεθάνουμε

Μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης υπόσχεται ότι αν της δώσουμε τα σωστά δεδομένα, μπορεί να υπολογίσει κατά προσέγγιση την ημερομηνία θανάτου μας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ΑΙ ρολόι που υπολογίζει την ημερομηνία... θανάτου μας
© Unsplash

Το ΑΙ ρολόι θανάτου έχει τρελάνει πάνω από 63 εκατομμύρια περίεργους 

Οι μεταφυσικές απορίες των ανθρώπων, ειδικά αυτές που αφορούν τον θάνατο είναι τόσο παλιές όσο και η ύπαρξή μας, αλλά ένα απολύτως νέο... παιχνίδι για την ΑΙ. Βλέπετε, αυτού του είδους τα υπαρξιακά ερωτήματα, στις μέρες μας υποβάλλονται και στην ΑΙ και όπως είναι φυσικό, προκύπτουν διάφορες εφαρμογές που «μαντεύουν» -αρκετά πειστικά η αλήθεια είναι- πώς θα γεράσουμε, πώς θα μοιάζουν τα παιδιά μας και εσχάτως πότε (και ενδεχομένως από «τι») θα καταλήξουμε.

Και κάπως έτσι έχει παρατηρηθεί φρενίτιδα με μία ΑΙ εφαρμογή που ισχυρίζεται ότι αν τροφοδοτηθεί με τα κατάλληλα δεδομένα, μπορεί να προβλέψει το αίτιο και την ηλικία στην οποία θα εγκαταλείψουμε αυτόν τον μάταιο κόσμο.

Το Death Clock ή για την ακρίβεια οι... κατασκευαστές του λένε κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσουν την ηλικία, το βάρος, το φύλο, τις συνήθειες καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ, τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), τη φυσική κατάσταση, τη διατροφή και τη χώρα διαμονής για να προβλέψουν την ημερομηνία θανάτου σας με ακρίβεια ωρών, λεπτών και δευτερολέπτων... Η αριθμομηχανή ρωτά επίσης τους χρήστες για τις γενικές «προοπτικές» της ζωής τους.

Μαζί με τον προσδιορισμό της υποτιθέμενης αιτίας θανάτου των χρηστών, μπορούν επίσης να αναλύσουν πώς συγκρίνεται το προβλεπόμενο προσδόκιμο ζωής τους με εκείνους που έχουν παρόμοιο ΔΜΣ και το ίδιο φύλο.

Και τι ακριβώς θέλει από εμάς το ΑΙ ρολογάκι;

Το ρολόι θανάτου περιλαμβάνει μια δήλωση αποποίησης ευθύνης ότι ο υπολογιστής είναι «απίθανο να προβλέψει την πραγματική ημερομηνία θανάτου σας» και «θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για διασκέδαση».

Σύμφωνα με τη σελίδα στατιστικών στοιχείων του ιστότοπου, έχουν διεξαχθεί πάνω από 63,8 εκατομμύρια «δοκιμές προσέγγισης της ημερομηνίας θανάτου», με πάνω από το 64% αυτών των δοκιμών να αφορούν άνδρες χρήστες.

Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης συμβουλές (κοινής λογικής) για να ζήσετε περισσότερο από τις προτεινόμενες προβλέψεις του. Συμβουλεύει τους χρήστες να διατηρούν ένα υγιές βάρος, να ασκούνται για τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, να αποφεύγουν το κάπνισμα, να τρέφονται ισορροπημένα, να περιορίζουν την κατανάλωση αλκοόλ, να προσπαθούν να κοιμούνται καλά και όσες ώρες προβλέπεται ότι είναι καλό για τον ανθρώπινο οργανισμό, να εφαρμόζουν τεχνικές διαχείρισης του στρες, να διατηρούν κοινωνικές σχέσεις και να κρατούν το μυαλό τους ενεργό.

«Στόχος μας είναι να σας δώσουμε τη δυνατότητα να αποκτήσετε εξατομικευμένη και προληπτική καθοδήγηση για την υγεία σας, επιτρέποντάς σας να παρατείνετε τη ζωή σας μέσω αξιοποιήσιμων πληροφοριών και εξατομικευμένων στρατηγικών υγείας», αναφέρεται στην περιγραφή της εφαρμογής.

Βέβαια, κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε ότι όλα τα παραπάνω τα γνωρίζουμε, αλλά εφαρμογή ΑΙ που να μας λέει πώς τα εφαρμόζουμε (χωρίς να καταλήξουμε δεμένοι χειροπόδαρα), δεν υπάρχει. Ακόμη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.