Trending Now

Καμπόσου: Ποιο είναι το σκυλάκι - μασκότ του Dogecoin που αντικατέστησε το σήμα του Twitter

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ζώα στο διαδίκτυο έρχεται ξανά στην επικαιρότητα μέσω του Έλον Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμπόσου: Το σκυλί - σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί του Twitter - Το ταξίδι του διάσημου meme στο διαδίκτυο.
Για άλλη μια φορά γίνεται viral το συμπαθές σκυλάκι του οποίου η εικόνα έχει συνδεθεί με το γνωστό μιμίδιο, αλλά και με το κρυπτονόμισμα Dogecoin

Καμπόσου: Το σκυλί - σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί του Twitter - Το ταξίδι του διάσημου meme στο διαδίκτυο.

Προέρχονται από την Ιαπωνία και συγκαταλέγονται στις αρχαιότερες ράτσες σκυλιών που επιβιώνουν μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για τα σίμπα ίνου, τα συμπαθητικά κατοικίδια με τα τρίγωνα αυτιά και το γυαλιστερό τρίχωμα, τα οποία γνωρίζουν την τιμητική τους εδώ και αρκετές ώρες στα social media.  

Και αυτό γιατί σε μια ακόμη αιφνιδιαστική απόφασή του, ο εκκεντρικός αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ αντικατέστησε το διαχρονικό λογότυπο του Twitter, με το γράφημα ενός μπλε πουλιού που ίπταται, με εκείνο του τετράποδου εκπροσώπου της γιαπωνέζικης ράτσας.

Το σκυλί του οποίου η εικόνα έχει συνδεθεί με το κρυπτονόμισμα Dogecoin δεν απασχολεί για πρώτη φορά την επικαιρότητα. Έχει δώσει υλικό για μια ολόκληρη σειρά meme, τα οποία δεν έχουν πάψει να αναπαράγονται στο διαδίκτυο εδώ και αρκετά χρόνια.

Ποια είναι όμως η ιστορία του;

Doge, το μιμίδιο που εκθρόνισε το μπλε πουλί του Twitter

Το Doge είναι ένα μιμίδιο στο διαδίκτυο που έγινε δημοφιλές το 2013. Το meme αποτελείται συνήθως από μια εικόνα του Καμπόσου, ενός σκύλου σίμπα ίνου, που συνοδεύεται από πολύχρωμο κείμενο με γραμματοσειρά Comic Sans σε πρώτο πλάνο.

Το κείμενο του meme, που αντιπροσωπεύει ένα είδος εσωτερικού μονολόγου, είναι σκόπιμα γραμμένο σε μια μορφή κατακερματισμένων αγγλικών.

Καμπόσου: Το σκυλί - σήμα κατατεθέν του κρυπτονομίσματος Dogecoin αντικατέστησε το μπλε πουλί του Twitter - Το ταξίδι του διάσημου meme στο διαδίκτυο.
Ένα τυπικό μιμίδιο Doge από την αστείρευτη πηγή του διαδικτύου © Wikimedia Commonds

Το μιμίδιο βασίζεται σε μια φωτογραφία του 2010 και έγινε δημοφιλές στα τέλη του 2013, ονομαζόμενος ως το κορυφαίο μιμίδιο του Know Your Meme εκείνης της χρονιάς.

What is doge? The history and origin of the dog meme explained

Το μιμίδιο σίμπα ίνου είχε μια αξιοσημείωτη παρουσία στην ποπ κουλτούρα στα τέλη του 2013, συμπεριλαμβανομένου του κρυπτονομίσματος που βασίζεται στο Doge, του Dogecoin, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.

Αρκετές διαδικτυακές δημοσκοπήσεις και μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν το Doge ως ένα από τα καλύτερα μιμίδια του διαδικτύου της δεκαετίας του 2010.

Υιοθετημένο από τους ανώνυμους χρήστες των κοινωνικών δικτύων έως οργανισμούς σαν τον North Atlantic Fellas Organization, κίνημα αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της ρωσικής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, το μιμίδιο παραμένει στην επιφάνεια σε πείσμα της συνήθους παροδικότητας των διαδικτυακών τάσεων.

Όπως ενημερώνει με ανάρτησή της στο Twitter η Dogecoin, η κρυπτονομισματική εταιρία της οποία το σήμα «δανείστηκε» ο Έλον Μασκ, ο σκύλος πίσω από το μιμίδιο Doge και το κρυπτονόμισμα Dogecoin ονομάζεται Καμπόσου και εξακολουθεί να ζει με την ιδιοκτήτριά του, Ατσούκο Σάτο, στη Σακούρα της Ιαπωνίας.

Σήμερα είναι 17 ετών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ