Τεχνολογια - Επιστημη

Πρωταπριλιάτικο αστείο η αλλαγή στο σήμα του Twitter από τον Έλον Μασκ;

Το διαδίκτυο ψάχνει απαντήσεις στην αντικατάσταση του μπλε πουλιού από τον σκύλο του Dogecoin

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Έλον Μασκ συνεχίζει τις αλλαγές στο Twitter - Αντικατέστησε το χαρακτηριστικό πουλί του λογοτύπου με το σύμβολο του κρυπτονομίσματος Dogecoin.
Η δημοφιλής ράτσα σκυλιών shiba inu αντικατέστησε το μπλε πουλί στο Twitter του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ συνεχίζει τις αλλαγές στο Twitter - Αντικατέστησε το πουλί του λογοτύπου με το σύμβολο του κρυπτονομίσματος Dogecoin - Πρωταπριλιάτικο αστείο;

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινωνία του διαδικτύου η απόφαση του δισεκατομμυριούχου διευθύνοντος συμβούλου και ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ, να αλλάξει αιφνιδιαστικά το λογότυπο του Twitter. 

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας, το χαρακτηριστικό μπλε πτηνό είχε εξαφανιστεί, και τη θέση του είχε πάρει ο σκύλος του Dogecoin, το σήμα του κρυπτονομίσματος με πηγή έμπνευσης ένα δημοφιλές μιμίδιο του κυβερνοχώρου. 

Ο Μασκ δεν εξήγησε τον λόγο της αλλαγής, αλλά ορισμένοι χρήστες υπέθεσαν ότι πιθανότατα πρόκειται για πρωταπριλιάτικη φάρσα.

H αλλαγή έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο Μασκ υπέβαλε αίτηση σε δικαστήριο στις ΗΠΑ για να απορρίψει αγωγή εναντίον του από επενδυτές της Dogecoin, που αξιώνουν 258 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα υποτιθέμενο σύστημα πυραμίδας.

Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν η εκτόξευση του Dogecoin, το οποίο κατέγραψε άλμα έως και 30% τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση του Έλον Μασκ να αλλάξει το σήμα του Twitter σε σκυλί shiba inu.

Το Dogecoin ανέβηκε μέσα σε λίγες ώρες από τα 7,7 σεντς στα 10,2 σεντς, ενώ έγινε trend στο Twitter. Το πρωί της Τρίτης, η ισοτιμία είχε πέσει ελαφρώς στα 9,5 σεντς.

Η δημοφιλής ράτσα shiba inu είναι μέρος πολλών memes και αποτελεί το σήμα-κατατεθέν του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος που ξεκίνησε σαν αστείο το 2013 και κατάφερε να καθιερωθεί. Πλέον, είναι το όγδοο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα, με τη συνολική αγορά να ανέρχεται στα 13 δισ. δολάρια.

Γεγονός είναι ότι όταν το σκυλί «αντικατέστησε» το πουλάκι του Twitter, αρκετοί θεώρησαν ότι ο Έλον Μασκ θέλησε να κάνει ένα αργοπορημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Η αλλαγή στο σήμα της εταιρείας δεν είναι εμφανής σε όλους τους χρήστες και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανέλθει στο κανονικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ