Trending Now

Η φωτογραφία των Metallica με τον αγνώριστο Robert Downey Jr που έγινε viral

Το ξεχωριστό στιγμιότυπο από τη φιλανθρωπική συναυλία τους στο Microsoft Theatre

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
Κωνσταντίνος Χριστοφόρου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H αναμνηστική φωτογραφία των Metallica με τον ηθοποιό Robert Downey Jr. στη φιλανθρωπική συναυλία τους στο Λος Άντζελες.

H αναμνηστική φωτογραφία των Metallica με τον ηθοποιό Robert Downey Jr στη φιλανθρωπική συναυλία τους στο Λος Άντζελες

Οι Metallica έκλεισαν το 2022 με την τρίτη τους φιλανθρωπική συναυλία Helping Hands Concert and Auction, με τα έσοδα από την παράσταση να πηγαίνουν στο ίδρυμα All Within My Hands. Το ίδρυμα ιδρύθηκε το 2017 από τους Metallica και έχει ως στόχο να καταπολεμήσει  την πείνα και την ανεργία, υποστηρίζοντας την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού σε διάφορες τοπικές κοινότητες, καθώς και να βοηθήσει σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Το συγκρότημα έχει εμφανίσει ζωντανά σε δύο προηγούμενες φιλανθρωπικές συναυλίες Helping Hands τα προηγούμενα χρόνια με το βράδυ της Παρασκευής (16 Δεκεμβρίου) να είναι η τρίτη τους φορά. Το live πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Theatre του Λος Άντζελες και ήταν η πρώτη φορά που προβλήθηκε σε live stream με τη βοήθεια της Paramount+.

Metallica Presents: The Helping Hands Concert | Official Trailer | Paramount+

Την παράσταση άνοιξε ο διάσημος ηθοποιός Robert Downey Jr. ο οποίος εμφανίσθηκε με ένα εντελώς καινούργιο look, καθώς είχε ξυρίσει εντελώς το κεφάλι του. Αν και σόκαρε αρχικά τους θαυμαστές του με τη νέα του εμφάνιση, καθώς πολλοί σκέφτηκαν ότι κάτι άσχημο του είχε συμβεί, τελικά αποκαλύφτηκε ότι το ξυρισμένο κεφάλι ήταν για τις ανάγκες του νέου του κινηματογραφικού ρόλου. Συγκεκριμένα ο Iron Man εμφανίζεται στη νέα βιογραφική ταινία «Sr» του Chris Smith με θέμα τη ζωή του πατέρα του, Robert Downey Sr. Ο πατέρας του Robert, ο οποίος πέθανε πέρσι το καλοκαίρι σε ηλικία 85 ετών ήταν σκηνοθέτης και ηθοποιός, δημιουργός του «Putney Swope» (1969) και ένας από τους ήρωες του counterculture κινήματος των 60s και 70s.

Μετά την παρουσίαση του συγκροτήματος από τον ίδιο τον Iron Man, οι Metallica ανέβηκαν στη σκηνή με ακουστικές κιθάρες και άνοιξαν τη βραδιά με το «Blackened 2020». Αν και η εκτέλεση του κομματιού ήταν unplugged, το συγκρότημα ακουγόταν αρκετά heavy, με τον Kirk να παίζει με μια 12χορδη εκδοχή της κλασικής λευκής κιθάρας του. Μετά το «The Unforgiven», ο James Hetfield χρειάστηκε ένα λεπτό για να συστηθεί στο κοινό, αν και δεν χρειαζόταν, πριν παίξει το «Borderline» των Thin Lizzy και το «It's Killing Me» των UFO και τα δύο για πρώτη φορά. Στη συνέχεια ολοκλήρωσαν το ακουστικό σετ πέντε τραγουδιών με την κλασική τους διασκευή του «Whisky in the Jar» των Thin Lizzy, αλλά η βραδιά δεν είχε τελειώσει.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα με τον παρουσιαστή της βραδιάς, Jimmy Kimmel να κάνει το δικό του σόου, οι Metallica επέστρεψαν στη σκηνή φορτωμένοι και ξεκίνησαν το δεύτερο σετ τους, με το «The Call of Ktulu». Μετά το «Harvester of Sorrow» και το «Holier Than Thou» το συγκρότημα έριξε ταχύτητες παίζοντας μια ηλεκτρική έκδοση του «All Within My Hands».

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήρθε όταν ο James Hetfield ανακοίνωσε: «Επειδή αυτή είναι μια τόσο ιδιαίτερη συναυλία, σκεφτήκαμε να παίξουμε το “Lux Æterna” για εσάς». Μετά από ένα βιαστικό λάθος ξεκίνημα, το συγκρότημα εξαπέλυσε το νέο σινγκλ του επερχόμενου άλμπουμ, «72 Seasons» , παίζοντάς το live για πρώτη φορά. Το συγκρότημα έκλεισε τη βραδιά με το «Seek & Destroy», ολοκληρώνοντας άλλη μια πολύ επιτυχημένη συναυλία.

Metallica: Lux Æterna (Official Music Video)

Οι Metallica θα κυκλοφορήσουν το νέο τους άλμπουμ, «72 Seasons», στις 14 Απριλίου και θα περιοδεύσουν στη Βόρεια Αμερική το 2023 και το 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ