Trending Now

Iατρός-μουσικός έπαιζε πιάνο ενώ οι γιατροί χειρουργούσαν 10χρονο

Πώς αντέδρασε η λειτουργία του εγκεφάλου του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την εγχείρηση
Στιγμιότυπο από την εγχείρηση © Instagram/ vincenzo_varagona

Ιταλία: Έπαιξαν πιάνο μέσα στο χειρουργείο κατά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου σε ασθενή μόλις 10 ετών.

Ένα μικρό αγόρι, μόλις 10 ετών υποβλήθηκε σε επέμβαση τεσσάρων ωρών για την αφαίρεση ενός διπλού όγκου στον νωτιαίο μυελό των οστών και ο μοριακός βιολόγος και μουσικός Εμιλιάνο Τόσο, έπαιζε πιάνο κοντά στον ασθενή, σε μία συχνότητα που έχει αποδειχθεί ότι έχει θεραπευτική επίδραση στο ανθρώπινο σώμα.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σε νοσοκομείο της Ιταλίας, οι γιατροί που παρακολουθούσαν την εγκεφαλική λειτουργία του ασθενούς είδαν μια αλλαγή, όταν η μουσική που ακουγόταν από το πιάνο ακριβώς δίπλα του σταμάταγε. «Προσπαθούσαμε να σταματήσουμε και κατόπιν να ξεκινήσουμε εκ νέου τη μουσική, παρατηρώντας την ανταπόκριση του ασθενούς και παρά το γεγονός ότι βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία ο εγκέφαλος του ασθενούς αντιλαμβανόταν τη μουσική και όλο αυτό ήταν πολύ συναρπαστικό», είπε ο Τόσο.

Όπως εξήγησαν οι γιατροί, η υγεία του ασθενούς εξελίσσεται καλά, ωστόσο «πρέπει να δούμε εάν τελικά θα χρειαστεί και μια νέα επέμβαση. Όλα πήγαν καλά, δεν υπάρχουν επιπλοκές. Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική, πλήρους αρμονίας», περιέγραψε ο Τριγκνάνι, που ηγείται της μονάδας νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Riuniti στην Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ