Trending Now

Ρώμη: Έκλεψε μάρμαρο από την Αρχαία Αγορά για να γράψει αφιέρωση

«Στον Σαμ, με αγάπη, Τζες. Ρώμη 2017»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστρια με ομπρέλα και αδιάβροχο έξω από τη Ρωμαϊκή Αγορά
Τουρίστρια με ομπρέλα και αδιάβροχο έξω από τη Ρωμαϊκή Αγορά © ANGELO CARCONI

Αμερικανίδα τουρίστρια επέστρεψε μάρμαρο που έκλεψε από την Αρχαία Αγορά στη Ρώμη, πάνω στο οποίο είχε γράψει αφιέρωση με μαρκαδόρο.

Μια τουρίστρια από την Ατλάντα των ΗΠΑ έγινε θέμα συζήτησης σε ιταλικά ΜΜΕ, καθώς έκλεψε ένα κομμάτι μάρμαρο από την Αρχαία Αγορά στη Ρώμη, πάνω στο οποίο έγραψε αφιέρωση με μαρκαδόρο.

Η απίστευτη ιστορία έγινε είδηση και στο BBC. Οι υπάλληλοι στο Εθνικό Ρωμαϊκό Μουσείο της ιταλικής πρωτεύουσας έτριβαν τα μάτια τους από την έκπληξη, όταν άνοιξαν το δέμα από το ταχυδρομείο.

Μέσα υπήρχε ένα κομμάτι μάρμαρο, πάνω στο οποίο ήταν γραμμένη η φράση: «Στον Σαμ, με αγάπη, Τζες. Ρώμη 2017». Το δέμα συνοδευόταν από μια επιστολή, μέσω της οποίας η Αμερικανίδα τουρίστρια ζητούσε «συγγνώμη» για την πράξη της.

«Νιώθω απαίσια, όχι μόνο που πήρα το αντικείμενο από τη θέση του, αλλά και επειδή έγραψα σε αυτό» ανέφερε μεταξύ άλλων στο γράμμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, η αφιέρωση φαίνεται δύσκολο να αφαιρεθεί και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί για την απομάκρυνσή της χωρίς να προκληθεί ζημιά στο αρχαίο αντικείμενο.

Το δημοσίευμα του BBC για την Αμερικανίδα τουρίστρια που έκλεψε μάρμαρο από την Αρχαία Αγορά στη Ρώμη για να γράψει αφιέρωση
Το δημοσίευμα του BBC για την Αμερικανίδα τουρίστρια που έκλεψε μάρμαρο από την Αρχαία Αγορά στη Ρώμη για να γράψει αφιέρωση

Ο Στεφάν Βέρτζερ, ο διευθυντής του μουσείου αρχαιοτήτων της Ρώμης, μιλώντας στην ιταλική Messagero, ξεκαθάρισε ότι το μάρμαρο δεν είναι ιδιαίτερης ιστορικής αξίας και εκλάπη από την Αρχαία Αγορά. «Με επηρέασε επειδή είναι μια νέα γυναίκα: συνειδητοποίησε πως έκανε λάθος. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, αλλά και το αποτέλεσμα συνειδητής σκέψης» εξήγησε.

Η τουρίστρια από τον Καναδά που είχε κλέψει ρωμαϊκές αρχαιότητες από την Πομπηία

Η ιστορία με το κλεμμένο μάρμαρο θύμισε ένα ανάλογο συμβάν με τουρίστρια από τον Καναδά, η οποία είχε κλέψει αρχαία αντικείμενα από την Πομπηία -τη ρωμαϊκή πόλη που θάφτηκε κάτω από στάχτες και λάβα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου.

Η Νικόλ, όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, έστειλε πίσω στην ιταλική πόλη δύο κομμάτια από μωσαϊκό, ένα κεραμικό αντικείμενο και κομμάτια από αμφορέα.

Στην επιστολή της είχε υποστηρίξει ότι τα αντικείμενα ήταν καταραμένα και προκάλεσαν κακοτυχία στη ζωή της, ενώ μετά την κλοπή διαγνώστηκε με όγκο στο στήθος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ