Trending Now

Γράμματα 351

Εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» Αγίας Παρασκευής Αττικής

115098-718271.jpg
Αναγνώστες
ΤΕΥΧΟΣ 351
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14892-33173.jpg

Εξωραϊστικός Σύλλογος «Άγιος Ιωάννης» Αγίας Παρασκευής Αττικής

Κύριε Διευθυντά, στο υπ’ αριθ. 336 της 3-9 Μαρτίου τεύχος της εφημερίδας σας Athens Voice και συγκεκριμένα στη σελίδα 13 και στη στήλη «City Lover» του Δημήτρη Φύσσα, δημοσιεύεται σχόλιο με τίτλο «Γιατί τον λένε Αγ. Παρασκευή» και αναφέρεται στο σταθμό «Μετρό Αγ. Παρασκευή», που όμως δεν βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή αλλά μέσα στον Δήμο Χαλανδρίου.

Πράγματι έτσι είναι και ορθά το επισημαίνετε, αλλά όμως υπάρχει στο κείμενο μια ανακρίβεια. Συγκεκριμένα γράφει: «Αρχικά ο σταθμός σχεδιαζόταν να γίνει στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής, στο κέντρο δηλαδή της περιοχής (ορθώς). Επειδή οι γύρω έμποροι αντέδρασαν (δεν ήθελαν τα έργα, γιατί θα μείωναν πρόσκαιρα την πελατεία τους, τόσο τους έκοβε τόσο κάνανε)…».

Δεν είναι όμως έτσι, ουδέποτε αντέδρασαν οι έμποροι της περιοχής. Η αλλαγή της θέσης του σταθμού έγινε από την τότε κυβέρνηση με την ανοχή της τότε διοίκησης του Δήμου Αγ. Παρασκευής, ενδεχομένως για εξυπηρέτηση συμφερόντων εκτός Αγ. Παρασκευής.

Μάλιστα για να δικαιολογήσει την αλλαγή της θέσης, η διοίκηση του Δήμου ισχυριζόταν ότι δεν πρέπει να γίνει εκεί γιατί στην πλατεία και τους γύρω δρόμους θα εδημιουργείτο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση.

Εξάλλου και η πρώην υπουργός κ. Βάσω Παπανδρέου κατά την ομιλία της που πραγματοποιήθηκε στον «Δημόκριτο», απαντώντας σε ερώτηση των κατοίκων σχετικώς με την αλλαγή της θέσης του σταθμού, ευθέως ανέφερε ως υπαίτιον την Δημοτική Αρχή, όπως έχουν γράψει και οι εφημερίδες.

Ακόμη και ο τότε πρόεδρος της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος δήλωσε σε αντιπροσωπεία του Δήμου μας με επικεφαλής τον τότε δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη, ότι «ουδέποτε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Παρασκευής διεκδίκησε να εφαρμοσθεί το παλαιό σχέδιο χάραξης του ΜΕΤΡΟ, το οποίο προέβλεπε σταθμό στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Παρασκευής». Αυτό φαίνεται από το φωτοαντίγραφο της τοπικής εφημερίδας «Η Γειτονιά Μας» τον Απρίλιο του 2003.

Τελειώνοντας, σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας με επιστολή του είχε ζητήσει από την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» έγκαιρα, και συγκεκριμένα την 21.4.2009, αλλαγή της ονομασίας του σταθμού αφού βρίσκεται στον Δήμο Χαλανδρίου και δημιουργεί σύγχυση στους επιβάτες, αλλά χωρίς ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Βαβούγιος, Ο Γεν. Γραμματέας Ξενοφών Αναγνωστόπουλος

Μάλιστα. Δεν ήταν οι έμποροι της Αγίας Παρασκευής, αλλά ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής που αντιδρούσε να γίνει το μετρό εκεί. Ακόμα θυμόμαστε τις λαϊκές συγκεντρώσεις για να μη γίνει μετρό! Ήταν άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της πόλης μας να αντισταθεί στην πρόοδο. Αφού μας λέει ο «Εξωραϊστικός Σύλλογος Άγιος Ιωάννης» ότι δεν ήταν οι έμποροι που διαμαρτύρονταν, να το δεχτούμε, θα τους έχουν ρωτήσει. Άλλοι ήταν οι «κακοί». Πάντα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ