Wine & Spirits

5 ροζέ ελληνικά αφρώδη για να χαρείς τον Άγιο Βαλεντίνο

Ροζ χρώματα, αρώματα και φυσαλίδες δίνουν τον τόνο στη γιορτή

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pexels-kaboompics-com-6289.jpg
Φωτογραφία: Kaboompics/ Pexels

5 ελληνικά αφρώδη κρασιά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στην ερωτεύσιμη προσωπικότητα των φυσαλίδων δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να αντισταθεί.  Τα αφρώδη από μόνα τους είναι μια πηγή χαράς, μια ιστορία αγάπης, μια στιγμή ευτυχίας. Αν αγαπάτε όσο και εγώ τον απίθανο «χορό» των φυσαλίδων σας προτείνω 5 ροζέ ελληνικά αφρώδη, με ανάλαφρες φυσαλίδες, έτοιμα να γιορτάσουν μαζί σας τη δική σας αγάπη!

claudia_papayianni.jpg
Rose Sparkling Demi Sec- Claudia Papayianni
Το ελληνικό Ξινόμαυρο βρήκε το άλλο του μισό στη διεθνή ποικιλία Syrah. Μαζί δημιούργησαν ένα υπέροχο αρωματικό κόσμο με στοιχεία που θυμίζουν σμέουρο, κεράσι, άγρια φράουλα και μαρμελάδα ντομάτας ενώ δεν λείπουν τα αρώματα ζυμών και μπισκότου. Demi sec, με ευγενικές φυσαλίδες ανάμεσα στα αρώματα κόκκινων φρούτων, και μια «μπισκοτένια» επίγευση που σε βάζει στον πειρασμό για ένα ακόμη ποτήρι. Ανήκω στο team που θα το συνδυάσει με ένα κρεμώδες τυρί και chutney φράουλα, όμως συνδυάζεται εξίσου απολαυστικά με τάρτες φρούτων ή μια Crème brûlée.
Ενδεικτική τιμή: 14,00 €

 

 

snob.jpg
Snob- Monsieur Nicolas

Λεπτεπίλεπτα αρώματα φρούτων του δάσους, φράουλας, πετροκέρασου, βανίλιας και φρυγανισμένου ψωμιού ίσως γίνουν η αιτία να εξασκηθείς και να εξελιχθείς κι εσύ σε ένα «ψηλομύτη» δοκιμαστή του οίνου. Θα προσθέσει στη βραδιά μια παιχνιδιάρικη νότα με τις φίνες φυσαλίδες του να σας γαργαλούν το στόμα, ενώ εσείς θα το απογειώσετε παρέα με μερικά υπέροχα σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς.
Ενδεικτική τιμή: 16,00 €

migas_sparkling.jpg
Muscat of Tyrnavos semi-sparkling Rose- Domaine Migas
Ροζέ ημιαφρώδες Μοσχάτο με αρωματικό μπουκέτο που περιλαμβάνει λουλουδάτα στοιχεία τριαντάφυλλου και γιασεμιού που τα διαδέχονται εκφραστικά αρώματα λουκουμιού, φράουλας και πετροκέρασου. Με το που το δοκιμάσεις θα ενθουσιαστείς με την αξεπέραστη γοητεία των ροζέ φυσαλίδων και με τα ντελικάτα στοιχεία λουκουμιού και κόκκινων φρούτων. Αγαπώ αυτό το ροζέ αφρώδες δίπλα σ’ ένα blue cheese.
Ενδεικτική τιμή: 9,50 €

amalia_brut_rose.jpg
Amalia Brut Rose- Κτήμα Τσελέπου
Αρώματα φράουλας, κερασιού, μαύρων φρούτων και ζύμης στο επίκεντρο της μύτης μαζί με μικρές νότες τριαντάφυλλου. Στόμα ξηρό, με λαμπερές φυσαλίδες και υπομνήσεις κόκκινων φρούτων και λουλουδιών. Θα το λατρέψεις μαζί με μια φρουτοσαλάτα εποχής, φράουλες με σαντιγί ή ακόμη και solo ως απεριτίφ.
Ενδεικτική Τιμή : 12,00 €

 

akakies_kir_yianni.jpg
Ακακίες- Κτήμα Kυρ-Γιάννη
Είναι all time classic, είναι Ξινόμαυρο, είναι αφρώδες, και φυσικά είναι από το Κτήμα Κυρ Γιάννη. Οι αέρινες φυσαλίδες συμπαρασύρουν αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας φράουλας και κερασιού, ενώ σε δεύτερο χρόνο, λεπτεπίλεπτες νύξεις ντομάτας επιβεβαιώνουν την ελληνική του φύση. Στο στόμα ημίξηρο και περιπετειώδες, με εκρηκτικές φυσαλίδες που «σκάνε» με γιορτινή διάθεση μέσα στο ροζέ φόντο. Ιδανικό απεριτίφ αλλά γιατί να μην το συνδυάσεις με μια ωραία ναπολιτέν, ή ακόμη και με ισπανικά tapas…
Ενδεικτική Τιμή : 11,50 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ