Θεματα

Ρύζι με Σολομό σε Μπολ, μεγάλο trend. Το λέει το Τικ-Τοκ...

Πως ένα απλό πιάτο γίνεται «τάση», με εκατομμύρια ακόλουθους...

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρύζι με σολωμό
Φωτογραφία:Travis Yewell/ Unsplash

Ένα μπολ με ρύζι και σολομό έγινε μεγάλο trend στο Tik Tok. Αναρωτιόμαστε γιατί.

Ιδέα δεν έχω ποιες είναι οι νέες τάσεις στο φαγητό, εδώ δεν ξέρω τις παλιές καλά-καλά… αλλά έχω στο σπίτι προ-έφηβα παιδιά, οπότε όλο και κάτι αρπάζει το αυτί μου. Η νέα «τρομερρρρή» τάση λοιπόν είναι το Ρύζι με Σολομό Σε Μπολ – το βίντεο στο τικ-τοκ έχει κάνει 40 εκατομμύρια views. Για την ακρίβεια, 40.000.001 views, γιατί το είδα κι εγώ μπας και φωτιστώ, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η κοπέλα που το ανέβασε στο λογαριασμό της είναι η Emily Mariko, (“tiktokstar, youtuber, socialmediastar, influencer” κατά το ταπεινό βιογραφικό της) και η περιουσία της υπολογίζεται στα 3-4 εκατομμύρια δολάρια, οπότε, δεν μπορεί, κάτι κάνει σωστά. Αυτό που κάνει σωστά πάλι, δεν είμαι σίγουρη ότι είναι το Ρύζι – ή μάλλον, το γεγονός ότι με ΑΥΤΟ το ρύζι κατάφερε να σκίσει χασέδες διεθνώς και οικονομικώς, μπράβο της, δεν έχουμε λόγια. Η μέθοδος είναι η εξής: στο βίντεο η Έμιλυ βγάζει από το ψυγείο χθεσινό ρύζι σε μπολ, όντως, και ένα τάπερ με χθεσινό σολομό. «Λιώνει» τον σολομό με ένα πιρούνι, τον ανακατεύει με το ρύζι και βάζει το μπολ με το σολομό-ρυζο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προηγουμένως έχει προσθέσει ένα παγάκι στο μπολ (αντί να βάλει νερό, ντε, που είναι μπανάλ) και το έχει σκεπάσει με λαδόκολλα. Μόλις βγει από τον φούρνο το μπολ, το ξανα-ανακατεύει για να πάει παντού το νερό από το παγάκι, να μην είναι ξερό το ρύζι, κι επειδή είναι στην Αμερική, όπου ως γνωστόν βάζουν κέτσαπ-μαγιονέζα ακόμα και στα κόλλυβα, βάζει πάνω στο ρύζι μπόλικη κέτσαπ και μαγιονέζα. Προσθέτει δύο αποξηραμένα φύκια, για γαρνιτούρα, παίρνει τα τσοπστικ και τρώει το Ρύζι με τον Σολομό της και είναι πολύ χάπυ, που την βλέπει 40.000.001 κόσμος και του τρέχουνε τα σάλια.

@emilymariko

 

♬ original sound - Emily Mariko

Ο οποίος κόσμος πάει μάνι-μάνι σπίτι του, βρίσκει ξεχασμένο ρύζι στο ψυγείο και ενθουσιάζεται, βάζει κάτω τα υλικά και φτιάχνει τα ίδια, με τόνο, αν δεν έχει σολομό, ή με κοτόπουλο, ή με ό,τι βρει μπροστά του – μου βγήκανε τα ματάκια να βλέπω παραλλαγές του «τρομερρρρρού τρεντ», που σηκώνει από φασόλια, λουκάνικα, γαλοπούλα, μπακαλιάρο, μοσχαράκι κοκκινιστό, κόκορα κρασάτο, μπιφτέκι, κεφτεδάκι, σεφταλιά, σοφρίτο, αρακά κλπ, μέχρι (γιατί όχι;) κόλλυβα, μια και τα θυμήθηκα.

Βέβαια όποια/ος έχει φτιάξει ρύζι στη ζωή της/του, ξέρει πως αυτό που περισσεύει ή το πετάς, για να μη μαζέψει μικρόβια, ή το τρώει στα μουλωχτά κάποιος, ή το βάζεις στο ψυγείο, οπότε το πετάς την άλλη μέρα, κρύο, ή μετά μια βδομάδα, μπλιαχ. Ξέρει επίσης ότι αν έχει σολομό έτοιμο, μαγειρεμένο, και ρύζι έτοιμο επίσης μαγειρεμένο, δεν σκέφτεται «Μωρέ πώς να τα φάω τώρα αυτά, χώρια, ε; Το ένα στο μπολ και το άλλο στο πιάτο, ε;» παρά σκέφτεται, «Ας τα βάλω μαζί σε ένα μπολ να φτουρήσουν». Θέλω να πω, ως τρεντ δεν είναι καμιά τρελή πρωτοτυπία, το Ρύζι με Σολομό στο Φούρνο Μικροκυμάτων, δεν ανακάλυψε τη βαρύτητα η Εμιλυ με όλο το σεβασμό, στην ίδια και στους 347.000 συνδρομητές του καναλιού της στο Youtube… Η μέση μαμά έχει ανακατέψει χθεσινό ρύζι με οτιδήποτε και το έχει σερβίρει στα παιδιά της σαν φρέσκο πράμα τουλάχιστον μια φορά στην καριέρα της.

Η μέση μαμά, θα πείτε, δεν έχει κανάλι πουθενά ούτε ένα σκασμό ακόλουθους ούτε ανεβάζει συνέχεια «περιεχόμενο» παντού, δεν είναι σταρ στα σόσιαλ, άρα γιατί να έχει σουξέ το Ρύζι με Σολομό/Τόνο/Μπακαλιάρο/Μανταλάκια που βγάζει στα παιδιά της όταν δεν έχει προλάβει να μαγειρέψει, αλλά αυτές είναι οι αδικίες της ζωής. Και αυτό, το Ρύζι με Σολομό, στο μπολ και στο φούρνο μικροκυμάτων, είναι το νέο τρεντ στο φαγητό σύμφωνα με τα παιδιά, που αν μη τι άλλο, ξέρουν από τρεντ(ς).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ