Θεματα

Η πρώτη αλυσίδα vegan snack bar “Crudo” από το Βιολογικό Χωριό

Τη γνωρίσαμε μέσα από το Vegan Life Festival 2021, αλλά ήρθε για να μείνει

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρώτη αλυσίδα vegan snack bar της Αθήνας είναι γεγονός!

Πεντανόστιμες, πρωτότυπες και πάνω από όλα υγιεινές και θρεπτικές επιλογές στην πρώτη αλυσίδα vegan snack bar της Αθήνας

Το περασμένο Σάββατο 2 Οκτωβρίου με βρήκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε μια μέρα που με τίποτα δεν περίμενα να είναι τόσο απολαυστική. Εκείνο το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη φιλοξενούσε το Vegan Life Festival 2021, το οποίο -αν και δεν είμαι vegan- είχα μεγάλη περιέργεια να επισκεφθώ. Έχω, βλέπετε, την άποψη ότι οτιδήποτε vegan μπορεί πρωτίστως να απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν αποκλείσει τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους, αλλά την ίδια στιγμή αφορά και όλους όσοι θέλουν να εντάξουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.

Το περίπτερο των εταιρειών Βιολογικό Χωριό και Crudo στο Vegan Life Festival 202
Στο περίπτερο υπήρχε και ένα photobooth που σου εκτύπωνε τη φωτογραφία σου σε ένα πρωτότυπο φόντο, για να έχεις μια ανάμνηση από το φεστιβάλ
Στο περίπτερο υπήρχε και ένα photobooth που σου εκτύπωνε τη φωτογραφία σου για να έχεις μια ανάμνηση από το φεστιβάλ

Στο φεστιβάλ είδα πολλά και άκρως ενδιαφέροντα περίπτερα, ένα, όμως, μου τράβηξε λίγο παραπάνω την προσοχή και απ’ ό,τι φαινόταν όχι μόνο τη δική μου… Ήταν ένα περίπτερο σε σχήμα μικρού, χαριτωμένου σπιτιού που είχε σαφώς μεγαλύτερη επισκεψιμότητα απ’ όλα τα υπόλοιπα. Ασυναίσθητα κατευθύνθηκα προς τα εκεί και ανακάλυψα ένα σωρό λιχουδιές. Δοκίμασα το πιο νόστιμο vegan burger που έχω φάει ποτέ (υπήρχαν επίσης wraps και spring rolls που παρασκευάζονταν επί τόπου από chefs) και μια vegan raw μπάρα τόσο κολασμένη που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν περιείχε ίχνος ζάχαρης!

Μία από τις καταπληκτικές vegan raw μπάρες
Η καταπληκτική vegan raw μπάρα

Εντυπωσιασμένη, ζήτησα περισσότερες πληροφορίες και έμαθα ένα εκπληκτικό νέο! Το περίπτερο άνηκε στο Βιολογικό Χωριό (που ήταν και ο μεγάλος χορηγός του φεστιβάλ), το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά το Crudo. Πρόκειται για μια νέα συνεργασία που συστήθηκε μέσα από το Vegan Life Festival 2021, αλλά ήρθε για να μείνει! Σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα του Βιολογικού Χωριού – Stay tuned!

Επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν επιτόπου vegan burgers, wraps και spring rolls στο Vegan Life Festival 2021
Επαγγελματίες σεφ μαγειρεύουν επιτόπου vegan burgers, wraps και spring rolls στο Vegan Life Festival 2021

Το Βιολογικό Χωριό πιθανότατα το γνωρίζετε ήδη, καθώς είναι η μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική αλυσίδα βιολογικών προϊόντων μετρώντας 19 καταστήματα σε όλη την Αττική. Το Crudo από την άλλη έκανε το ντεμπούτο του το 2017 με σκοπό να προσφέρει μια εναλλακτική, vegan και απόλυτα υγιεινή εκδοχή του μεσημεριανού γεύματος στο γραφείο. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτών των δύο εταιρειών είναι η δημιουργία της πρώτης αλυσίδας vegan snack bar στην Ελλάδα!

 

Το Crudo και το Βιολογικό Χωριό, μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία. Συγκεκριμένα, ότι μια σωστή διατροφή μπορεί όχι μόνο να θωρακίσει τον οργανισμό μας, αλλά και να μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, χαρίζοντάς μας ευεξία, ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Τα γεύματα στο Vegan Snack Bar παρασκευάζονται αποκλειστικά από βιολογικές και φυσικές πρώτες ύλες άριστης ποιότητας, που έχουν υποστεί τη λιγότερη δυνατή επεξεργασία και είναι (προφανώς) vegan.

Απολαυστικό vegan wrap
Απολαυστικό vegan wrap

Όσον αφορά το μενού, θα μπορεί να βρει κανείς από λαχταριστά χειροποίητα burgers με μπιφτέκι από όσπρια και λαχανικά, ζεστές σούπες και φρέσκες σαλάτες μέχρι ωμοφαγικά πιάτα, γλυκά και σνακ (να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τις μπάρες!).

Είτε είσαι vegan, λοιπόν, είτε όχι, αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα. Άλλωστε το να «ζεις βιολογικά» σημαίνει να επιλέγεις καθημερινά την καλύτερη τροφή για το μυαλό και το σώμα σου… Μια στάση ζωής ικανή να μεταμορφώσει ουσιαστικά την καθημερινότητά μας. Κι αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη.

*Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε στο Instagram @biologikoxorio, @crudo και στο Facebook Βιολογικό Χωριό, Crudo, καθώς και το κανάλι του Βιολογικού Χωριού στο YouTube.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ