Cosmic Telegram

Προς Καρκίνους...266

«Φάε επιτέλους όλο το φαγητό σου… για σένα το έφτιαξα…». Αυτό δείχνει την ανάγκη σου να φροντίζεις τον  Άλλο αλλά και το άγχος που σου δημιουργεί η Σχέση. Ξέρεις ποιος τελικά είναι κατάλληλος για σένα; Αυτός που δημιουργεί υγιή απόσταση –ναι, απόσταση– μεταξύ σας.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 266
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8832-20163.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  

Η απλή δουλειά δεν μπορεί να κάνει ευτυχισμένο έναν Κριό παρά μόνο όταν το αντικείμενο τον ενθουσιάζει, έχει μέλλον και είναι πρωτότυπο – πράγμα μάλλον αμφίβολο τον τελευταίο καιρό που σημασία έχει η παραγωγικότητα και όχι η έμπνευση. Αν ο Κρόνος στον 6ο οίκο σου δεν σε ανάγκασε να αλλάξεις δουλειά ή δεν σε έφερε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους ή ανώτερους, σίγουρα σε έφτασε ή θα σε φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης. Φυσικά, υπάρχει και άλλη ζωή, και μάλιστα με την ενεργοποίηση του 3ου οίκου σου ποθείς διακαώς να φλερτάρεις, να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, να φύγεις διακοπές με κάποιον/α που αισθάνεσαι ασφάλεια και να ικανοποιηθούν όλες σου οι επιθυμίες για μια σχέση που θα σε βγάλει για λίγο από τον εαυτό σου. Μακάρι.

Ταύρος(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η καλή ζωή, η τεμπελιά και ο καθρέφτης είναι εξαιρετικές επινοήσεις, αλλά μην πέσεις στην παγίδα της απραξίας όταν μπορείς να εξελίξεις τα πράγματα υπέρ σου, αισθηματικά ή επαγγελματικά. Προς Θεού, όμως, μην τρέχεις πίσω από πράγματα που δεν μπορείς να έχεις προσπαθώντας να γοητεύσεις από πείσμα ανθρώπους που δεν «σου κάθονται». Το καλό βεβαίως με τους Ταύρους είναι ότι η επιμονή και η υπομονή τούς βοηθάνε να διατηρούν την παιδική αισιοδοξία ότι η κατάληξη κάθε επιδίωξή τους θα είναι οπωσδήποτε καλή. Ακόμα και όταν το τραγούδι τους απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν τα αυτιά τους κλειστά με βουλοκέρι. Με πλανήτες στο 2ο οίκο σου πάντως, είναι πολύ πιθανό ότι η φλόγα της αγάπης σου μπορεί να λιώσει και παγόβουνα αν χρειαστεί. Όσο για τα χρήματα: φύλαξε κάτι για τις βροχερές μέρες.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Βεβαίως και χρειάζεσαι την επικοινωνία όσο και μια ξανθιά το χρωμοσαμπουάν της. Με τον Άρη, μετά την Αφροδίτη, στο ζώδιό σου, ξαναγυρίζεις στον κόσμο των ζωντανών με την ορμή, την περιέργεια, το δέος και τη φρεσκάδα επαρχιώτη που επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Νέα Υόρκη. Σου δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Απαιτείς, θέλεις, μπορείς. Αν οι ερωτικές ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο, μπορείς να δώσεις άμεσες λύσεις του στιλ «αν δεν σας αρέσω μία, δεν μου αρέσετε εκατό» – η υποσημείωση εδώ λέει ότι φεύγοντας, για τα επαγγελματικά τουλάχιστον, υπάρχει plan b. Ο μήνας –αν δεν τραβιέσαι με τον Κρόνο– προχωράει φίνος.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Εάν δεν ήσουν τόσο διατεθειμένος να παραδοθείς σε γλυκομίλητους τσαρλατάνους και γοητευτικούς ανόητους δεν θα έμπαινες σε καταστάσεις που χρειάζεσαι χρόνο, αντοχή και κόπο για να τις φέρεις στα ίσα τους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αφήσεις στην άκρη την επιθυμία σου να σωθείς ή να σώσεις και να ξεπεράσεις τον πειρασμό να υποκύψεις στον Πλούτωνα στον 7ο οίκο σου, που σε τραβάει σε υπέροχες, ψυχοβγαλτικές, παρονοϊκές σχέσεις. Οι πλανήτες στον 12ο οίκο σού υπενθυμίζουν ότι ο μόνος άνθρωπος που μπορείς να σώσεις τελικά είσαι εσύ ο ίδιος, άρα θα αρχίσεις να περπατάς στην οδό της Ανάκαμψης. Υ.Γ. Αυτό το καλοκαίρι είναι καλύτερο με τους δυο σας μακριά από όλους και όλα. Φυσικά και μόνος σου. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Τους τελευταίους μήνες δίνεις όλη την ψυχή σου για να καθιερωθείς ως «επιτυχημένο μέλος της κοινωνίας» – που για ένα Λέοντα σημαίνει ότι θα βγάλει κι αρκετά χρήματα. Μέχρι τώρα τα καταφέρνεις καλά, αν και σκέφτεσαι ότι λάθος εκτιμήσεις δεν συγχωρούνται. Ο Δίας σε κρατάει από το ένα χέρι τονώνοντας το ηθικό σου, με ανθρώπους που σε υποστηρίζουν και σε εκτιμάνε ουσιαστικά, και από το άλλο χέρι ο Άρης σε ωθεί να εγκαταλείψεις παλιούς φίλους, συνεργάτες (και παλιούς έρωτες;) που έκλεισαν τον κύκλο τους. Πρόκειται για μια εποχή που δεν μπορείς να τα έχεις καλά με όλους, αφού νιώθεις ότι μπαίνεις σε έναν καινούργιο κύκλο ζωής. Μη φοβάσαι τις συγκρούσεις, αν και στη θέση των μάταιων αντιπαραθέσεων υπάρχει το σταδιακό fade out, στο οποίο η κάμερα απομακρύνεται μέχρι που τα πρόσωπα που δεν έχουν θέση στη ζωή σου αρχίζουν να μοιάζουν με μία κουκίδα στο παρελθόν.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η τράπουλα έχει ανακατευτεί ήδη τόσο καλά που χρειάζεται να παίξεις επιτέλους τα χαρτιά σου. Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσεις να υπερασπιστείς τις επιλογές σου, ακόμα κι αν χρειάζεται να σηκώσεις τη Γη με το ένα σου χέρι. Στις ερωτικές σου σχέσεις, στα επαγγελματικά, στις φιλίες, δεν είναι ώρα για γκλάμουρ και παραμύθια. Η επιλογή είναι απλή: σταθερότητα και συναισθηματική ασφάλεια με ένα τραύμα που κανείς δεν ξέρει ή φαντασιώσεις και ανεδαφικές προσδοκίες; Όσο για τους Άρη και Αφροδίτη στο 10ο οίκο σου, θα πρέπει να κάνεις μια τελευταία γενναία προσπάθεια για να αυξήσεις την απόδοσή σου, να αποδείξεις την αξία σου και να διακριθείς χωρίς να ξεχνάς ότι ο πελάτης και ο διευθυντής έχουν πάντα δίκιο, ακόμα κι όταν έχουν ολοφάνερα άδικο.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τον Άρη και την Αφροδίτη στους Διδύμους μη χάνεις χρόνο επιθυμώντας την πιο ιδανική οικογενειακή ή ερωτική ζωή. Τελειότητα σημαίνει αποστειρωμένη πραγματικότητα, οπότε μπορείς να κάνεις τέχνη αυτές τις ιδέες σου αλλά όχι σχέσεις. Τώρα, όσο περισσότερο μένεις έξω από το σπίτι τρέχοντας για ένα στόχο, τόσο περισσότερο ενήλικας και ώριμος θα αισθάνεσαι. Μερικές φορές ίσως και ευτυχισμένος/η. Φυσικά Αφροδίτη και Άρης θα προσπαθούν να σε δελεάσουν να αφήσεις τα επαγγελματικά ραντεβού και να εξαφανιστείς με κάποιον/α κάπου που δεν πιάνουν τα κινητά αλλά έχει γερά κρεβάτια. Η άλλη πλευρά αυτών των διελεύσεων σε εμπνέει για διαλογισμό, βόλτες σε ανθισμένους αγρούς, κατανόηση των άλλων, συζητήσεις περί Θεού και φανατισμού. Αν με ρωτάς ποια πλευρά θα σε επηρεάσει περισσότερο, σκέφτομαι τους αγρούς με τις παπαρούνες. Τι λες;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ένα κομμάτι σου μοιάζει με μηχανή που παράγει ορμόνες, σφυρίζει και βγάζει ατμούς από αντλίες 24 ώρες την ημέρα. Μια μηχανή που είναι προγραμματισμένη για να αντλεί ικανοποίηση με κάθε τρόπο, κάθε κόστος, οποιαδήποτε ώρα της μέρας και της νύχτας. Αυτή είναι η εικόνα και οι ανάγκες σου όταν ο Άρης και η Αφροδίτη διασχίζουν τον 8ο οίκο των πρωτόγονων ενστίκτων, της απόλαυσης, του σεξ. Ευτυχώς που υπάρχει ο Κρόνος στον 11ο οίκο σου και σε γειώνει όσο μπορεί, επιβάλλοντας την κυριαρχία της λογικής, βοηθώντας το μυαλό σου να ξεκολλήσει από τα σημεία εκείνα στα σώματα των άλλων που το ύφασμα είναι έτοιμο να εκραγεί...

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η είσοδος του Άρη στο ζώδιό σου και στον οίκο που σχετίζεται με τις συντροφικές και επαγγελματικές σου σχέσεις έχει ένα και μόνο σκοπό: να αντιμετωπίσεις και να δώσεις ουσιαστικές λύσεις σε κομμάτια της ζωής σου που είναι ετοιμόρροπα, που σε κρατάνε δέσμιο χωρίς ικανοποίηση και που σε οδηγούν σε αδιέξοδο. Παρόλο που η πιθανότητα να σπάσεις τις σχέσεις σού φαίνεται μια τρομακτική μοίρα, οι σοβαρές αλλαγές στο γάμο, στις στενές σχέσεις ή στην επαγγελματική σου πορεία είναι επιβεβλημένες. Όλοι κάποια στιγμή είναι απαραίτητο να αλλάξουμε για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Κι ενώ ο Άρης μπαίνοντας στον τομέα υγεία - εργασία - καθημερινότητα σου υπενθυμίζει ότι είναι καθήκον σου να βρεις το δεσμό που ενώνει το σώμα με την ψυχή για να ισορροπήσεις, ταυτόχρονα θα πρέπει να θυμάσαι ότι η δύναμη του μυαλού είναι τεράστια. Τόσο μεγάλη που δημιουργεί πραγματικότητα. Ο χρόνος από την άλλη πλευρά έχει την ικανότητα να σβήνει τις διαφορές και, με την Αφροδίτη στον 6ο σου οίκο, απόψεις που ήταν δύσκαμπτες, λέξεις που πλήγωσαν ή πράξεις που δημιούργησαν χάσμα αρχίζουν να μαλακώνουν και να γεφυρώνονται. Αν συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικοί είναι κάποιοι άνθρωποι κοντά σου, μπορεί να αλλάξεις και τρόπο σκέψης. Είσαι Αιγόκερως βέβαια, αλλά τα πάντα είναι ανοιχτά.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Δεν αποτελεί μυστήριο που πάρα πολλοί Υδροχόοι είναι πεπεισμένοι ότι δεν σταματάνε ποτέ να δουλεύουν ή ότι τους κυνηγάει ένα αντίξοο κάρμα. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια σπάνια πέρασαν μια γεμάτη και απολαυστική περίοδο χωρίς να αισθάνονται ότι έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους. Μπορεί να οφείλεται σε κακή τύχη ή μπορεί να μαζεύουν καλό κάρμα για μια επόμενη ζωή, αλλά το σίγουρο είναι ότι πολλά μέλη του ζωδίου σου ακόμα και τις ελεύθερες ώρες τους αισθάνονται ότι έχουν αναλάβει κάποια αποστολή που τους στερεί τη διασκέδαση. Άρα τώρα που ο Άρης και η Αφροδίτη βρίσκονται σε ευνοϊκές με τον  Ήλιο σου θέσεις, το πιο δύσκολο καθήκον σου είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να αφεθεί στη χαρά της ζωής. Άρχισε να συνειδητοποιείς ότι το σύμπαν με την τυφλή γενναιοδωρία του (και την επερχόμενη έκλειψη στο ζώδιό σου) αποφάσισε να σου δώσει μια μεγάλη, ζουμερή ευχή. Enjoy.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όσο μεγάλες κι αν είναι οι φιλοδοξίες σου, δεν φαίνεσαι διατεθειμένος να αφήσεις τη φωλιά σου. Ακόμα κι αν εμφανίζεσαι στον κόσμο για να διεκδικήσεις τις επιδιώξεις σου και την καριέρα σου, το κάνεις έχοντας στο μυαλό σου να γυρίσεις γρήγορα κοντά σε αυτούς που αγαπάς. Φυσικά, κανένας δεν θα σε κατηγορήσει αν παρατήσεις τα πάντα με αντάλλαγμα πέντε λεπτά ησυχίας και ηρεμίας. Κατανοητό: όταν η Αφροδίτη βρίσκεται στον 4ο οίκο σου θέλεις να κλείσεις τον κόσμο έξω από το σπίτι σου. Και όταν μπαίνει και ο Άρης στο σπίτι σου; Χρειάζεσαι κι έχεις ανάγκη την οικογένεια και τους πολύ κοντινούς σου, που προσπαθείς να αποφύγεις. 

 Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ