Cosmic Telegram

Zυγέ...316

Zυγέ, έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ταυτίζεσαι με τη σχέση των γονιών σου;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 316
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8732-19955.jpg

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ταυτίζεσαι με τη σχέση των γονιών σου είτε αντιγράφοντάς την είτε προσπαθώντας να αποφύγεις τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ένας από τους δύο γονιούς – αυτός με το ίδιο φύλο με σένα;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Οι πλανήτες στον 8ο οίκο μας μπορεί να είναι εξαιρετικά εκνευριστικοί – ιδίως για τους Κριούς που θέλουν να αντιμετωπίζουν τους δράκους κατά μέτωπο και απεχθάνονται τις σκιές. Υπάρχουν στιγμές όμως που δεν μπορείς να βγάλεις τα κακά προαισθήματα από το μυαλό σου, που σκέφτεσαι πόσο πληκτική και αδιάφορη είναι η ζωή όταν τρέχεις πίσω από λογαριασμούς και τράπεζες και πόσο απομυθοποιούνται οι σχέσεις όταν αρχίζουμε να μιλάμε για «δικό μου» και «δικό σου» και τα χρήματα που λείπουν. Ακόμα και η θνητότητα, η δική σου θνητότητα, περνάει από το μυαλό σου και σε τρομάζει. Τέτοιες σκέψεις, που μπορούν να κάνουν και χιονάνθρωπο να ανατριχιάσει, δεν πρέπει να τις καταπιέσεις, αλλά αντίθετα να τις κατανοήσεις όπως μια νύμφη που ελπίζει να μεταμορφωθεί σε πεταλούδα. Υ.Γ. Ναι, το σεξ είναι το μοναδικό αντίδοτο στο σκοτάδι. Και μερικά χρήματα στην τράπεζα. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη και την Αφροδίτη στον Σκορπιό βρίσκεσαι στον πλανήτη Σχέσεις – συντροφικές και επαγγελματικές. Ο Άρης σημαίνει αντιπαραθέσεις, πόλεμο, άτσαλη συνειδητοποίηση του Άλλου. Η Αφροδίτη θέλει αρμονία, αισθησιασμό, ισορροπία.  Με γνώμονα τη λογική και αποστασιοποιημένος/η από την ένταση που θα ζήσεις στις διαπροσωπικές/επαγγελματικές σου σχέσεις, θα πρέπει να μην πάρεις σοβαρές αποφάσεις εν θερμώ τύπου «μέχρι εδώ ήταν, χωρίζουμε», ή «βαρέθηκα αυτή την κωλοδουλειά και τους ηλίθιους από πάνω μου… παραιτούμαι». Τα αισθήματά σου βρίσκονται στον αφρό και βράζουν, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ευθύτητα και παρόρμηση. Άρα, αν θέλεις να αποφύγεις τις συγκρούσεις χρειάζεται να επιδείξεις ευλυγισία και διαπραγματευτικές ικανότητες – δύο αρετές που δεν είναι του γούστου σου.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Τα μάντρα που χρειάζεται να επαναλαμβάνεις αυτή την εποχή και για αρκετές εβδομάδες είναι: «η δουλειά ΔΕΝ τρώει τελικά τον αφέντη» και «πρέπει να αντιμετωπίσω τις σχέσεις σαν χαμαλίκι αν θέλω να βγάλω άκρη». Ναι, αναμοχλεύονται προβλήματα καθημερινότητας που σε γειώνουν απότομα και ο φόβος ότι έχεις χάσει τις κατακτητικές σου ικανότητες. Είναι τρομερό να αισθάνεσαι σαν απροστάτευτο παιδί που επιτίθεται στους γύρω του γιατί αισθάνεται ότι κανείς δεν το παίζει. Καλωσόρισες στον κόσμο των κοινών θνητών. Υ.Γ. Προσπάθησε να παραμείνεις επικεντρωμένος σε ό,τι κάνεις και να ισορροπήσεις στα κύματα που δέχονται τα επαγγελματικά σου. Και μη φοβάσαι… Μπορεί να μην έχεις πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή την εποχή, αλλά είσαι αυτό που λέμε «μικρός ρόλος που κλέβει την παράσταση». Υ.Γ. Αν ψάχνεις δουλειά, τρέξε.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Με Κρόνο και Πλούτωνα σε κομβικά σημεία του ηλιακού σου ωροσκοπίου υπάρχουν ορατά και αόρατα εμπόδια. Ονομάζονται οικογενειακές υποχρεώσεις – γονείς που έχουν την ανάγκη σου, σύζυγος που παραπονιέται ότι αδιαφορείς, παιδιά που έχουν ανάγκη όλη την προσοχή σου, αγαπημένοι που δεν σε στηρίζουν ή που είναι εντελώς παγωμένοι στις ανάγκες σου. Υπάρχουν φανερές αντιπαραθέσεις και υπόγεια παιχνίδια εξουσίας και εσύ είτε τα προκαλείς είτε είσαι το αντικείμενό τους. Ωστόσο αυτή την εποχή στον 5ο οίκο σου ξεδιπλώνεται κι ένα άλλο σενάριο. Η ερωτική σου ζωή ξεπαγώνει και η επιθυμία σου να ξεκινήσεις μια ερωτική σχέση πολλαπλασιάζεται. Μερικά από τα πιο ηρωικά σου όνειρα μπορούν να δρομολογηθούν και η μαγεία μπορεί να ξαναγυρίσει στη ζωή σου. Ξέρεις προς τα πού θέλεις να πας και οι επαγγελματικές συνεργασίες μοιάζουν να αναθερμαίνονται.  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αισθάνεσαι συναισθηματικά διψασμένος/η; Είσαι απογοητευμένος και φοβάσαι ότι αύριο είναι μια χειρότερη μέρα; Πίσω από την επιφάνεια της ενήλικης συμπεριφοράς ξαναγίνεσαι, χωρίς να το θέλεις, ένα μωρό που η ζωή του εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιου μεγάλου... Είναι μια περίοδος που εκεί που θα παίρνεις μια βαθιά ανάσα ψιθυρίζοντας «Δόξα τω Θεώ», μια οικογενειακή σκηνή ή μια επαγγελματική φρίκη θα σε κάνουν να φωνάζεις «Παναγιά, βοήθα». Εκεί που θα βυθίζεσαι στην αίσθηση της εγκατάλειψης, θα πετάγεσαι όρθιος –«μα τι κάνω; Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή»– και θα τηλεφωνείς σε ανθρώπους που αγαπάς για να βρεθείτε το συντομότερο. Η οικογένεια γίνεται βάρος κι αρχίζεις να φαντασιώνεις ότι η ζωή έξω από αυτήν –ή έξω από τη σχέση ή από τη δουλειά σου– είναι υπέροχη κι ότι ένας άγνωστος μπορεί να σου δώσει την αγάπη και την έξαψη που σου λείπουν. Αμ δε…

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Όσο απορροφημένος κι αν είσαι, όσο κι αν έχεις δίκιο όταν λες ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο –ο κυβερνήτης σου Ερμής στο ζώδιό σου δημιουργεί συνεχώς καινούργιες υποχρεώσεις και τρεξίματα– το σίγουρο είναι ότι σε στιγμές έκλαμψης συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία σου και τη φροντίδα σου. Και μιλώντας για την προσοχή που πρέπει να δείξεις στους άλλους, σε αυτές τις στιγμές διαύγειας χρειάζεται να αντιληφθείς ότι περισσότερο από ποτέ Εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς τη στήριξη και το ενδιαφέρον των άλλων. Ζήτα, λοιπόν, για να σου δοθεί. Υ.Γ. Κι αν είναι να μετακομίσεις ή να ξεκινήσεις κάτι, κάν’ το ΤΩΡΑ, πριν η Αφροδίτη γυρίσει ανάδρομη στις 8 Οκτωβρίου. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Θυμήσου: 1) Να αποφύγεις τις παγίδες που ονομάζονται απληστία και πείσμα να μπεις στο μάτι των άλλων. 2) Να μιλήσεις επειγόντως για ό,τι σου λείπει και μην ψωνίζεις παρορμητικά. 3) Να μη δίνεις σημασία στους γελοίους φόβους ότι κάποιοι εξυφαίνουν σχέδια για να σε εξαφανίσουν από λεπτό σε λεπτό. 4) Ότι τώρα είναι η ευκαιρία να μάθεις κάτι που θα σου φανεί εργασιακά χρήσιμο. 5) Ότι το να Έχεις είναι εξαιρετικό, αλλά το να Μοιράζεσαι αποτελεί ευλογία. Υ.Γ.1 Είναι υπέροχη η αγάπη όταν δεν έχει κρυφές υποσημειώσεις σα δάνειο τράπεζας που ανακαλύπτεις κατόπιν εορτής. Υ.Γ.2 Επειδή αυτή την περίοδο ο εγωισμός σου σηκώνει κεφάλι, μην ξεχνάς ότι νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια όταν υπάρχει δίπλα μας κάποιος με τον οποίο μοιραζόμαστε τους φόβους, την αγωνία, τη χαρά και τη συμπάθεια χωρίς να τον κρίνουμε και να μας κρίνει.      

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Με τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου και τον Δία σε ευνοϊκή προς το ζώδιό σου θέση, η εικόνα αλλάζει. «Δεν είναι δυνατόν να παίζω συνέχεια άμυνα προστατεύοντας τα δίχτυα για να μην μπει γκολ. Καιρός για εξωστρέφεια. Έχω σκεφτεί και ξανασκεφτεί τι θέλω, τι επιθυμώ, τα συν, τα πλην. Έχω χτυπήσει το κεφάλι μου στον τοίχο, έχω μετανιώσει για πράγματα που έκανα, ένιωσα τύψεις για κάποια άλλα. Έχω αντιμετωπίσει κακοτυχίες που θα έσπαγαν το ηθικό κάθε λογικού ανθρώπου. Έχω εκλογικεύσει, έχω βάλει φρένο, δίστασα, ανέβαλα. Ε, basta! Μέσα στους ανθρώπους, με τους ανθρώπους, διακινδυνεύοντας τη χαρά και τη λύπη, την επιτυχία και την αποτυχία. Ζώντας. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είτε ονομάζεται ασάφεια στις σχέσεις είτε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στον εργασιακό χώρο είτε διάψευση είτε «γαμώτο πια», η περίοδος με τον Άρη στον Σκορπιό μοιάζει σαν να κάνεις mountain bike – πολλή ανηφόρα, μεγάλη δοκιμασία, πολύς ιδρώτας. Ταυτόχρονα, με την Αφροδίτη επίσης στον Σκορπιό, θέλεις να δραπετεύσεις από την καθημερινότητα – φεύγοντας μακριά από την πόλη ή κλεισμένος μέσα στο σπίτι βλέποντας απανωτά επεισόδια του “True Blood” για να ξεχαστείς. Η κατάσταση αυτή ονομάζεται Δεν Θέλω Ρεαλισμό, Θέλω Μαγεία. Η δυσανεξία που σου προκαλεί η πεζότητα της ζωής αντιμετωπίζεται με σωματική κούραση στο γυμναστήριο ή πέφτοντας με τα μούτρα σε ένα στόχο που χρειάζεται γερή προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση. Φυσικά, με τον Δία στους Ιχθύες ξανάρχονται στην επιφάνεια σκέψεις για αλλαγή κατοικίας, περιοχής, πόλης, ακόμα και χώρας. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη στον 11ο οίκο σου η διακαής επιθυμία σου είναι να αισθανθείς πλούσιος και όμορφος, πετυχημένος και γοητευτικός, να αγγίξεις και να γευτείς ό,τι σου απαγορεύεται αλλά, κυρίως, να πάρεις όλη την αγάπη και την προσοχή που θεωρείς ότι σου αξίζουν. Ο Άρης βεβαίως σε κάνει τόσο ανήσυχο/η που δεν μπορείς να παρακολουθήσεις καν μια ολόκληρη διαφήμιση στην τηλεόραση. Για την ακρίβεια, πολλοί Αιγόκεροι τρέχουν πέρα δώθε σαν πανικόβλητα εργαστηριακά ποντίκια που ξέρουν ότι θα πιαστούν τα μισά στην ποντικοπαγίδα των οικογενειακών υποχρεώσεων και τα άλλα μισά θα πρέπει να αποφύγουν τα επαγγελματικά δόκανα. Ο συνδυασμός Άρη-Αφροδίτης στον Σκορπιό σε καλεί να πάρεις ρίσκα εάν θέλεις να αισθανθείς ασφαλής. Αν και είναι δύσκολο για σένα κάτι τέτοιο, αφού ο Κρόνος θέλει σιγουριά, θυμήσου αυτό που σου επαναλάμβαναν οι γονείς σου όταν ήσουν μικρός: «όταν φτάσεις στην κορυφή, συνέχισε να σκαρφαλώνεις».

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Σε αυτό το ενδιαφέρον σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που ζούμε χρειαζόμαστε επειγόντως σημεία αναφοράς, γερές, σταθερές βάσεις και απαντήσεις. Το κακό νέο είναι ότι δεν υπάρχουν. Το καλό νέο είναι ότι μπορείς να τα δημιουργήσεις εσύ για τον εαυτό σου. Το να σταματάς στη μέση του δρόμου που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις επειδή φοβάσαι το επόμενο στάδιο, ή να διστάζεις στο σταυροδρόμι χωρίς να αποφασίζεις ποιον δρόμο να διαλέξεις είναι εγκληματικό. Πολιτικά το να αφήνεις πίσω σου οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν ονομάζεται «φυγή προς τα μπροστά». Στη ζωή όμως ονομάζεται «επενδύω σε κάτι που δεν ελέγχω και δεν γνωρίζω το αποτέλεσμά του». Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές σε πολλές πλευρές: επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές. Δράσε, ακόμα κι αν κάνεις λάθος. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όταν πλανήτες διατρέχουν τον 9ο ηλιακό σου οίκο δεν παραδίνεσαι εύκολα στα αισθήματά σου. Είναι το μυαλό, οι ψύχραιμες αποφάσεις και οι προοπτικές στο κέντρο αυτή την περίοδο και όχι η καρδιά σου. Είναι ενοχλητικό όμως τη στιγμή που διώχνεις τον διάβολο που σε πιέζει να υποκύψεις σε κάθε πειρασμό να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα από τα επτά ακαταμάχητα θανάσιμα αμαρτήματα. Ωστόσο, με την Αφροδίτη παρούσα κάποιος/α μπορεί να σου ανεβάσει εκπληκτικά το ηθικό ή μπορεί να εξιδανικεύσεις ένα πρόσωπο που σου αρέσει σε βαθμό να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο 9ος οίκος επίσης περιέχει ταξίδια, σπουδές, εξωτερικό. Με τον Δία επίσης η ατμόσφαιρα ηλεκτρίζεται από ευκαιρίες. Α, κι όσο περισσότερο καλός επαγγελματίας είσαι, τόσο περισσότερο ανεβαίνουν οι μετοχές σου και τόσο περισσότερο η φήμη σου διαδίδεται. 


Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 *gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ