Cosmic Telegram

Zυγέ...318

Zυγέ, σε αυτό το σημείο της ζωής σου χρειάζεται να ερευνήσεις σε βάθος αν η αυτάρκεια οδηγεί στη μοναξιά, ή γιατί εμπιστεύεσαι υπερβολικά ανθρώπους που δεν το αξίζουν. 

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 318
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9031-20696.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς; Έλα ντε. Όχι μόνο ψάχνεις πού είναι τα χρήματα όταν η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη (8/10 - 18/11), αλλά οι λογαριασμοί θα παρεισφρέουν από τη χαραμάδα της πόρτα σου σα διαφημιστικά για πίτσες. Ταυτόχρονα, με τον Άρη να διασχίζει τον 8ο οίκο σου,  μπορείς να φωνάξεις δυνατά πόσο πολύ έχεις σιχαθεί όλους αυτούς που δεν σου αναγνωρίζουν καν την προσπάθεια που έκανες για να ανταποκριθείς στις προσδοκίες τους. Αν από την άλλη πλευρά θελήσεις να κλειστείς στο καβούκι σου σε μια επίδειξη παθητικής επιθετικότητας, να θυμάσαι ότι μπορεί να χτυπήσει η πόρτα σου και να μην είναι ο γαλατάς. Συμπέρασμα: οι μέρες περιέχουν οικονομικές παγίδες. Και στις σχέσεις, μονά-ζυγά χάνεις – οπότε παράστησε τον Δαλάι Λάμα όσο κι αν οι άλλοι πατάνε τον κάλο σου για να δουν πόσο αντέχεις. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη (8/10 - 18/11), ετοιμάσου για μια περίοδο που όχι μόνο δεν θα σε παίζουν όλα τα παιδάκια στη γειτονιά και ό,τι ονομάζεται δημοφιλία θα φυλλορροεί, αλλά και που θα αντιμετωπίζεις τις διαπροσωπικές σχέσεις σα να ’χεις ένα λεμόνι στο στόμα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχεις δώσει μάχες για να παραμείνεις στην επιφάνεια της επαγγελματικής σου ζωής (κι όχι μόνο) είναι άδικο να πρέπει να υποδύεσαι το χαριτωμένο διπλωμάτη σε ανθρώπους που δεν ήταν ούτε διαθέσιμοι όταν τους χρειαζόσουν αλλά ούτε κι έβλεπαν με καλό μάτι τον αγώνα σου. Από μια άλλη οπτική γωνία, θυμήσου ότι δεν μπορείς να ελέγχεις τους ανθρώπους ή να προβλέπεις τις αντιδράσεις τους. Προς το παρόν εάν θέλεις να αισθανθείς ολόκληρος πρέπει να καταπιείς το γρύλισμα που ανεβαίνει στα χείλη σου και να χαμογελάσεις. Αλλιώς... πόλεμος.  

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Άρη στον 6ο ηλιακό σου οίκο ίσως ψάχνεις, αναζητάς ή θέλεις μια δουλειά που να σου ταιριάζει. Ή δεν θέλεις να δουλεύεις καθόλου. Ό,τι κι αν σκέφτεσαι το καθήκον σου είναι να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου και να την απλοποιήσεις όσο μπορείς περισσότερο. Ολοκληρώνοντας μια δουλειά που σου φαίνεται βαρετή, ασήμαντη ή κατώτερη χρειάζεσαι όλη την αυτοπειθαρχία, τη συγκέντρωση, την επιμονή και όλο τον επαγγελματισμό που διαθέτεις. Ακόμα κι έτσι όμως η ανάδρομη Αφροδίτη θα σε σαμποτάρει όπως μπορεί: είτε μέσω συναδέλφων που σου φορτώνουν δουλειά είτε μέσω αφεντικών σε κρίση πανικού είτε μέσω πελατών που ξεσπάνε πάνω σου. Υ.Γ. Αν έχεις εκκρεμότητες με το σώμα σου, γύμνασέ το, αδυνάτισέ το, πρόσεξέ το και κράτησέ το μακριά από κάθε είδους βλαβερούς εθισμούς. Τέλειωσε ό,τι ξεκίνησες κι ανοίξου σε πράγματα που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα εφάρμοζες, έστω κι αν σου σπάνε τα νεύρα οι καθημερινές εκκρεμότητες με τις οποίες δυστυχώς δεν ξεμπέρδεψες όταν έπρεπε. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Φαντάσου ένα πάρτι στο τέλος του, όλα τα φώτα ανάβουν, τα πρόσωπα έχουν χάσει τη λάμψη τους, γεμάτα τασάκια, μπουκάλια άδεια, το κέφι εξαντλημένο κι ο διακτινισμός που θα σε στείλει κατευθείαν στο κρεβάτι σου δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Η προηγούμενη εικόνα μπορεί να είναι μια μεταφορά της ανάδρομης Αφροδίτης στον 5ο ηλιακό σου οίκο (8/10 - 18/11). Σου είναι δύσκολο να νιώθεις ότι μια σχέση που σε ενδιαφέρει αρχίζει να μπάζει νερά. Δεν ανήκεις στους on and off εραστές. Όμως σε εποχές ανάδρομης Αφροδίτης χρειάζεται να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι το συναισθηματικό θερμόμετρο δείχνει υπόταση. Εάν αισθάνεσαι ότι ο Άλλος δεν ενδιαφέρεται ή σε κάνει να νιώθεις ότι είσαστε δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, σκέψου ότι μπορεί να είναι μια προσωρινή κατάσταση. Μην πεισμώσεις γιατί δεν σου δίνουν αυτό που θέλεις την ώρα που το θέλεις. Υ.Γ. Όχι, παρακαλώ, πανικός στη δουλειά, γιατί τα πράγματα στραβώνουν. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η οικογένεια –ή όποιους εσύ θεωρείς οικογένεια– είναι τόσο ψυχρή που κλείνεις το ερκοντίσιον. Όμως μην υπερδραματοποιείς την αδιάφορη συμπεριφορά των άλλων γιατί, όπως κι εσύ, έτσι κι αυτοί περνάνε λούκια. Ε, ναι, με την Αφροδίτη ανάδρομη (8/10 - 18/11) ακόμα κι αν ανοίξεις την καρδιά σου θα αντιληφθείς με έκπληξη ότι οι άλλοι δεν ανταποκρίνονται. Σε παρακαλώ προσπάθησε να μην εκλάβεις την προσωρινή αδιαφορία ως απόρριψη και μην πέσεις στην παγίδα να κολλήσεις με ανθρώπους που ίσως σου αρέσουν αληθινά μόνο και μόνο επειδή σου λένε ΟΧΙ. Σε περίπτωση πιο σταθερών σχέσεων μην αναιρέσεις τη δέσμευσή σου σε αυτές, ακόμα κι αν βιώνεις το τρακ ενός ηθοποιού στην πρεμιέρα, ακόμα κι αν τρέμεις για την υποδοχή που θα έχει το ταλέντο σου στο τέλος της παράστασης. Φυσικά δεν πρέπει να πηγαινοφέρνεις το άγχος, τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειές σου από το σπίτι στη δουλειά κι από τη δουλειά στο σπίτι. Μη συνδέεις επαγγελματική με προσωπική ζωή. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Σε ανάδρομες περιόδους όλα μπαίνουν στο ρελαντί – αισθήματα, γοητεία, συνεννόηση. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και κάτι που σε ενδιαφέρει πολύ – η επικοινωνία. Είτε σε σχέση είτε μόνος, αυτό σημαίνει προβλήματα στην επαφή σου με τους άλλους. Τώρα, αν ο Άλλος αυτή την περίοδο φαίνεται απρόθυμος να μιλήσει, μην υποθέτεις το τέλος. Εάν πάντως υπάρχει πιθανότητα να βελτιώσεις κάποια σχέση σου που έχει ατονήσει από λάθος χειρισμούς σου, γιατί δεν αντιμετωπίζεις αυτούς τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο, προσπαθώντας να ανοίξεις και πάλι τους δίαυλους επικοινωνίας; Μπορεί μέσα στο κεφάλι σου να γεννιούνται σκοτεινά ερωτήματα και φόβοι, αλλά αυτό που προέχει τώρα είναι να σούρνεις με μπρίο το καρότσι στο σούπερμάρκετ, να συγκρατείς τη γλώσσα σου και να συμπεριφέρεσαι στο γραφείο σαν ο/ η υπάλληλος του μήνα. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ελπίζοντας ότι δεν συγκαταλέγεσαι ανάμεσα στους ψυχαναγκαστικούς Ζυγούς που υποκρίνονται ότι όλα πηγαίνουν θαυμάσια –και μετά κάνουν σκηνές σε διάφορους αθώους και καλοπροαίρετους ανθρώπους που βρίσκονται στο δρόμο τους–, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι: 1) η κυβερνήτης σου Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη από 8/10 ως 18/11 (αρχικά στον Σκορπιό και μετά στο ζώδιό σου) και 2) ο Άρης συνεχίζει να βρίσκεται στο 2ο οίκο σου. Άρα: συγκέντρωσε όλη την προσοχή σου στα οικονομικά σου. Όσοι πιστεύουν ότι ένας Ζυγός είναι μια καλλιτεχνική, ευγενική ψυχή σε κομψό αμπαλάζ δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πόσο σκληρός μπορεί να γίνει όταν η οικονομική του επιβίωση μπαίνει σε κίνδυνο – σκέψου ένα μπαρακούντα. Και κάτι ακόμα: αντί να ψάχνεις για τα μειονεκτήματα στις σχέσεις και να κατηγορείς τον Άλλον, γιατί δεν αρχίζεις να κάνεις ΕΣΥ αυτά που περιμένεις από τους άλλους;

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μπορεί να αισθανθείς δυνατός και αδύναμος την ίδια στιγμή. Δεν είναι σχήμα λόγου, αφού με τον Άρη συνεχίζεις να καλπάζεις (εάν έχεις αναλάβει δράση) ενώ με την Αφροδίτη ανάδρομη (8/10 - 18/11) –στον Σκορπιό αρχικά– οι διαπροσωπικές σχέσεις μαραίνονται σα λουλούδια της περασμένης εβδομάδας. Υπάρχουν ώρες που αναρωτιέσαι πόσο μακριά θα πας μετά από κάθε λακκούβα που πέφτεις. Και μετά όρθιος κάνεις πλάκα με τον εαυτό σου και τους άλλους. Με δυο λόγια: έχεις τη δύναμη που χρειάζεσαι ώστε να βγεις από το καβούκι σου αποδεικνύοντας πόσο δημιουργικός και ζωντανός είσαι. Ακόμα κι αν γλιστρήσεις και σπάσεις τα μούτρα σου είναι πολύ καλύτερα από το να κάθεσαι σε ένα δωμάτιο προσπαθώντας να τελειοποιήσεις τα δαχτυλίδια καπνού. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Οι διελεύσεις στο 12ο οίκο είναι ούτως ή άλλως δυσάρεστες (sic). Ε, φαντάσου τι γίνεται όταν γυρίζει και η Αφροδίτη ανάδρομη σε αυτόν (8/10 - 18/11). Η ψυχική σου υγεία βάλλεται με καταστροφικές σκέψεις αλά Νοστράδαμος. Μην αφήσεις να σε κατακλύσει το σκοτεινό προαίσθημα ότι τίποτα δεν έχει αξία αφού το 2012 θα τελειώσει ο κόσμος. Τίποτα δεν είναι όσο αμετάκλητο φαίνεται. Όλα είναι αποτέλεσμα σπαστικής δουλειάς, αίσθησης ότι είσαι παραμελημένος, ότι ο Άλλος είναι απών όταν τον χρειάζεσαι, σκαμπανεβασμάτων στον επαγγελματικό στίβο, οικογενειακών προβλημάτων, υπαρξιακών που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου και τη θνητότητα – διάλεξε κατηγορία. Ό,τι κι αν συμβαίνει μην αφήσεις το πείσμα και τις εμμονές να δημιουργήσουν εντάσεις. Υ.Γ. Δεν είναι κακό να χάνεσαι μια στο τόσο από τον κόσμο προτιμώντας τον κόσμο σου. 

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με αποσυντονισμένο τον 11ο ηλιακό σου οίκο από την ανάδρομη Αφροδίτη (8/10 - 18/11) δεν είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές σου, ούτε για το πού πηγαίνεις, ούτε καν για τα όνειρα και τις προσδοκίες σου για το μέλλον. Αυτό πρακτικά σημαίνει απορύθμιση στον επαγγελματικό χώρο με δυσφορία, παρεξηγήσεις, ασυνεννοησία με τους συναδέλφους ή με τους ανώτερους. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι είσαι ξεροκέφαλος και πολλές φορές αδιάλλακτος, τότε ακόμα και οι συμβουλές των φίλων σου θα μοιάζουν με κόκκινο πανί. Ίσως να αισθάνεσαι επιπλέον κι ότι καμία ομάδα και κανείς δεν ταιριάζει μαζί σου. Η επιθυμία σου για μια άνετη συγυρισμένη ζωή δεν σημαίνει όμως ότι θα καταλήξεις παντρεμένος με ένα control freak, ή θα δουλεύεις για κάποιο, ή θα γίνεις ένα από αυτά. Υ.Γ. Αυτή την εποχή πάντως θα πρέπει να επαναλαμβάνεις τακτικά, δυνατά και ψιθυριστά: «μην κρίνεις ίνα μην κριθείς». 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ίσως δίνεις την ενέργειά σου στην καριέρα, στο τι εντύπωση κάνεις στον κόσμο και στο πώς θα αναγνωριστείς ως επιτυχημένος επαγγελματίας. Όταν Άρης και η Αφροδίτη βρίσκονται στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου, η προσοχή σου στρέφεται αναγκαστικά στην καριέρα κι αυτό σημαίνει ότι τυχόν επαγγελματικά λάθη τώρα δεν συγχωρούνται. Να θυμάσαι ότι αν πέσεις κανείς δεν πρόκειται να σε σηκώσει. Αυτό που προέχει είναι να σταθεροποιηθείς. Η ουσία είναι ότι αντιμετωπίζεις εμπόδια για τα οποία δεν ευθύνεσαι και δεν οφείλονται σε δικά σου λάθη. Είναι οι άλλοι που σου δημιουργούν προβλήματα, και μάλιστα κάποια από αυτά δεν σου έχουν ξανατύχει ώστε να έχεις εμπειρία στην αντιμετώπισή τους. Υ.Γ. Ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσεις τις καταιγίδες της εποχής-κυρίως επαγγελματικές, αν έχεις ωροσκόπο Υδροχόο- είναι να περάσεις όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητος. Αν μπορούσες να γίνεις και αόρατος, ακόμα καλύτερα. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

E, καλά τώρα… Φυσικά και η  ζωή δεν είναι πασαρέλα και το  hangover δεν συμβαίνει μόνο στους άλλους. Σε μια εποχή ασανσέρ με γεγονότα και διάθεση μεταξύ ρετιρέ και μείον δύο, σαν υδάτινο ζώδιο δεν διαθέτεις το ταλέντο της αποστασιοποίησης για να μην επηρεαστείς συναισθηματικά, διαθέτεις όμως εν επαρκεία το ανεκτίμητο προσόν της προσαρμοστικότητας- είσαι δηλαδή παντός καιρού. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι αδιάβροχος σε μια συναισθηματική απογοήτευση, ούτε ότι δεν σε αγγίζουν αμφιβολίες και ανασφάλειες για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στη ζωή σου, αλλά ότι μετά το πρώτο σοκ μπορείς να συνεχίσεις να προχωράς με ανανεωμένο ενθουσιασμό σα να μη συνέβη τίποτα. Πάντως είναι δυσάρεστο αυτοί που μέχρι πριν από λίγο σε αντιμετώπιζαν σαν πουλέν τους τώρα να σε θεωρούν βάρος και να σου βάζουν επαγγελματικά stop. Υ.Γ. Ευτυχώς όλα τα προηγούμενα είναι παροδικά.  A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ