Cosmic Telegram

Zυγέ...319

Εάν ζεις με το φόβο ότι θα σε εγκαταλείψουν, σίγουρα θα σε εγκαταλείψουν.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 319
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9247-21063.jpg

Η αδυναμία σου να αντέξεις τις συγκρούσεις και τις αντιπαραθέσεις δεν μπορεί να σώσει καμιά σχέση. Εάν ζεις με το φόβο ότι θα σε εγκαταλείψουν, σίγουρα θα σε εγκαταλείψουν. Αυτός ο φόβος προέρχεται από το γεγονός ότι σου λείπει αυτοπεποίθηση, ότι πολλές φορές οι επιλογές σου δεν είναι καθόλου ρεαλιστικές και από τη διάθεσή σου να μπεις σε οποιαδήποτε σχέση χωρίς να αναρωτηθείς αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Τι λες;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Αν κόψεις θάρρος και θράσος, πρωτοβουλίες, θυμό και επιθετικότητα, μύθο, στόχο και αντικείμενο κατάκτησης δεν μένουν και πολλά πράγματα για να χαρακτηρίσουν έναν Κριό ή για να τον κάνουν να νιώθει ζωντανός. Κι όμως πολλοί Κριοί τελευταία αισθάνονται ότι προχωράνε σε ένα αργό τάπητα γυμναστηρίου κι αυτό τους σκοτώνει. Ακόμα και ο Άρης (κυβερνήτης σου και πλανήτης του σεξ και του εγωισμού) βρίσκεται σε αδυναμία όταν η Αφροδίτη βρίσκεται σε ανάδρομη τροχιά κι έτσι νιώθεις πως έχεις χάσει την μπάλα ή την πετάς στην εξέδρα. Απ’ ό,τι αντιλαμβάνεσαι οι σχέσεις βρίσκονται σε ναδίρ. Σύνοψη: έχεις την ευκαιρία να προσελκύσεις συνεργασίες και οικονομική ισορροπία, ή να τη χρησιμοποιήσεις για απολαύσεις έξω από τη μόνιμη σχέση – αν έχεις, ή κάνοντας λάθος επιλογές αν δεν έχεις. Συμπέρασμα: Μην παίζεις με καρφίτσες δίπλα σε μπαλόνια όταν αυτά σε κάνουν χαρούμενο/η. Υ.Γ. Μη δανείζεις. Μη δανείζεσαι. 

 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν δεκάδες φαν να ουρλιάζουν όταν κυκλοφορείς, εντούτοις υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έχεις ένα ισχυρό σύστημα στήριξης που σε προστατεύει. Η ανάδρομη Αφροδίτη βεβαίως απαιτεί να περιορίσεις τα συμφέροντά σου, να ανοίξεις πάλι γραμμές επικοινωνίας όπου έχει πέσει σιωπή και πάνω από όλα να είσαι βέβαιος για όσα λες γιατί κάποιος μπορεί να σε μαγνητοφωνεί ώστε αργότερα αν δεν είσαι συνεπής με τα λεγόμενά σου να σε εκθέσει. Αν αισθάνεσαι ωστόσο ότι κάποιος/α σύντροφος, φίλος, συνεργάτης, συνέταιρος σε οδήγησε και σε παράτησε στη μέση μιας ερήμου, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσευχηθείς να υπάρχει κάπου κοντά όαση που να μην είναι αντικατοπτρισμός. Εάν συνεργάτες ή ερωτικοί σύντροφοι εγκαταλείπουν το πλοίο περιμένοντας να βουλιάξει, μην απογοητεύεσαι. Οι ίδιοι άνθρωποι –ή καινούργιοι– θα επιστρέψουν σε λίγο για να σου πουν πόσο αναντικατάστατος/η είσαι ερωτικά ή επαγγελματικά.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον Δία ανάδρομο στο 10ο ηλιακό σου οίκο συνειδητοποιείς από πρώτο χέρι ότι υπάρχει πολλή τρέλα, πανικός και διαφθορά εκεί έξω και ότι ο κόσμος γύρω σου κάνει τέτοιο θόρυβο που θέλεις να προστατέψεις τα αυτιά σου από τα ντεσιμπέλ. Αυτό που χρειάζεσαι τώρα είναι μια γερή, σταθερή βάση –μια οικογένεια αν θέλεις, ή κάποιος/α που τον/την αισθάνεσαι σπίτι σου– που μπορείς να καταφεύγεις όποτε νιώθεις ότι κάποιος υπάρχει μόνο και μόνο για να σου δημιουργεί προβλήματα και να χαλάει τη ζωή σου, ή όταν η περιρρέουσα υστερία αρχίζει να σε επηρεάζει έντονα. Αν έχεις ήδη ένα τέτοιο Σπίτι, ευχαρίστησε το τυχερό σου άστρο. Το πρόβλημα είναι ότι βγαίνοντας από αυτό το φρούριο δεν μπορείς να προστατευτείς από αδίστακτα αφεντικά, βλαμμένους συναδέλφους και τα κοράκια της πιάτσας. Η μόνη στάση που μπορείς να κρατήσεις είναι να συνεχίσεις να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, στο δρόμο που έχεις επιλέξει, στα όνειρά σου, ακόμα κι αν θεωρείς την πίστη ανοησία. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά σου ως ζώδιο του νερού ανεβαίνουν στην επιφάνεια: κυκλοθυμία, γκρίνια, αισθήματα εγκατάλειψης, αυτοματισμός προς τη μαύρη πλευρά της ζωής, εξαρτητικότητα. Γίνεσαι τόσο ευαίσθητος στη σχέση, που οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα προκύπτει μεταμορφώνεται κατευθείαν σε μεγάλο θέμα. Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη σίγουρα ανακύπτουν προβλήματα σχέσεων, μεγεθύνονται ραγισματιές και βαθαίνουν ρήγματα που εσύ με το ραντάρ σου μπορείς να μεταφράσεις ως κόκκινο συναγερμό. Όμως η υπερευαισθησία χωρίς αντικειμενικότητα οδηγεί κατευθείαν σε συγκρούσεις. Το ερώτημα που τίθεται είναι πολύ σαφές: θα τελειώσεις μια σχέση ή θα της δώσεις μια βάσιμη ευκαιρία;  

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Πολλοί θα σου πουν να κάνεις υπομονή μέχρι ο Δίας (ο πλανήτης της τύχης) και ο Ουρανός (ο πλανήτης των αλλαγών) να μπουν για τα καλά στο φιλικό σου Κριό, κάπου στις αρχές του 2011. Ναι, καλά, εντάξει, σωθήκαμε… Τώρα; Προς το παρόν μπορείς να ονειρεύεσαι τις Ωραίες Μέρες που θα έρθουν ενώ σε κατατρώει η αίσθηση ότι κάποιος/οι –από την οικογένεια, σύντροφος, εργοδότης, φίλος– σε εκμεταλλεύονται χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα – σα να κραυγάζεις σε εφιάλτη και η φωνή να μην βγαίνει. Ακόμα και σε πάρτι να πηγαίνεις αισθάνεσαι ότι είσαι περισσότερο εκεί σαν υποχρέωση παρά με την καρδιά σου και για τη διασκέδασή σου. Μην επικεντρώνεσαι στην καριέρα, που ενώ θεωρείς ότι της δίνεις τα πάντα αυτή δεν σου δίνει τίποτα πίσω και αφοσιώσου στους ανθρώπους που βρίσκονται  στη ζωή σου και σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός.  Θυμήσου μόνο να είσαι διαλλακτικός όταν ο Άρης σε κάνει εριστικό και απόλυτο.   

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Παρόλο που είναι τρομερά αγχωτικό για κάποιον που του αρέσει να σχεδιάζει το πρόγραμμα της επομένης από σήμερα το απόγευμα ή το δείπνο από χθες, υπάρχουν περίοδοι στις ζωές όλων μας που πρέπει να πετάμε τους χάρτες και τους οδηγούς. Οι διελεύσεις στον 3ο ηλιακό σου οίκο και ο Δίας στον 7ο ηλιακό σου οίκο σού υπενθυμίζουν ότι αποτελείς κομμάτι ενός μεγαλύτερου σχεδίου – ενός σχεδίου που δεν μπορείς να φανταστείς ούτε να εκλογικεύσεις. Έτσι, ακόμα κι αν υπάρχουν σχέσεις που σε στήριξαν κάποτε αλλά χρειάζεται να διακόψεις να είσαι ικανοποιημένος που σου δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσεις νέες λεωφόρους ανακαλύψεων και πληρότητας. Πάμε ξανά: σταμάτα να θέλεις να ελέγχεις τα πάντα. Υ.Γ. Πρόσεξε τι, πώς και σε ποιον το λες.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Έχεις τέτοια όρεξη που θα μπορούσες να καταπιείς τον Πύργο του Άιφελ με μια μπουκιά. Παρόλο που δεν υποφέρεις από νευρωτικές φαντασιώσεις πείνας, κάτι σε προκαλεί να καταπιείς οτιδήποτε στο δρόμο σου σε στιλ Pac-Man. Με Κρόνο στο ζώδιό σου, Πλούτωνα στον Αιγόκερω και Άρη/Αφροδίτη στο 2ο ηλιακό σου οίκο, χρειάζεται να περιορίσεις τις ορέξεις σου. Αυτοί οι ίδιοι πλανήτες ευθύνονται επίσης για την ανάγκη σου να επιστρέψεις στην οικογένεια τη στιγμή που νόμιζες ότι ήσουν ελεύθερος από αυτήν. Κι αν σκεφτόσουν μια σχέση, προς το παρόν αποχαιρέτησε αυτή σου την επιθυμία και τα ξαναλέμε όταν η Αφροδίτη επιστρέψει σε ορθή πορεία – στο μεταξύ μη σπαταλάς το χρόνο σου θρηνώντας μια σχέση που έληξε. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όταν μιλάμε για Σκορπιό μιλάμε για Μαγεία. Από μικρός έχεις τέτοια δύναμη στο μικρό σου δαχτυλάκι όση δεν έχουν μαζί όλα τα μαγικά ραβδιά στο Hogwarts. Όμως κανείς, κανείς, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα τη χρησιμοποιήσεις. Υπέρ σου ή εναντίον σου; Ή μήπως θα κάνεις κατάχρησή της; Αν εκεί έξω είναι ζούγκλα, τότε εσύ θα πρέπει να επιβιώσεις πάση θυσία. Κι εδώ είναι το πρόβλημα, αφού μέσα στον αγώνα σου για επιβίωση και από κεκτημένη ταχύτητα πολλές φορές δαγκώνεις το χέρι που σε τρέφει. Με ανάδρομη την Αφροδίτη δεν μπορείς να κατηγορείς τους άλλους για τα πάντα. Είναι η τέλεια εποχή για να ρίξεις μια σοβαρή ματιά στη συμπεριφορά σου. Μη φρικάρεις με όσα διαπιστώσεις ότι έχεις κάνει, στους άλλους ή στον εαυτό σου. Αν ο κόσμος ήταν τέλειος δεν θα υπήρχαν παπάδες, ψυχαναλυτές και shopping therapy. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ό,τι κι αν συμβαίνει αυτή την εποχή, μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Δεν είναι ούτε εποχή για να δράσεις αλλά ούτε και να τα παρατήσεις όλα και να εξαφανιστείς. Αντίθετα είναι εποχή για να εκφράσεις αισθήματα και να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου. Καλά καλά… Φυσικά κι έχεις βαρεθεί να ακούς τέτοιες παροτρύνσεις επειδή είσαι Τοξότης κι υποτίθεται μπορείς να αντιμετωπίζεις τα πάντα –και τις αναποδιές και τις κακοτυχίες και τον πόνο– με αισιοδοξία και δυναμισμό. Με τον Άρη στο 12ο οίκο σου όμως αμφιβάλλεις για κάθε σου βήμα, για κάθε σου επιλογή, για κάθε σου προσδοκία. Προς το παρόν υποδύσου τον κατανοητικό ακόμα κι αν θέλεις να δώσεις ένα χαστούκι σε όποιον κάθεται δίπλα σου. Θα έχεις πολύ χρόνο στο μέλλον για κάτι τέτοιο. Υ.Γ. Η εργασία είναι τόσο χαοτική που το να μιλήσεις για σχέσεις είναι πολυτέλεια αυτή τη στιγμή.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Συνήθως δεν ενοχλείσαι εάν κάποιος ανώτερος αντί να πέσει στα γόνατα για να σου δείξει πόσο εκτιμάει τη δουλειά και τις ικανότητές σου σε στέλνει πίσω στο γραφείο σου για να προσπαθήσεις ξανά και να επανέλθεις με νέες ιδέες. Αυτή την εποχή αισθάνεσαι μια παράξενη αποστασιοποίηση στα όρια της αναισθησίας. Δεν πάει να ’ναι ο Κρόνος στον Ζυγό και ο Πλούτωνας στο ζώδιό σου; Με ενεργοποιημένο τον 11ο ηλιακό σου οίκο σου μπορείς να κοιτάξεις τον καθρέφτη και να πεις: «Μάντεψε, αγαπημένε μου! Δεν δίνω δεκάρα για όσους με ταλαιπωρούν και δεν θα πεθάνω αν κάτι πάει στραβά. Αφού το ξέρω ότι στο τέλος θα γελάσω και πάλι τελευταίος». Αυτό είναι υγεία.  

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Φυσικά και είσαι ανήσυχος αυτή την εποχή. Ανήκεις στα άγρια πουλιά κι όχι στα παπαγαλάκια που βγαίνοντας από το κλουβί τους πηγαίνουν και κάθονται στον ώμο κάποιου. Με έντονη δραστηριότητα στο 10ο ηλιακό σου οίκο, θα πρέπει να καταπνίξεις την επιθυμία σου για ολοκληρωτική ανεξαρτησία και να παραδεχτείς το γεγονός αφενός ότι θέλεις σύντροφο κι αφετέρου να δεχτείς το γεγονός ότι κανείς δεν είναι επαγγελματικά τελείως αυτόνομος – πάντα υπάρχει κάποιος από πάνω. Παρόλο που ξέρεις ότι ο μόνος άνθρωπος που θα σε φροντίσει οικονομικά στα γεραμάτά σου είσαι αποκλειστικά εσύ, γεγονός παραμένει ότι αγριεύεσαι στο ενδεχόμενο να μείνεις μόνος. Ίσως τελικά να υπάρχει ένα παπαγαλάκι μέσα σου που ζητάει ένα μπράτσο. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Προσπαθώντας να μείνεις στον αφρό κάθε κατάστασης δεν αντέχεις να συνθλίβεσαι μέρα παρά μέρα χωρίς να δραπετεύεις από την πραγματικότητα. Και ποιος δεν θα εκμεταλλευόταν τους πλανήτες στον 9ο οίκο ή τον Δία στο ζώδιό του για να ξεφύγει από τον πνιγηρό ρεαλισμό, τις εργασιακές υποχρεώσεις, τις ευθύνες, τα προβλήματα των σχέσεων. Αλλά… Υπάρχει ένα αλλά. Είτε σε ενδιαφέρει αυτό που ονομάζεται καριέρα είτε σε αφήνει αδιάφορο, δεν μπορείς να μη σκεφτείς το κόστος ζωής. Όποιος σε προτρέπει να παραβλέψεις τη «συνείδηση της φτώχειας» και να αφήσεις «την αφθονία να έρθει προς τα σένα» μάλλον δεν σε ξέρει καθόλου καλά. Μπορεί όντως το σύμπαν να είναι ένα ποτάμι αφθονίας και γενναιοδωρίας, όμως, φίλε Ιχθύ, θα πρέπει να διατηρήσεις τα έξοδά σου υπό έλεγχο για να μην πέσεις στα βράχια και να ελαττώσεις το κάπνισμα/ποτό/φαΐ.  A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ