Cosmic Telegram

Σκορπιέ...321

Όταν ήσουν πολύ νέος και ανόητος, η πρώτη σκέψη που έκανες για τις σχέσεις ήταν ότι αποκτούσες ένα σπάνιο διαμάντι.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 321
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9576-21673.jpg

Όταν ήσουν πολύ νέος και ανόητος, η πρώτη σκέψη που έκανες για τις σχέσεις ήταν ότι αποκτούσες ένα σπάνιο διαμάντι. Το πρόβλημα ήταν ότι αργότερα αυτό το «διαμάντι» μετατρεπόταν σε κάτι που δεν θα αγόραζες σε τηλεμάρκετιγκ ούτε για δέκα ευρώ. Τώρα;

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Ένας ταχυδακτυλουργός έκανε κόλπα κι ύστερα ζητούσε από τους θεατές του να του πουν τι είδαν. Σχεδόν όλοι αφηγούνταν κάτι πιο συναρπαστικό από ό,τι συνέβη στην πραγματικότητα. Τι δείχνει λοιπόν αυτό το γεγονός; Ότι ένα από τα πιο ισχυρά κίνητρα της ανθρώπινης ευπιστίας είναι η αγάπη του θαύματος. Με τον Άρη στον 9o ηλιακό σου οίκο (28/10 - 8/12) έχεις την ευφυΐα, την τόλμη και την ικανότητα  να δημιουργήσεις το δικό σου θαύμα – που όλοι θα βρουν πιο συναρπαστικό από ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Δεν ξέρω αν η μαγεία που δημιουργείς έλκει κάποιον/α που συμμερίζεται τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητά σου ή που σ’ ενθαρρύνει να είσαι ο εαυτός σου. Δεν ξέρω αν η πίστη σου σε ένα στόχο μπορεί να μετακινήσει βουνά. Αυτό που ξέρω είναι ότι, με Πλούτωνα και Άρη στην πλανητική σκηνή, ΜΠΟΡΕΙΣ. Υ.Γ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, η οικονομική αιμορραγία συνεχίζεται... Αν μπορείς περιόρισέ την.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα και οι πιο ψύχραιμοι, δυσκολοκίνητοι, αργής καύσεως Ταύροι έχουν αρχίσει να αισθάνονται νευρικοί με τις έντονες διακυμάνσεις της αγοράς και τη χρηματοπιστωτική κρίση. Είτε σε ενδιαφέρουν οι μετοχές είτε δεν ξέρεις καν πού βρίσκεται το Χρηματιστήριο (έφυγε από τη Σοφοκλέους), η επιβεβλημένη λιτότητα που επιβάλλεται σε όλη την Ευρώπη σε τσιγκλίζει να σκεφτείς νέους τρόπους ώστε να εξασφαλίσεις το επόμενο γεύμα σου. Με τον Άρη στον Τοξότη (28/10 - 8/12) μπαίνεις σε μια περίοδο που επαγγελματικά και προσωπικά οι περιστάσεις σε ευνοούν ώστε να συνδεθείς με ανθρώπους που είτε θα σε βοηθήσουν επαγγελματικά είτε θα σε αποφορτίσουν συναισθηματικά. Βεβαίως, η Αφροδίτη ανάδρομη στον Σκορπιό σε κάνει να αμφιβάλλεις για τις καλές προθέσεις τους, οπότε κράτα και μικρό καλάθι προς το παρόν. Και μια ερώτηση: μιλάς για να αποκαλύψεις κάτι για τον εαυτό σου ή για να κρύψεις; 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Είναι αδύνατο να είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος με μια συνηθισμένη ζωή ή μια συνηθισμένη πορεία, για τον απλό λόγο ότι αφενός σου αρέσουν οι εναλλαγές, αφετέρου βαριέσαι πολύ γρήγορα – ανθρώπους, καταστάσεις, δουλειές. Αντιληπτό. Όμως... Attention! Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την 28η Οκτωβρίου θα ακούσεις πολλές φορές ΟΧΙ από συνεργάτες, εραστές, συντρόφους, συνεταίρους. Με τον Άρη στον Τοξότη οι άνθρωποι που νομίζεις ότι είναι του χεριού σου δεν θα είναι, και όσοι νομίζεις ότι θα σε στηρίξουν δεν θα το κάνουν. Η μάχη θα δοθεί με διαφορετικούς και άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους και σε γνωστά και άγνωστα πεδία, οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά για να προφυλαχτείς από σφαίρες που σε κυνηγάνε φταις δεν φταις. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Κι ενώ βρισκόμαστε σε μια εποχή άτονη με συναισθηματικό χαμηλό βαρομετρικό, ο Δίας στους Ιχθύες φέρνει ένα αεράκι πνευματικής διαύγειας. Βεβαίως θα συνειδητοποιείς ότι οι διελεύσεις στον 9ο ηλιακό σου οίκο δεν σου προσφέρουν μόνο μια νέα ματιά στα πράγματα και τη ζωή σου, αλλά σε σπρώχνουν να ασχοληθείς με τη συμπεριφορά σου και να συνειδητοποιήσεις ότι το μυαλό σου είναι κάτι περισσότερο από  νευρικά κύτταρα που έχουν ως ρόλο τη μεταφορά μηνυμάτων και εντολών. Βεβαίως και δεν ξέρουμε πώς δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε συνείδηση, αλλά όταν δεχτείς ότι είναι σημαντικό να σκέφτεσαι τα πράγματα πριν αναλάβεις δράση, θα αντιληφθείς ότι είναι πιο εύκολο να απολαύσεις τη θαλπωρή της υλικής ευημερίας χωρίς την παράνοια ότι θα μείνεις στο δρόμο – τουλάχιστον όχι ΤΟΣΟ παρανοϊκός. 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Εάν πίσω στο γυμνάσιο ή το λύκειο ανησυχούσες για τη δημοτικότητά σου, μπορείς να βγάλεις τη συγκεκριμένη –τουλάχιστον εν μέρει– νεύρωση από τη λίστα. Αφού ο κυβερνήτης του 9ου ηλιακού οίκου αρχίζει τη διέλευσή του στον 5ο (28/10 - 8/12), οι προσκλήσεις θα αρχίσουν να έρχονται με συχνότερη περιοδικότητα. Όμως το σύμπαν όταν θέλει να ειρωνευτεί το κάνει με εκνευριστικό τρόπο, αφού η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό σού μειώνει εντελώς τη διάθεση για πάρτι και τη στιγμή που πας να εισπράξεις μια φιλοφρόνηση ή την προσοχή, αυτό που αισθάνεσαι είναι η ανάγκη να μείνεις μόνος σου. Άρα: στέγνωσε τα μάτια σου από τα δάκρυα, ξεπέρασε το φόβο της εγκατάλειψης και δέξου την αγάπη που σου προσφέρεται. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι γελοίο να καταθλίβεσαι όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για σένα. Με τις διελεύσεις του Πλούτωνα και του Βόρειου Δεσμού στον Αιγόκερω, φαίνεται ότι η ερωτική σου ζωή βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο, ή για να μιλήσουμε με περισσότερη σαφήνεια, βρίσκεται σε αναταραχή. Όμως, παίρνοντας τη θετική πλευρά της διέλευσης, οι επαγγελματικές (εντάξει… και οι συναισθηματικές) σου ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες εδώ και χρόνια, χάρη στον Δία στους Ιχθύες. Επιπλέον, οι άνθρωποι εκτιμάνε τη δημιουργικότητά σου και το σκάψιμο που ρίχνεις στη δουλειά. Το περίεργο είναι ότι πιστεύεις πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Σύνελθε αμέσως. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Μέσα στα χρόνια μαθαίνεις με δύσκολο τρόπο ότι η υπερβολική εξάρτησή σου από τις σχέσεις σε οδηγεί σε βάσανα και απογοητεύσεις. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ η αναζήτηση της τέλειας Μαμάς ή του τέλειου Μπαμπά μπερδεύεται με την επαγγελματική σου πορεία – ή το πώς η απαίτηση μιας αγάπης χωρίς όρους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία σου στον κόσμο. Ίσως θα ’πρεπε  κάποια στιγμή να αναρωτηθείς από ποιον θέλεις να αναγνωριστείς και ποιανού την προσοχή αναζητάς και γιατί. Με την εισβολή του Άρη στον Τοξότη (από 28/12) πάντως, θα είσαι τόσο απασχολημένος με μια καθημερινότητα που θα ανεβάσει στροφές με ραντεβού, δουλειά, σπουδές και συναντήσεις, που μπορεί να αισθανθείς ότι όλα στη ζωή σου πάνε καλά και, σε μια έκλαμψη, να συνειδητοποιήσεις ότι πρέπει να σε φροντίζεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτή η διαπίστωση μπορεί να ηρεμήσει για λίγο τη νευρικότητα που σου δημιουργεί η Αφροδίτη στον Σκορπιό, που σε ξετινάζει οικονομικά.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όλοι ξέρουν ή φαντάζονται ότι η ερωτική ζωή ενός Σκορπιού μπορεί να είναι ακόρεστη, αφύσικη και αυτοκαταστροφικά χαοτική. Πνίγοντας την έντασή σου στο αλκοόλ ή παίζοντας σε ένα μελόδραμα, πολλά είναι αυτά που γίνονται κουραστικά όσο μεγαλώνεις. Ναι, θα πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσεις την τάση σου για «όλα ή τίποτα», ή την αυτολύπηση μετά από κάθε χαμένη αγάπη, να ρίξεις μια ματιά στον καθρέφτη διορθώνοντας την εμφάνισή σου, να κάνεις ένα παγωμένο ντους, να ενεργοποιήσεις τη γενναιότητά σου και να είσαι αρκετά νηφάλιος ώστε να εκτιμήσεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται. Μετά μπορείς να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό για αυτούς που αγαπάς: να τους κάνεις να γελάσουν, να τους εμπνεύσεις ή να τους ανακουφίσεις από τις λύπες. Αυτό είναι το homework της εποχής. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μπορείς να είσαι αλαζονικός όσο και μια Ολύμπια θεότητα από τις 28/10 και μέχρι τις 8/12; Μα φυσικά. Χάρη στην είσοδο του Άρη στο ζώδιό σου θα αισθανθείς τόσο ζωντανός όσο και η Ούμα Θέρμαν μετά την ένεση αδρεναλίνης στο “Pulp Fiction”. Αυτή η διέλευση σηματοδοτεί μια έντονη ενεργειακά περίοδο, κατά την οποία σου δίνεται η δυνατότητα να στρέψεις τη ζωή σου προς την κατεύθυνση που θέλεις. Αν οι ερωτικές ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο, τώρα μπορείς να δώσεις άμεσες λύσεις που συνοψίζονται στη φράση «μου αρέσει, μένω - δεν αντέχω, φεύγω». Αν μου αρέσει η δουλειά μου ή ο σύντροφός μου αναλαμβάνω πρωτοβουλίες για βελτιώσεις, αλλιώς την κάνω για αλλού και δεν ξανακοιτάω ποτέ πίσω μου. Απαιτείς, θέλεις, μπορείς. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με τον Άρη πάνω από το κεφάλι σου (28/10 - 8/12) σε  συνδυασμό με Κρόνο/Πλούτωνα/Βόρειο Δεσμό στο ζώδιό σου, θα βρίσκεσαι συχνότερα μεταξύ απαισιοδοξίας και εξάντλησης, οπότε κάθε φορά που κάποιος θα σε συμβουλεύει καλοπροαίρετα να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να κάνεις υπομονή, η πρώτη σου αντίδραση θα είναι να τον λούσεις με βρισιές που δεν ακούγονται ούτε μετά τις 12 στην τηλεόραση. Ναι… ναι, θα πρέπει να κάνεις ένα βήμα τη μέρα, δοκιμάζοντας μάλιστα με το ένα σου πόδι το έδαφος πριν το πατήσεις μετά και με τα δύο, ώστε να μη βρεθείς σε κινούμενη άμμο. Και, ναι, είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να φανταστείς καθόλου πώς θα είναι η ζωή σου σε μία εβδομάδα, σε ένα μήνα, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη χρονιά. Η ειρωνεία είναι ότι τώρα που σου χρειάζεται η βεβαιότητα ότι υπάρχει τάξη στο χάος, το φως γύρω σου τρεμοπαίζει. Όσο κι αν προσπαθήσεις να δραπετεύσεις πάντως από μια καταπιεστική καθημερινότητα, το σίγουρο είναι δεν μπορείς να ξεφύγεις από το μυαλό σου, οπότε αντιμετώπισε στα ίσα τα φαντάσματα, τους δεινόσαυρους και τους κακούς λύκους που σε οδηγούν στη Χώρα του Πουθενά. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον 11ο ηλιακό σου οίκο σε τέτοια παράξενη κατάσταση, θα είναι περίεργο αν δεν φιλονικήσεις με φίλους (χαμηλόφωνα εννοείται) ή εάν είσαι απολύτως σίγουρος για την τροπή και κατεύθυνση που έχει πάρει η ζωή σου. Όταν επηρεάζονται οι μακροχρόνιοι στόχοι σου είναι πολύ φυσιολογικό να αισθάνεσαι σαστισμένος, μπερδεμένος ή και αποχαυνωμένος. Μέχρι να ξεκαθαρίσει η ομίχλη θα είναι πολύ συνετό εκ μέρους σου να αποδώσεις τα εύσημα στους ανθρώπους που σε προστατεύουν, που σε σέβονται αληθινά και σε αγαπάνε, ξεπερνώντας το γεγονός ότι σου έχουν (αλλά και τους έχεις) ψήσει το ψάρι στα χείλη. Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσεις τη ρομαντική ιδέα που έχεις για την ευτυχία – όχι, όχι, ο κυνισμός δεν είναι η απάντηση. Μήπως χρειάζεται να εξετάσεις πιο βαθιά και εξονυχιστικά την εμμονή σου με τον Ερώτα και το Καινούργιο συνειδητοποιώντας ότι οι απόψεις σου για αυτά σταμάτησαν να εξελίσσονται στα δεκαέξι σου;

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η είσοδος του Άρη στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου (28/10 - 8/12), σε συνδυασμό με τον Δία στο ζώδιό σου, κάνουν το επόμενο διάστημα πολύ σημαντικό για τις εξελίξεις σε κομβικούς τομείς στη ζωή σου: επαγγελματικό ή και προσωπικό. Αναταράξεις, συγκρούσεις, τρικλοποδιές, ένταση, υπερπροσπάθεια αλλά και ευκαιρίες, που θα ξεκαθαρίσουν όταν ο Δίας επιστρέψει σε ορθή πορεία (18/11), αποτελούν τη βεντάλια των πιθανών σεναρίων. Αν και δεν μπορείς να αποφύγεις το γεγονός ότι οι κοστουμάτοι ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του πεπρωμένου σου, εντούτοις διαθέτεις περισσότερη ευλυγισία απ’ ό,τι φαντάζεσαι. Επιπλέον, έστω και με την Αφροδίτη ανάδρομη στον Σκορπιό, δεν υπάρχει καμία κατάσταση ή πρόβλημα που δεν μπορείς να συζητήσεις. 

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ