Cosmic Telegram

Σκορπιέ...320

Σκορπιέ, μην παίζεις το παιχνίδι «είμαι τόσο καλός άνθρωπος κι αναρωτιέμαι γιατί είμαι μόνος/η»

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 320
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9377-21292.jpg

Έχοντας βρεθεί στη θέση αυτού που έχει απορρίψει πολλές φορές τους άλλους, μην παίζεις το παιχνίδι «είμαι τόσο καλός άνθρωπος κι αναρωτιέμαι γιατί είμαι μόνος/η»

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Αναζητώντας την επαγγελματική καταξίωση ή πολεμώντας για την επαγγελματική επιβίωση δεν σου μένει πολύς χρόνος για να παρεκτραπείς σε σαρκικές απολαύσεις που κάποτε σε βοηθούσαν ώστε να βγαίνει ο ατμός όταν η κατσαρόλα έβραζε (όπως τώρα). Το μόνο καυτό που σου επιτρέπεται αυτή την εποχή είναι το τσίλι, αλλά όπως ξέρουμε η αποχή από το σεξ ενεργοποιεί το μυαλό, που εφευρίσκει λύσεις εκεί που υπήρχαν μόνο άλυτα προβλήματα και γόρδιοι δεσμοί. Υ.Γ. Επειδή είναι σημαντική εποχή για τα οικονομικά σου, μην μπερδεύεις τα προσωπικά σου προβλήματα με την επαγγελματική σου ζωή. 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς ότι κάθε υπόσχεση που σου δίνεται δεν συνεπάγεται αυτόματα και deal. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που σου τη δίνει είναι έτοιμος να σε εξαπατήσει ή να σε απογοητεύσει, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να σου πουλήσει το προϊόν του. Άρα όσο μεγαλώνεις θα πρέπει να γίνεσαι όλο και περισσότερο επιφυλακτικός και να αντιστέκεσαι στο στενό μαρκάρισμα όσων έρχονται με ερωτικές προτάσεις ή με προτάσεις συνεργασίας, αφού και οι δύο έχουν ένα κοινό στόχο: να σου πάρουν κάτι που έχεις. Κολακευτικό. Όμως έχεις παρατηρήσει ήδη ότι ο Άλλος δεν τηρεί το δικό του μέρος της συμφωνίας. Όλη αυτή η εισαγωγή ήταν γιατί τώρα μπορεί να ξαναζείς το ίδιο σενάριο: κάποιος (σύντροφος, φίλος, συνεργάτης) σε εκπλήσσει δυσάρεστα – κάποιος σηκώνεται απότομα από την τραμπάλα την ώρα που βρίσκεσαι στον αέρα. 

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Δοκιμάζεται σκληρά η καθημερινότητα και η επικοινωνία με τους γύρω σου – πολλές φορές μάλιστα σκέφτεσαι ότι παίζεις το κουφό τηλέφωνο με τους άλλους. Ναι, τη μια στιγμή σε πλημμυρίζει ένα αίσθημα ικανοποίησης επειδή η δουλειά τρέχει όπως την έχεις φανταστεί και την άλλη ένα σύννεφο που δεν είχες προσέξει αρχίζει να βρέχει  ξαφνικά πάνω από το κεφάλι σου, όπως στα κινούμενα σχέδια. Τότε είναι που σκέφτεσαι: «Πάλι τα ίδια; Μα δε θα μάθω ποτέ; Με πατάνε κι εγώ σφυρίζω αμέριμνος. Είναι η κρίση που με κάνει να βάζω νερό στο κρασί μου ή η αδυναμία μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου;». Όπως και να ’χει, τώρα δεν είναι ώρα να χτυπήσεις το χέρι σου στο τραπέζι για να αποδείξεις την αξία σου. Δείξε επαγγελματισμό, διόρθωσε τις εργασιακές δυσλειτουργίες και περίμενε. Οι αποφάσεις αργότερα. Α… και είναι πιο ασφαλές αυτό το διάστημα να μιλάς για επιφανειακά θέματα με αυτούς που σε ενδιαφέρουν, παρά να ανοίγεις συζήτηση για σοβαρά θέματα που κινδυνεύουν να σε ρίξουν σε ξέρα. 

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τα δυνατά συναισθήματα είναι έντονα σε μία σχέση που εσύ είσαι ο ένας από τους δύο του ζευγαριού. Μόνο που σε αυτή τη φάση τα έντονα συναισθήματα μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτα  αν αρχίσεις να πιστεύεις ότι ο/η σύντροφός σου σε αγνοεί. Αυτή η ιδέα μπορεί να δημιουργήσει ένταση, θυμό και σκηνές. Μπορεί να χτυπιέσαι άδικα θεωρώντας ότι ο σύντροφός σου σε απατά ή ότι έχεις χάσει το sex appeal σου. Τέτοιες σκέψεις μπορούν να σε οδηγήσουν σε ακατανόητη συμπεριφορά: αν ο σύντροφός σου είναι φιλικός προς κάποιον που εσύ θεωρείς «επικίνδυνο», αυτό μπορεί να προκαλέσει ακατανόητη ζήλεια.  Είναι δύσκολο να καταλαγιάσεις τα συναισθήματά σου και τους φόβους σου, αλλά αν επικοινωνείς και συζητάς, αντί να υποθέτεις, τα πράγματα ισιώνουν – λέμε τώρα…

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν δεν τραβάει, δεν τραβάει. Αν το πάρεις απόφαση ότι αυτή η περίοδος κινείται στην γκάμα του γκρίζου θα ελευθερωθείς από το άγχος ότι ζεις σα flatliner. Μπορεί εξωτερικά να μην υπάρχουν δυσάρεστα γεγονότα αλλά εσωτερικά το πλοίο μπάζει νερά από παντού. Όλα είναι ζήτημα εμπιστοσύνης στη ζωή και τώρα πιστεύεις ότι κανένας δεν μπορεί να σε φροντίσει χωρίς να σου τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Οπότε είναι δικαιολογημένος ο κυνισμός σου κάθε φορά που κάποιος σου υπόσχεται τον ουρανό με τα άστρα. Είναι φυσικό όταν ο 4ος ηλιακός οίκος σου ενεργοποιείται να μην μπορείς να χαλαρώσεις ούτε μέσα στο σπίτι σου δίπλα σε κάποιον που αγαπάς, αφού φοβάσαι ότι από στιγμή σε στιγμή θα συμβεί κάτι κακό. Ο Ερμής στον Σκορπιό σού δίνει τη λύση: γίνε πρακτικός με το σπίτι σου – παράγγειλε κουρτίνες, φτιάξε τα υδραυλικά, μόνωσε την ταράτσα. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Θαύμα, θαύμα οι Παρθένοι έπαψαν να γκρινιάζουν –ή τουλάχιστον το κάνουν πιο κομψά– εκτός βεβαίως από τους γεννημένους τις τρεις-τέσσερις τελευταίες μέρες του ζωδίου, που ο Ουρανός στους Ιχθύες αναγκάζει σε ξαφνικές αλλαγές ή σε ανατροπές –ευχάριστες ή δυσάρεστες– με σκοπό την ανανέωση. Μπορεί αυτή τη στιγμή, με ανάδρομη την Αφροδίτη, το κλίμα να μην είναι εύκρατο ή να μην ευοδώνονται οι φαντασιώσεις σου ή οι επιθυμίες σου, όμως τα πράγματα είναι περισσότερο βατά. Όσο πόνεσες πόνεσες, ό,τι έχασες έχασες, ό,τι κέρδισες –ή θα κερδίσεις, με τον Δία ακόμα απέναντί σου– κέρδισες. Προχωράς. Όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες κάποτε. Η άρνηση δεν βοηθάει, αλλά ούτε και το να παίρνεις πολύ σοβαρά προβλήματα που δεν θα διαρκέσουν για πολύ. Υ.Γ. Δεν μετακομίζεις, δεν κοντράρεσαι με τα αδέλφια σου και τους συναδέλφους, δεν οδηγείς άτσαλα.   

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Από τη μια μπορείς να ξεθάψεις το τομαχόκ του πολέμου αν δεν ικανοποιηθούν οι ανάγκες σου κι από την άλλη η έλλειψη μιας δραστήριας και πλούσιας σεξουαλικής ζωής μπορεί να οδηγήσει σε μια αδιάφορη ζωή. Με ενεργοποιημένο ένα βασικό οικονομικό ηλιακό σου οίκο, μπορεί να λες ότι θα ήσουν ευτυχισμένος αν δεν αντιμετώπιζες οικονομικά προβλήματα, ή ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς χρήματα αλλά πώς αλλιώς θα μετρούσες την αξία σου ως δυναμική και δημιουργική φύση; Συμπέρασμα: το σεξ είναι καλό αλλά η δημιουργικότητα είναι που σπάει το νήμα του τέρματος. Υ.Γ. Έξοδα, έξοδα, έξοδα… Πότε επιτέλους θα βρέξει ευρώ;  

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Και λίγο λίγο αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να κουνηθείς. Γιατί άλλωστε; Γιατί να αφήσεις τον κάθε ανισόρροπο να σε πλησιάσει για να σε ξεβολέψει; Η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης στο ζώδιό σου όχι μόνο ενισχύει την αποφασιστικότητά σου να μείνεις ακίνητος μέχρι να κατακαθίσει η σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω σου με ξεχασμένους να επιστρέφουν, με αναπάντεχα τηλεφωνήματα να σε αναστατώνουν και λογαριασμούς να προσγειώνονται στο καθιστικό σου, αλλά επιπλέον σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί γίνεται τέτοιος ντόρος με τις σχέσεις αν η (ξενέρωτη) πραγματικότητά τους είναι αυτή που αντιμετωπίζεις τώρα. Τι λείπει, τι φταίει και η καρδιά σου κλαίει; Πώς θόλωσε έτσι η εικόνα σου στον καθρέφτη; Ακόμα και στη δουλειά και την οικογένεια όλα μοιάζουν σαν ξεθωριασμένη παλιά φωτογραφία. Μμμ, με τον Ερμή στο ζώδιό σου έχεις πολύ τρέξιμο για να σε απασχολούν οι σχέσεις. Αργότερα. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αναταραχή, ασυμφωνίες, φόβος για το αύριο, αντιξοότητες, ανατροπές, παρασκήνιο, υπόγειες συζητήσεις, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Στο γενικότερο κλίμα, στη δουλειά, στην ατμόσφαιρα και τις σχέσεις σου πλανάται ό,τι απεχθάνεσαι περισσότερο: ασάφεια, ρευστότητα, ημίφως και κάτι που δεν μπορείς να ονομάσεις. Μόνο ένας-δύο κοντινοί σου άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν όχι μόνο ότι δεν σου αρέσει να είσαι συνεχώς στο κέντρο των γεγονότων αλλά κι ότι κάθε τόσο δίνεις μάχη για να μην πέσεις στην κατάθλιψη, προσπαθώντας να την ξορκίσεις αρνούμενος την αιτία της. Οι Τοξότες δεν δυσκολεύονται να διαλέξουν ανάμεσα στην αυτολύπηση και την εξωστρέφεια. Άρα μπορείς να μετουσιώσεις τις αγωνίες, τα άγχη και τις φοβίες σου σε stand up comedy σα τον Τοξότη αδελφό σου Γούντι Άλεν.  

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εάν έχεις το ουτοπικό όνειρο μιας τέλειας ελευθερίας, δεν θα το εγκαταλείψεις επειδή δεν σου αποφέρει χρήματα. Έλα όμως που τα χρήματα πάντα εμφανίζονται στην εικόνα, οπότε αν δεν τα έχεις αποχαιρετάς το όνειρο της ελευθερίας. Άρα το να μετατρέπεις τα όνειρά σου σε πραγματικότητα –δηλαδή σε cash– σημαίνει ότι διαθέτεις την αποφασιστικότητα και το σθένος να παραμείνεις αρκετά σε ένα μέρος –συναισθηματικά και δημιουργικά– μέχρι να πιάσεις ρίζες και να χαρείς τα φρούτα. Η ανυπομονησία σου όμως να προχωρήσεις παρακάτω είναι εν μέρει φυσιολογική και εν μέρει τρέλα. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να βάλεις τον κώλο σου σε μια θέση για εκατό χρόνια. Η νεύρωσή σου όμως να αλλάζεις σε οδηγεί σε επικίνδυνες ακροβασίες που αυξάνουν την αγωνία σου για το μέλλον. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Φυσικά και οι άνθρωποι που με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν την καριέρα (ή άλλους ζωτικούς τομείς της ζωής σου) είναι χαμένοι στη μετάφραση, όμως το να αντιγράφεις το σπασμωδικό τους στιλ το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να διακινδυνεύσεις τη θέση σου ή το δίκιο σου. Με τον Άρη αλλά και την ανάδρομη Αφροδίτη στο ηλιακό ζενίθ σου, πρέπει να πάρεις το μήνυμα που σου έρχεται από όλες τις πλευρές: το να διαλέξεις μια συμπεριφορά αντίθετη από αυτή που προσπαθούσε να σου επιβάλει η μαμά σου που θεωρούσες αλλοπρόσαλλη όταν ήσουν έφηβος, τώρα μπορεί να είναι ολέθριο λάθος. Μάλλον πρέπει να υπομείνεις το γεγονός ότι σε αγνοούν. Η τωρινή μάχη δίνεται στα αποδυτήρια, μακριά από το φως.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Όλοι συμφωνούμε ότι το να είσαι πλούσιος και διάσημος είναι κάτι και ότι αυτή την εμπειρία πρέπει να τη μοιραζόμαστε όλοι όταν ο Δίας βρίσκεται στο ζώδιο ή τον ωροσκόπο μας. Μόνο που ο Δίας δεν είναι μάνατζερ για να στείλει όλους τους Ιχθύες στο Χόλιγουντ –αν και κάποιοι Ιχθύες κάνουν επιτυχίες στο ελληνικό σινεμά– αλλά βρίσκει διεξόδους στους λαβυρίνθους, ανοίγει προοπτικές, διευρύνει τους επαγγελματικούς ορίζοντες, εμφανίζει επί σκηνής νέα πρόσωπα, ενθαρρύνει νέες ασχολίες, καινούργιους έρωτες, φέρνει τον πελαργό, προσφέρει δακτυλίδια και όρκους. Ok, oι ευκαιρίες δεν είναι πάντα θεαματικές, γκλάμουρους ή καταλυτικές, αλλά δημιουργούν μια θετική φόρα που δεν υπήρχε πριν. Μην ξεχνάς (για να προσέχεις) επίσης ότι αυτή την περίοδο ο Άρης, σε συνδυασμό με την ανάδρομη Αφροδίτη, δημιουργούν παρενέργειες στα πιο ευάλωτα κομμάτια της ζωής σου – προσωπικά και επαγγελματικά. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ