Cosmic Telegram

Παρθένε...

Μια ερωτική σχέση δεν είναι δουλειά, στην οποία ζεις με τον εφιάλτη ότι αν δεν την κάνεις σωστά θα απολυθείς.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 315
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8549-19611.jpg

Μια ερωτική σχέση δεν είναι δουλειά, στην οποία ζεις με τον εφιάλτη ότι αν δεν την κάνεις σωστά θα απολυθείς.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Παρόλο που Πλούτωνας και Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω σε σφυροκοπάνε μέχρις εξαντλήσεως ή προσπαθούν να αλλάξουν παντελώς την τροχιά της ζωής σου –ειδικά αν έχεις γεννηθεί μέσα στον Μάρτιο– μέσα από οδυνηρά χτυπήματα που προέρχονται από τραπεζικούς, γιατρούς, δικηγόρους, ιεραρχικά ανώτερους ή και συντρόφους, η διέλευση της Αφροδίτης στον 8ο ηλιακό σου οίκο απαλύνει τις επιπτώσεις τους, ενώ ο Άρης σού δίνει τη δύναμη να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά είναι τα πράγματα, ή μπορούν να γίνουν, όμως χρειάζεται να δυναμώσεις τις αντοχές σου και να ελπίσεις ότι δεν έχουν σταματήσει τα θαύματα. Αξίζεις ένα, κι αν το πιστέψεις θα συμβεί. Υ.Γ. Συνεταιρισμοί, δάνεια, συνεργασίες, εφορία, τράπεζες, δανεικά και χρωστούμενα είναι θέματα αιχμής.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη βρίσκεται στον 7ο ηλιακό σου οίκο και την ακολουθεί ο Άρης, η προσοχή σου στρέφεται αναγκαστικά για αρκετές εβδομάδες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Πριν αποκοπείς από κάθε σύμμαχο θα ήταν συνετό εκ μέρους σου να τυπώσεις το ακόλουθο μήνυμα σε μικρές κάρτες και να το μοιράσεις από τις 15/9 σε όσους σε ενδιαφέρουν: «Αγαπητοί συνεργάτες, αγαπημένοι και φίλοι. Εάν πιστεύετε ότι είμαι σαγηνευτικός, αλλά απορριπτικός απέναντί σας, η αντίληψή σας είναι σωστή. Δεν γίνεται επίτηδες ούτε από κακία. Σας παρακαλώ καταλάβετε ότι με την Αφροδίτη στον Σκορπιό επιθυμώ διακαώς να με αγαπάτε και να είμαι δίπλα σας, αλλά με τον Άρη φοβάμαι ότι θα μου κάνετε το βίο αβίωτο, ενώ με τον Δία στους Ιχθύες σάς έχω σκυλοβαρεθεί. Σας ευχαριστώ για την κατανόηση».

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Άντε να δουλεύουμε εντατικά, παρακαλώ… Με περισσότερη ζέση, με περισσότερο κέφι και μπρίο, πιο έντονα. Αγόγγυστα, όπως ο Τσάρλι Τσάπλιν εργάτης- εξάρτημα στους «Μοντέρνους καιρούς». Αντιλαμβάνεσαι ότι με τον Άρη στον 6ο σου οίκο (από 15/9) σου προστίθεται κι άλλη δουλειά, καταπιέζεσαι από γελοίους συναδέλφους και αφεντικά, ενώ η Αφροδίτη σε προδιαθέτει να κουλουριαστείς με μια κουβέρτα στον καναπέ και να σκέφτεσαι τις επόμενες αργίες, γιορτές, διακοπές. Ναι, η Αφροδίτη σιγοντάρει την επιθυμία να μην κάνεις απολύτως τίποτα εκτός κι αν πρόκειται να δαγκώσεις μια σοκολάτα, να βγεις για shopping, να χαζολογάς έξω για καφέδες ή να ανταλλάσσεις στο τηλέφωνο τα κουτσομπολιά της ημέρας. Καλά, καλά… Συντήρησε το σώμα σου, πάρε ανάσα και πήγαινε στη δουλειά σαν λειτουργικό μέλος της κοινωνίας. Και κλείσε ραντεβού με τον οδοντίατρο. Και πλήρωσε τους λογαριασμούς, δεν τους αποφεύγεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Όσο κι αν αποσπάς το μυαλό σου με ασημαντότητες της καθημερινότητας, αυτό επιστρέφει στις αισθηματικές σχέσεις ή στην παρόρμηση να χαρείς τη ζωή σου. Δεν είσαι από αυτούς/ές που θεωρούν τον έρωτα μια υπερεκτιμημένη εφηβική τρέλα, γιατί ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ερωτευθείς παρά μόνο με τον ενθουσιασμό ενός πιτσιρικά. Δεν είναι εύκολο ωστόσο να εξαφανίσεις τον εαυτό σου, να μην περιμένεις ανταλλάγματα, να δίνεις ό,τι έχεις και δεν έχεις και να είσαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή για μια κλωτσιά στα δόντια: αυτός όμως ήταν, είναι και θα είναι ο έρωτας πάντα. Τζόγος. Ακόμα κι αν ο έρωτας δεν σε ενδιαφέρει, απόλαυσε τη ζωή και ό,τι μπορεί να σου προσφέρει. Και αν με τον Δία πάρεις τους δρόμους για να τζογάρεις, μπορεί να φέρεις εξάρες.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ο Άρης στον 4ο οίκο σου (από 15/9) δεν είναι αυτό που θα ’λεγε κάποιος καλό νέο, γιατί αφενός υποσκάπτει την αυτοπεποίθησή σου και σε βάζει να αναρωτιέσαι με δυσάρεστο τρόπο για τη θέση σου στον κόσμο και αφετέρου νιώθεις ότι δεν σε χωράει το σπίτι σου, οι γύρω ζητάνε συνεχώς χωρίς να ρωτάνε αν έχεις κι επιπλέον γιατί εκεί που μένεις χρειάζεται να κάνεις αναγκαστικές αλλαγές που δεν έχεις δρομολογήσει. Η Αφροδίτη στον ίδιο οίκο αποτελεί καλύτερο νέο; Μμμ... ααα... δηλαδή... φφφ... Ας το θέσω διαφορετικά. Χρειάζεται να σφίξεις τα δόντια και να δοκιμαστεί η ικανότητά σου να αγαπάς, να αφήνεις πίσω σου και να συγχωρείς. Μήπως να πάρεις σοβαρά το ενδεχόμενο μιας ουσιαστικής σχέσης ή να επιμείνεις σε μία; Μια τέτοια σκέψη μπορεί να είναι τρομακτική γιατί στερεί την αδρεναλίνη μιας νέας κατάκτησης, αλλά από την άλλη η ουσιαστική ενηλικίωση χρειάζεται απαραίτητα δύο.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η εμπειρία δείχνει ότι πολλοί Παρθένοι αναγκάζονται από παιδιά σχεδόν να σηκώσουν το βάρος της στήριξης των συγγενών ή να κρατήσουν την οικογένεια όρθια όταν βρίσκεται σε κρίση. Πλούσιος ή φτωχός, πάντα η ίδια σαπουνόπερα γεμάτη δεινά και αποχωρισμούς, θλίψη και παράπονα, διανθισμένη κάθε τόσο από χαρούμενα γεύματα. Ίσως όλα αυτά να οφείλονται στις συνθήκες και τον τρόπο της ανατροφής σου ή στον 3ο ηλιακό σου οίκο που ενεργοποιείται από την Αφροδίτη και τον Άρη. Βεβαίως υπάρχει και ο Δίας στους Ιχθύες, που θέλει να ανοιχτείς στον κόσμο. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να προχωρήσεις δημιουργώντας μια εικόνα οικογενειακής κανονικότητας, ακόμα κι αν αυτή είναι σχεδόν αδύνατη στις μέρες μας.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλοι καλλιτέχνες που αναγκάζονται να εγκλωβιστούν σε ψυχοφθόρες οικονομικές διαδικασίες για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δουλεύουν, όμως κάθε φορά που ενεργοποιείται ο άξονας 2ος-8ος και χρειάζεσαι στήριξη για να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιό σου να επιβληθείς ως ο καλύτερος, ή απλά για να επιβιώσεις της κρίσης, χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα: ή θα επανεφεύρεις τον εαυτό σου για να γίνεις πιο ευέλικτος –να βάλεις δηλαδή νερό στο κρασί σου ώστε να επιπλεύσεις στην αγορά εργασίας– ή θα πας στο χωριό να καλλιεργήσεις πατάτες. Μην ξεχνάς ότι ακόμα και καλλιτέχνες όπως ο Ντα Βίντσι και ο Μπαχ δέχονταν παραγγελίες που τους επιβάλλονταν από μαικήνες και προσαρμόζονταν. Κι εσύ θα κάνεις το ίδιο. ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις το ίδιο. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αφού διαλύει τα άγχη και τους φόβους και δίνει στην πραγματικότητα μια τεχνικολόρ διάσταση. Η εισβολή του Άρη, επίσης στο ζώδιό σου, σου δίνει τη δύναμη και την αντοχή να ακολουθήσεις ό,τι θέλει η ψυχή σου, χωρίς να υποκύψεις στις επιθυμίες των άλλων. Αφού λοιπόν έχεις το συμπαντικό και ιερό δικαίωμα να αισθάνεσαι όμορφος/η και πάλι, και αφού σου δίνεται η ορμή και το θάρρος να απαιτήσεις το δικό σου κομμάτι στην τούρτα, ή να το αρπάξεις χωρίς να ρωτήσεις κανέναν, μην ξεχνάς την αχίλλειο πτέρνα σου: ο Κρόνος σε κάνει να αισθάνεσαι λιγότερος από ό,τι είσαι στην πραγματικότητα, προσθέτει ενοχές για ό,τι δεν κατάφερες και θυμό για τα λάθη που έκανες. Εξουθενωμένος; Ναι, αλλά δυνατός, πανταχού παρών και κούκλος.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Μη δώσεις σημασία σ’ όσους θεωρήσουν τη συμπεριφορά σου μετά τις 15/9 ως αλλοπρόσαλλη, σπασμωδική, ασυνεχή, ως ένδειξη ότι κάτι κρύβεις, ή ακόμα χειρότερα ως διαταραχή προσωπικότητας. Όταν ο Άρης βρίσκεται στο 12ο οίκο μας αυτές οι αντιδράσεις είναι φυσιολογικές: η λογική βουλιάζει, οι αντιδράσεις είναι ασυνείδητες, τα ξεσπάσματα οφείλονται σε περασμένες απορρίψεις. Ευτυχώς που η Αφροδίτη βρίσκεται επίσης εδώ, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος Περλ Χάρμπορ. Πώς να αντιμετωπίσεις αυτές τις διελεύσεις; Τοποθέτησε το σώμα σου στη στάση του λωτού, κλείσε τα μάτια, στρέψε την προσοχή σου προς τα μέσα και προσευχήσουν να μην υποδυθείς τη Σταχτοπούτα που κακοπερνάει τρίβοντας πατώματα, όταν η ψυχή της θέλει να λάμψει στο πάρτι που ξεκινάει μετά τις 12.

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι γεννημένοι τον Δεκέμβριο διαδοχικά ζούνε τρομερή πίεση στη δουλειά, αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέσεις, τρελαίνονται με τα οικονομικά τους, ανησυχούν για την υγεία τους και αναρωτιούνται αν τελικά οι άνθρωποι έκαναν καλά που βγήκαν από τη θάλασσα. Οι αστρολόγοι ξέρουν ότι αντιμετωπίζεις ένα τρομερά δυσάρεστο τετράγωνο ανάμεσα στον Πλούτωνα στο ζώδιό σου και τον Κρόνο στον Ζυγό, που εσύ μεταφράζεις σωστά σα να τρως πόρτα σε κάθε σου κίνηση. Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για εξέλιξη της συνειδητότητάς σου, αλλά καλύτερα να το αποφύγει αν δεν θέλει να φύγει με μια μπουνιά στη μύτη. Όσο για τους υπόλοιπους Αιγόκερους, η Έμιλι Ντίκινσον έγραφε ότι πρέπει να κρατάμε τρομακτικά έκπληκτη την ψυχή. Αυτό σημαίνει να στρέψεις την πλάτη στην κοινοτοπία – γνώρισε, ερωτεύσου, εντυπωσιάσου, συνεργάσου με καινούργιους ανθρώπους. Ανοίξου στο νέο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Όταν το ηλιακό σου ζενίθ πυρακτώνεται από διελεύσεις –στη συγκεκριμένη περίπτωση της Αφροδίτης και του Άρη (από 15/9)– ΠΡΕΠΕΙ να βγεις έξω και να δείξεις σε όλους ότι όσο κι αν αισθάνεσαι μέσα σου κουρασμένος, βαριεστημένος ή απελπισμένος, συνεχίζεις να διαθέτεις και θάρρος και ζωντάνια και ψυχή για να τα καταφέρεις. Φυσικά δεν πιέζεσαι να τα καταφέρεις μόνο και μόνο για τα χρήματα (αν και τα χρήματα είναι θέμα και ειδικά αυτή την εποχή μεγάλο). Αγωνίζεσαι για να αποδείξεις ότι μπορείς να ξεχωρίσεις σε έναν κόσμο ομοιόμορφο, ανέμπνευστο, με εμμονές στη νεότητα, το χρήμα και τις διασημότητες. Όσο κι αν σε συναρπάζουν οι τεχνολογικές επαναστάσεις και τα γκάτζετ, θα υπάρξουν πολλές στιγμές στο επόμενο διάστημα που ενώ θα προσπαθείς να βρίσκεσαι στο κέντρο της σκηνής για να σε βλέπουν οι πάντες, ταυτόχρονα θα ονειρεύεσαι μια παραδοσιακή οικογένεια και την τεράστια σημασία που έχει μια στενή σχέση.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

1. Αν δεν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε Κριό, Ζυγό, Καρκίνο και Αιγόκερω, και μάλιστα στις πρώτες μοίρες, τότε μιλάμε για μια ευνοϊκή περίοδο, αφού ο Δίας ξαναβρίσκεται στο ζώδιό σου και αφού η Αφροδίτη ήδη και ο Άρης (από 15/9) βρίσκονται στο φιλικό σου Σκορπιό. 2. Όλα είναι άσπρα-μαύρα, καλοί-κακοί, δεξιοί-αριστεροί. Όχι, δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι. Κι εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι. Άρα όσο πιο διαλλακτικός είσαι, τόσο μεγαλύτερες οι ευκαιρίες. 3. Προτιμάς να είσαι θύτης ή θύμα. Για σκέψου… Μόνο αυτές οι δύο επιλογές υπάρχουν; 4. Όταν δεν έχουμε αυτό που αγαπάμε, πρέπει να αγαπάμε αυτό που έχουμε.

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ