Cosmic Telegram

Zυγέ...317

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 317
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8908-20350.jpg

Zυγέ, μήπως είναι ώρα να αναρωτηθείς σοβαρά από ποιον θέλεις να αναγνωριστείς και ποιανού την προσοχή αναζητάς και γιατί;  

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου) 

Με τον Κρόνο στον 7ο ηλιακό σου οίκο σου πληγώθηκες (ή θα πληγωθείς) επειδή αυτό που εσύ θεωρείς ειλικρινή αφοσίωση σου ανταποδίδεται με εγκατάλειψη. Προτού γίνεις πικρόχολος κι αρχίσεις τα κηρύγματα για τις βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου και τους εθισμούς που δημιουργούν οι εξαρτήσεις, κοίτα τη δική σου συμπεριφορά. Τελικά πιστεύεις ότι είσαι τόσο δοτικός, τόσο αθώος και τόσο συναισθηματικά γενναιόδωρος;  Ε;… Λοιπόν; Πιστεύεις ότι οι πλανήτες (ή οι άγγελοι στον ουρανό) σε έχουν βάλει επίτηδες στο μάτι και σου στέλνουν παρανοϊκά αφεντικά και αναίσθητους συντρόφους για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά ώστε να γίνεις καλύτερος άνθρωπος; Ναι. Έτσι είναι. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται θεία ή ανθρώπινη δικαιοσύνη. 

 

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Με τον Άρη στον 7ο οίκο σου έχεις να αντιμετωπίσεις ανθρώπους γοητευτικούς μεν, αλλά πιθανόν ανισσόροπους και ενίοτε επιθετικούς. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να κοντράρεσαι με τους άλλους –με αφεντικά ή συναδέλφους– και κυρίως όταν η αντιπαράθεση αφορά εσένα και το σύντροφό σου, αλλά οι συγκρούσεις έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις. Απάντησε γρήγορα: η αλήθεια δεν σε φέρνει πιο κοντά στον Άλλον δένοντάς σε περισσότερο μαζί του; Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αποφεύγεις τις μετωπικές καθυστερείς σε σχέσεις και καταστάσεις που σε εξουθενώνουν, ή αργείς να περάσεις στο επόμενο στάδιο της δέσμευσης. Συμπέρασμα: κανείς δεν έχει απαίτηση να γίνεις επαναστάτης, αλλά δεν είναι και λύση να μην αναλαμβάνεις πρωτοβουλίες που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Και ξέρεις τι γίνεται όταν δεν αναλαμβάνεις ΕΣΥ δράση; Έρχεται πάντα από τους άλλους και είναι επώδυνη.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η μεγαλύτερη ύβρις που μπορείς να απευθύνεις σε έναν Δίδυμο είναι: «είσαι άλλος ένας κανονικός άνθρωπος». Φυσικά κι είναι επώδυνο όταν η ζωή σού κόβει τον τσαμπουκά υπενθυμίζοντάς σου ότι παρ’ όλες τις κρίσεις, τις απογοητεύσεις ή τα εμπόδια που έχεις αντιμετωπίσει και ξεπεράσει, τη δημιουργικότητα, τις επιτυχίες και την ευφυΐα σου, εντούτοις συνεχίζεις να είσαι έναςκανονικός άνθρωπος που κάθε πρωί σηκώνεται από το κρεβάτι για να πάει σε μια δουλειά, όπως όλοι οι άλλοι, για να εκνευριστείς, να συγκρουστείς και να δουλέψεις εξοντωτικά. Οι διελεύσεις στον 6ο ηλιακό σου οίκο δεν έχουν σκοπό να σε κοντύνουν. Στο κάτω κάτω είναι οι δικές σου επιλογές που σε έχουν φέρει εδώ που βρίσκεσαι. Άρα, γιατί δεν χρησιμοποιείς αυτή την ευκαιρία για να οργανώσεις και να τελειοποιήσεις το αντικείμενο της εργασίας σου; Αν κάτι τέτοιο σε ξενερώνει, πες απλά στον εαυτό σου ότι δεν είναι κακό μια στις τόσες να ζεις μια προσγειωμένη μικροαστική ζωή. Θυμήσου εξάλλου ότι ως Δίδυμος δεν ήσουν, δεν είσαι και ποτέ δεν θα γίνεις «κανονικός» κι ότι με τον Δία (έστω και ανάδρομο) στους Ιχθύες μπορείς να ανοίξεις τις πόρτες του μέλλοντος που ΕΣΥ θέλεις.

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αυτό το μήνα έχεις όλες τις προϋποθέσεις να δραματοποιήσεις τις σχέσεις σου και να ζήσεις μια μίνι σειρά – γοητεία, κατάκτηση, χωρισμοί, δεικτικές ατάκες, φιλιά, αγκαλιές, υποσχέσεις, σεξ, διαψεύσεις και παραζάλη είναι μερικά από τα συστατικά της. Το περίεργο είναι ότι ενώ όλα τα προηγούμενα σε ενθουσιάζουν, μερικές φορές είσαι τόσο επιφυλακτικός που αποφεύγεις να τα ζήσεις επειδή φοβάσαι μήπως και πάλι απογοητευτείς. Ό,τι κι αν συμβεί, το σίγουρο είναι ότι αυτόν το μήνα νιώθεις τη φαγούρα να φλερτάρεις, να ξεχωρίσεις και να κερδίσεις το ενδιαφέρον των άλλων. Ευτυχώς η Αφροδίτη σού δίνει την ευκαιρία να ανασυνταχθείς και να πάρεις τη ζωή σου πιο ελαφριά. Ίσως αυτοί που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτοι ή μη διαθέσιμοι να ανοίξουν την πόρτα. Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσες επικίνδυνους, τώρα σε απειλούν λιγότερο.

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το να διαβάσεις ότι «άλογο πέταξε κάτω τον καβαλάρη» είναι συνηθισμένο. Το αντίθετο –«καβαλάρης έριξε κάτω το άλογο»– είναι ασφαλώς παράξενο. Όμως ποιος μπορεί να σε κατηγορήσει αν κάνεις κάτι παρόμοιο; Πολλοί Λέοντες έχουν βαρεθεί μέχρι αηδίας προσπαθώντας να ισορροπήσουν στην πλάτη του άγριου αλόγου – εάν ήθελες τέτοια ζωή θα δούλευες στο ροντέο. Είναι εύκολο για τους άλλους να σου λένε ότι γεννήθηκες για ερωτικές σχέσεις που θα περάσουν στην ιστορία, ή για να παίξεις λαίδη Μακμπέθ ή βασιλιά Λιρ, για να αποκτήσεις πολλά παιδιά, ή για να γίνεις αυτός που μιλάει σαν παγόνι εν μέσω θαυμαστών. Όμως τι πιθανότητες έχεις να κάνεις κάτι άλλο; Όλοι κάνουμε τα πράγματα που η κοινωνία ή οι γονείς προγραμμάτισαν για εμάς, ελπίζοντας ότι θα τα καταφέρουμε και δεν θα πέσουμε από το άλογο. Τι να κάνεις τώρα; Μείνε σπίτι. Ταίριαξε τσάντα με παπούτσια ή γραβάτα με κοστούμι. Φτιάξε σπαγγέτι και κάλεσε φίλους. 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Η δράση Άρη/Αφροδίτης στον Σκορπιό συνοψίζεται στο να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα δώρο – χάρισέ του ένα διάλειμμα στη διάρκεια του οποίου θα ελέγξεις με καθαρό μυαλό την αντικειμενική  πραγματικότητα. Άρπαξε την ευκαιρία για να μιλήσεις και να ζητήσεις τώρα που μπορούν να σε ακούσουν και να σου δώσουν. Βεβαίως υπάρχουν κι εκρήξεις ή λογομαχίες, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαδίδουν ότι ποτέ δεν ακούς τα παράπονα των άλλων όσο βρίσκονται δίπλα σου ως φυσική παρουσία. (Αν θέλει κάποιος να κάνει έναν Παρθένο που δεν του δίνει σημασία να τον προσέξει, θα πρέπει να φύγει. Μόνο η φυσική απουσία είναι ισχυρό διαπραγματευτικό μέσο). Α, κι αφού είσαι πρακτικός άνθρωπος να υπενθυμίσω ότι οι διελεύσεις ευνοούν τη γνώση και τα πνευματικά εφόδια. Αν όμως δεν επιθυμείς να ξανακαθίσεις στα θρανία, ίσως είναι καιρός να πάρεις δίπλωμα οδήγησης. 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ξέχνα για ένα λεπτό ότι πολλοί Ζυγοί τρέφονται με πληγωμένα αισθήματα με τον ίδιο τρόπο που οι άλλοι άνθρωποι αναπνέουν οξυγόνο. Σε πιο φιλεύσπλαχνο ύφος να τονίσουμε ότι ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έχει πληγώσει βαθιά πολλά αδέλφια σου Ζυγούς τα τελευταία χρόνια, τον καθένα με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, σε συνδυασμό με τον Κρόνο μερικοί Ζυγοί είναι απερίγραπτα κακόκεφοι με την επαγγελματική τους υποβάθμιση ή με τα πισωγυρίσματα στη δουλειά τους. Άλλοι έχουν παραλύσει από καθαρή απελπισία. Ακόμα και ένα χαρούμενο γεγονός όπως ο γάμος ή ένα παιδί έχει στην άκρη του αγωνία και άγχος. Οι εξελιγμένοι Ζυγοί, οι δάσκαλοι-Ζυγοί, μαθαίνουν ότι η πίστη θέλει δουλειά και η δουλειά πίστη. Με τον Ερμή στην Παρθένο η ζωή σου είναι γεμάτη υποχρεώσεις και εκνευριστική καθημερινότητα. Με Άρη και Αφροδίτη στον Σκορπιό είσαι ένα παιδί που θέλει, απαιτεί, πεινάει. Και πληρώνει, πληρώνει, πληρώνει. 

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Μην υποτιμάς τη διέλευση του Άρη και της Αφροδίτης στο ζώδιό σου, γιατί σου δίνουν δύναμη, ζωντάνια και διάθεση να αναλάβεις δράση αντί να σκέφτεσαι πως τα πράγματα θα πάνε από μόνα τους καλύτερα. Αν σκεφτείς πώς ήσουν μέχρι πριν από λίγο καιρό, αντιλαμβάνεσαι ότι τώρα τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα. Τώρα μπορείς να αναρρώσεις γρηγορότερα από μια απόρριψη, ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποφασίσεις σε ποιο καινούργιο κρεβάτι θα πέσεις – αν θέλεις να πέσεις. Εάν μια σχέση έχει χάσει τη γεύση της, νέες γεύσεις σε δελεάζουν εκεί έξω. Αν επίσης θέλεις να διεκδικήσεις επαγγελματικά οτιδήποτε, κάν’ το τώρα. Α, και κάτι τελευταίο. Όλοι οι Σκορπιοί πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι η πολλή ελευθερία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη κι από οδήγηση μετά από πολύ αλκοόλ. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν (μέσα κι έξω από τη δουλειά σου) κάνοντας λιγάκι ακόμα υπομονή. Φυσικά, αν είσαι μπλεγμένος σε κάποια γελοία εφηβική ερωτική ιστορία δεν θα μπορέσεις ούτε να αντιληφθείς την ευκαιρία, αλλά ούτε αυτοί που θέλουν να σου τη δώσουν θα επιμείνουν. Εν πάση περιπτώσει, μόλις ο Άρης εγκαταλείψει τον ηλιακό 12ο οίκο σου και μπει στο ζώδιό σου (στις 28/10) δεν θα έχει σημασία πόσο μόνος ή εγκαταλειμμένος αισθάνεσαι, αφού θ’ αναλάβεις ο ίδιος τα ηνία της ζωής σου στρέφοντάς την προς τα εκεί που θέλεις. Μέχρι τότε απόφυγε όσο μπορείς να κάνεις σαχλαμάρες που σε εκθέτουν, μην περνάς με κόκκινο (μεταφορικά μιλώντας, αλλά και κυριολεκτικά) και μείνε έξω από εργασιακά στρατόπεδα. 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Μια τεράστια ερώτηση: πώς γίνεται να σταματήσεις να φεύγεις αγανακτισμένος από σπίτι ή γραφείο χωρίς οι τύψεις και οι ενοχές να σου τρώνε τα σωθικά; Η ζωή μπορεί να γίνει μια απολαυστική εμπειρία με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω ή με τον Κρόνο στον Ζυγό ΕΑΝ πάψεις να λες ναι κακομαθαίνοντας τους ανθρώπους γύρω σου όταν αυτό που εννοείς είναι όχι, όχι, όχι… ένα εκατομμύριο φορές ΟΧΙ! Είναι απελευθερωτικό να συνειδητοποιήσεις ότι αφού δεν θα ζήσεις για πάντα είναι καλό να αρχίσεις μερικά ωραία πράγματα για τον εαυτό σου, ή περισσότερα και ουσιαστικότερα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αγνοήσεις την αίσθηση ότι κάθε φορά που εύχεσαι κάτι ο ουρανός σού απαντάει στέλνοντας ακρίδες και βατράχια.  

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Οι διελεύσεις (θετικές ή αρνητικές) στον Σκορπιό αφορούν το επαγγελματικό σου στάτους, τη φήμη σου, την κοινωνική αποδοχή σου, την ανάγκη σου για αναγνώριση, καθιέρωση, επιτυχία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαπραγματευτείς επιτυχώς ακόμα και με τους πιο αδιάλλακτους ανθρώπους που δεν δίνουν δεκάρα για την επαγγελματική σου πορεία. Απόφυγε την υπεράνεση τύπου «είμαι εδώ για να σας σώσω και είμαι αναντικατάστατος» αλλά και την ψεύτικη μετριοφροσύνη που ξενερώνει. Να είσαι χαριτωμένος όταν αντιμετωπίζεις γραφειοκράτες, αλλά πάνω από όλα να είσαι αληθινός. Γαλλικές αλοιφές ευγένειας δεν περνάνε.   

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ο Άρης έχει αρχίσει ήδη τη διέλευσή του στον 9ο οίκο σου, οπότε υπάρχουν και θα υπάρξουν πολλές στιγμές που ένα μικρό κομμάτι του μυαλού σου θα σε παρακαλάει να φύγεις σε ένα resort της Τζαμάικα για να αντικρίσεις ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα, κρατώντας ημερολόγιο με τις δυνατές σκέψεις που σου δημιουργεί το περιβάλλον. Αν δεν μπορείς να φύγεις, προτίμησε κάποιες επίσης ουσιαστικές διεξόδους. Ξεκίνα ένα σπορ. Ερωτεύσου κάποιον εκτός Ελλάδος ει δυνατόν. Παρακολούθησε τα σεμινάρια που πάντα σε ενδιέφεραν, άρχισε μια ξένη γλώσσα. Φέρσου με μεγαλοψυχία στους άλλους και, πάνω από όλα, αυτή την περίοδο μην προτιμήσεις τη μοναξιά. Ό,τι και αν σου ψιθυρίζει η σκοτεινή πλευρά σου, δεν ήσουν, δεν είσαι και δεν πρόκειται να γίνεις ποτέ σου λυκάνθρωπος. Επίσης: η Αφροδίτη εγείρει μερικές σημαντικές ερωτήσεις που ευτυχώς δεν γίνονται με άγχος ή υπό πίεση, αλλά που παρ’ όλα αυτά χρειάζεται να απαντάς από καιρό σε καιρό: μπορεί να υπάρξει σχέση χωρίς πόνο ή απελπισία ή βαρεμάρα; Μπορείς να καταψύξεις τον Άλλο στη στιγμή που τον/την ερωτεύτηκες; Πόσο διαρκεί το «για πάντα;». A

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

*gpano@stardome.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ