Cosmic Telegram

Προς Λέοντες... 267

Πρόσεχε. Διαθέτεις μια τεράστια θέληση που μπορεί να θεραπεύσει ή να κάψει τους άλλους. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σα Terminator πριν περάσει στο στρατόπεδο του Καλού, όταν μπορείς να είσαι ένα μείγμα ευγένειας, δύναμης και δημιουργικότητας.

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 267
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8643-19778.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)  

Η έκλειψη δείχνει στάση, συναίσθημα. Η οικογένεια είναι πηγή ευτυχίας μα και άγχους. Μερικές φορές απομακρυνόμαστε, αποξενωνόμαστε, αλλάζουμε ακόμα και ταυτότητα ή πρόσωπο για να μην έχουμε καμιά σχέση μαζί της. Διακόπτουμε κάθε επαφή με τις ρίζες μας. Χρόνια μετά βρίσκουμε τους εαυτούς μας καθισμένους στο ίδιο τραπέζι με ανθρώπους που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα ξαναβλέπαμε. Κι όμως οι πρώτες σχέσεις της ζωής μας – με τους γονείς, με τους ανθρώπους που πρώτα αγαπήσαμε, με τους φίλους ή τους ανθρώπους που μας επηρέασαν είναι πανίσχυρες. Τόσο ισχυρές που μας επηρεάζουν σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Ταύρος(20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Ταύρος δεν τρελαίνεται από το κόκκινο πανί, αλλά επειδή κάποιος ηλίθιος κουνάει παράλογα ένα ύφασμα μπροστά στα μούτρα του. Αυτό το ύφασμα υπάρχουν πολλές πιθανότητες να στο κουνήσουν μόνο και μόνο για να σου τη σπάσουν διάφοροι τύποι. Μην κάνεις τον κόπο να γυρίσεις το κεφάλι σου στις προκλήσεις αφήνοντας τον ματαντόρ να γελοιοποιείται. Αντίθετα, αν έχεις την ευκαιρία να λύσεις παρεξηγήσεις ήρεμα και λογικά κάν’ το. Αν όχι, μην μπεις σε καμιά συζήτηση με επικίνδυνο θέμα. Επειδή το μυαλό σου αυτό το διάστημα τρέχει περισσότερο από τη ζωή σου, χρησιμοποίησέ το για να σκεφτείς την επαγγελματική, οικογενειακή, ερωτική σου ζωή. Το οξυγονωμένο μυαλό προκαλεί θαύματα.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κι ενώ με την Αφροδίτη αισθάνεσαι ότι έχεις κάνει botox στην αυτοπεποίθησή σου, με τον Άρη νιώθεις ότι οποιαδήποτε προσωπική σου σταυροφορία έχει και την έγκριση του Θεού. Το μόνο που λείπει είναι να αποφασίσεις προς τα πού θέλεις να πας, με ποιους και τι περιμένεις να βρεις εκεί. Ακόμα κι αν δεν έχεις κανένα ταλέντο –πράγμα αδιανόητο– είσαι προορισμένος να γίνεις κάτι περισσότερο από ένα στατιστικό νούμερο. Αυτό που προέχει είναι να μη φοβηθείς όταν καθισμένος γύρω από μια φωτιά αρχίζεις να διακρίνεις μέσα στη νύχτα να πλησιάζουν μάτια που γυαλίζουν και θέλουν να αρπάξουν το κρέας από τα δόντια σου – πιο απλά, η έκλειψη χτυπάει τα οικονομικά σου. Βγες εκεί έξω και πολέμησε γι’ αυτό που θέλεις. Με αυξημένη την προσωπική σου γοητεία μπορείς να επαναφέρεις το γνωστό σου μότο: «τίποτα-δεν-πρόκειται-να-μου-πάει-στραβά-γιατί-όλοι-οι- θεοί του Ολύμπου-με έχουν ανάγκη».

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Η αλλαγή είναι, μαζί με το θάνατο, οι μόνες βεβαιότητες που μπορούμε να έχουμε. Η αλλαγή φέρνει εξέλιξη. Αφού η Σελήνη φαίνεται να εξαφανίζεται στη μία έκλειψη και ο Ήλιος στην άλλη, οι παλιοί άνθρωποι συχνά τις φοβόντουσαν. Ψυχολογικά και συναισθηματικά τέτοιες εποχές αισθανόμαστε δύσθυμοι και σκοτεινοί, ίσως επειδή κατά τη διάρκεια του σκοταδιού φοβόμαστε ότι το φως μπορεί και να μην επιστρέψει. Φυσικά επιστρέφει, κι όταν οι φόβοι υποχωρούν ένας νέος δρόμος φωτίζεται. Ποιος άλλος εκτός από έναν Καρκίνο μπορεί να δει την αλήθεια και την πραγματικότητα αυτών των κύκλων της Σελήνης; Τώρα που αυτή η έκλειψη αφορά τις σχέσεις, θυμήσου ότι οι πιο επιτυχημένες εξαρτώνται από την ικανότητά σου να μπαίνεις σε αυτές με ανοιχτά τα μάτια και να τα μισοκλείνεις μετά. Γίνεσαι περισσότερο ευτυχισμένος όταν δεν συνειδητοποιείς μόνο τι σε ελκύει στους άλλους, αλλά κι ότι έχουν χαρακτηριστικά τα οποία δεν σου αρέσουν και δεν μπορείς να αποφύγεις. Μαζί λοιπόν ή χωριστά; 

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Βρίσκεσαι σε κείνο το σημείο που ο παλιός κόσμος σου έχει τελειώσει και ο καινούργιος δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Αισθάνεσαι, δηλαδή, μετέωρος και φοβισμένος. Κι αυτή η πόλωση επεκτείνεται και στις δύο ξεχωριστές πλευρές του εαυτού σου. Στο ένα σου κομμάτι υπάρχει ο πρωτόγονος άνθρωπος των σπηλαίων που τριγυρνάει έξω προς άγραν τροφής. Μεταφράζοντάς την εικόνα σε μοντέρνους όρους, σημαίνει ότι προσπαθείς να επιβιώσεις επιθετικά. Το άλλο σου κομμάτι όμως είναι ευγενικό και μεγαλόψυχο και φυσικά περισσότερο εξελιγμένο. Αυτό το κομμάτι έχει τεράστια ανάγκη να πάρει στοργή και να φροντίσει τους άλλους. Αυτό μπορεί να γίνει σε ένα ειδυλλιακό μέρος, μακριά από το πλήθος. Κάπου που κανείς δεν μπαίνει στον πειρασμό να σκεφτεί πώς θα κερδίσει μετρητά.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Μέσα στο ντάλα τρέχεις για δουλειές; Ή κάτω από την ομπρέλα σκέφτεσαι για δουλειές; Η παρουσία του Άρη και της Αφροδίτης πάντως στο ηλιακό σου μεσουράνημα σου δίνουν τη δυνατότητα να επικεντρωθείς στην καριέρα σου και σε βοηθάνε να σταματήσεις να ανησυχείς πως ανήκεις στους ξεζουμισμένους «πρώην». Δεν είσαι τελειωμένος και δεν θα είσαι ποτέ. Τώρα είναι απολύτως φυσιολογικό για σένα να προσπαθείς και να διακριθείς στη δημόσια αρένα και ακόμα περισσότερο να δεις τον εαυτό σου να φιγουράρει στις σελίδες των περιοδικών ή να εμφανίζεται στη τηλεόραση. Με λίγα λόγια: Αυτή την περίοδο ΦΑΙΝΕΣΑΙ. Πολύ. Πάρα πολύ. 

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Πιθανόν να έχεις αντιληφθεί διαισθητικά ότι τα σχέδια που δρομολογείς έχουν μεγάλη σημασία για την επαγγελματική σου πορεία και το καλό σου όνομα, αφού οι εκλείψεις στο ηλιακό σου μεσουράνημα επιβάλλουν εντυπωσιακές αλλαγές. Ήρθε ο καιρός να βάλεις στο τραπέζι ό,τι διαθέτεις για να βρεις άκρη ακόμα και με τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς ανθρώπους. Τώρα θα πρέπει να αποφύγεις την υπερβολική αυτοπεποίθηση που συνήθως είναι άμυνα, όπως και τη σκληρή αυτοκριτική που σε κάνει να θεωρείς ότι ο εαυτός σου δεν αξίζει το κόπο. Να είσαι γοητευτικός όταν αντιμετωπίζεις γραφειοκράτες και ανθρώπους επιρροής, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι αληθινός. Κατά τα άλλα οι διακοπές φέτος γίνονται με το ένα πόδι. Το άλλο τρέχει για δουλειές.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όταν οι εκλείψεις συμβαίνουν μεταξύ 9ου και 10ου οίκου έχεις τις εξής επιλογές: Να αρχίσεις ένα σπορ. Να ερωτευτείς έναν ξένο/η ή κάποιον που έχει/είχε σχέση με εξωτερικό. Να υπογράψεις ένα εκδοτικό συμβόλαιο ή να προσθέσεις ένα πτυχίο στη συλλογή σου. Να δικτυωθείς επαγγελματικά. Εντάξει, όλα αυτά μπορείς να τα διευθετήσεις επιτυχώς ή ανεπιτυχώς. Το μείζον όμως αυτής της έκλειψης έχει να κάνει με κάτι άλλο. Μπορεί να ξέρεις συνειδητά στο κεφάλι σου τι είναι σωστό και κατοχυρωμένο από την εμπειρία, αλλά για λόγους που δεν μπορείς να εξηγήσεις εθελοτυφλείς και κάνεις πράγματα που δε θα έκανε ούτε έφηβος που έχει πεισμώσει. Σου δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις το άχρηστο εφηβικό πατρόν που σε οδηγεί σε αδιέξοδα. Ας ελπίσουμε ότι θα την εκμεταλλευτείς…

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι μερικές φορές, όπως τώρα που διελαύνουν πλανήτες στον 7ο οίκο σου, που μπορείς να αναπνεύσεις και να ξαναπιστέψεις ότι είναι γενετικό σου δικαίωμα να έχεις ένα σύντροφο ή να μην αισθάνεσαι αποξενωμένος. Ίσως αυτοί που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτοι να ανοίξουν την πόρτα. Ακόμα κι αυτοί που θεωρούσες επικινδύνους, μοιάζουν τώρα να σε απειλούν λιγότερο. Το μεγάλο αλλά: μπορεί να σου είναι δύσκολο να κοντράρεσαι με ανθρώπους, και κυρίως όταν αυτοί είναι ο σύντροφός σου ή αυτός που εξαρτάσαι επαγγελματικά, αλλά οι συγκρούσεις μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις και κυρίως διασαφήνιση των ρόλων μεταξύ σας. Μπορείς βεβαίως να επιλέξεις και την πιθανότητα να κρατήσεις την απόσταση που θέλεις –μακριά κι αγαπημένοι– ή να διακόψεις μαζί τους ώστε να απογειωθείς μόνος σου. Μόνος σου; 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Εκλείψεις πάλι με αναφορά αυτή τη φορά τον Άλλο ή τους άλλους. Οι διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα αφόρητες και μπορεί να σε εξαντλήσουν στην προσπάθειά σου να τις ξεκαθαρίσεις. Ταυτόχρονα οι επαγγελματικές σχέσεις μπορεί να γίνουν τόσο απρόβλεπτες, που ούτε ο πιο ευφυής αστρολόγος να μην μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή τους. Οι εκλείψεις αλλά και ο Πλούτωνας κάνουν δύσκολο να φανταστεί κάποιος αν βρίσκεσαι σε μια δουλειά που σε συναρπάζει και σε κινητοποιεί δημιουργικά ή αν αισθάνεσαι σαν υπάλληλος του Κάφκα που από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να μεταμορφωθεί σε κατσαρίδα από την πλήξη. Εάν κατορθώσεις να μην παρασυρθείς από τις εσωτερικές φωνές που ψιθυρίζουν να τα τινάξεις όλα στον αέρα και επικεντρωθείς στη δημιουργικότητα του μυαλού σου, μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι θα συνεχίσεις να πρωταγωνιστείς στο κέντρο της σκηνής.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Πες ότι ένα τζίνι παρουσιαζόταν μπροστά σου –τώρα, στη διάρκεια των εκλείψεων– κάνοντας πραγματικότητα την ευχή σου να φύγεις σε ένα τροπικό νησί, παίρνοντας μαζί σου το αντικείμενο του πόθου σου. Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να δραπετεύσεις εύκολα από τις επαγγελματικές ίντριγκες, τη δουλειά και τις μούρες των αφεντικών ή των ανθρώπων που προσπαθείς να αποφύγεις; Οι πλανήτες στον 5ο οίκο σου προσφέρουν την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι ώστε να ζητήσεις να εισακουστούν οι επιθυμίες σου – χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεσαι αδιάβροχος στα μπουγέλα του ΟΧΙ. Διαπραγματεύσου τις επιδιώξεις σου και τα θέλω σου, αλλά στο τέλος μάντεψε: θα πρέπει και πάλι να στραφείς στις προσευχές. 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν και μερικές φορές βρίσκεις τις οικογενειακές σχέσεις εξαιρετικά πνιγηρές, είναι βέβαιο ότι υπάρχουν στιγμές που βρίσκεις το σπίτι και τους ανθρώπους σου τόσο ελκυστικά και ασφαλή όσο και οι σκέψεις που έκανε η Σκάρλετ Ο’Χάρα για το σπίτι της όταν ήταν αποκλεισμένη στην Ατλάντα. Όμως οι εκλείψεις μιλάνε και για ένα άλλο σενάριο: η κοινωνικότητα και η σχέση σου με τον κόσμο –οι φίλοι, οι κοινωνικές υποχρεώσεις, ο έρωτας, ο Άλλος, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σου, οι ανταγωνιστές και η δουλειά– γίνονται τρομερά σημαντικά σε αυτή τη φάση, κι αυτό σημαίνει ότι ίσως να μην μπορείς να δεις την Τάρα (το Σπίτι σου) ή να απαγκιάσεις σε αυτό για κάμποσο καιρό.This is war. 

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

 gpano@stardome.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ