Cosmic Telegram

Stardust 477

Κριέ, ένα χαρακτηριστικό σου που δεν αναφέρεται συχνά είναι η τάχιστη αντίληψη των συστατικών κάθε δυσκολίας ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα, χρησιμοποίησέ την

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 477
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65232-144778.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Εν μέσω μιας συντονισμένης συμπαντικής καταιγίδας με τους αργούς πλανήτες να σε πιέζουν σαν οδοντόκρεμα στο σωληνάριο δεν λέει ούτε να χάσεις τον μπούσουλα, ούτε να σπάσεις, ούτε να τα παρατήσεις, ούτε να τα παίξεις. Η μόνη επιλογή που έχεις είναι να μη χάσεις την πίστη σου ότι θα τα καταφέρεις. Μαγκιές, επιθετικότητα, ηρωισμοί και ξεσπάσματα αποκλείονται. Η εποχή απαιτεί από σένα ελάττωση της παρόρμησης, αν μπορείς σε μηδενικά επίπεδα, σκέψη πριν από κάθε είδους πράξη, να μετράς μέχρι το δέκα πριν απαντήσεις. Αν έχεις κάτι να συνεισφέρεις στην κοινωνία και τους άλλους είναι ευπρόσδεκτο κι αν μπορείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου, χωρίς τυμπανοκρουσίες, κάνε την. Σύμφωνοι. Μπορεί να έχεις σιχαθεί να ακούς ότι πρέπει να είσαι ο ηθικός επαγγελματίας με την καλή καρδιά, αφού σαν Κριός υποτίθεται ότι είσαι τολμηρός, δυναμικός, πρωτοπόρος κι εγωιστής. Αυτή την εποχή, όμως, αμφιβάλλεις για κάθε σου κίνηση, γι’ αυτό κάνε ένα βήμα πίσω και δούλεψε σαν να μην υπάρχει αύριο και μη σηκώνεις το γάντι που σου πετάνε.

[+] Με έναν τρόπο προστατεύεσαι – αυτό.

[-] Προσποιήσου ότι διαθέτεις κατανόηση και συμπόνια, ακόμα κι αν θέλεις να δολοφονήσεις το διπλανό οδηγό στο φανάρι.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Γεμίζοντας το χρόνο σου με δουλειές, ραντεβού, μίτινγκ, επαγγελματική τρεχάλα, τηλέφωνα, σπουδές, μετακινήσεις, αλλαγές χώρου και δοσοληψίες με καινούργιους ανθρώπους ουσιαστικά ξεχνάς όλες τις αβεβαιότητες που μπορεί να έχεις για το μέλλον, ή σε αποσπάνε από σοβαρά –πιθανόν– προβλήματα. Η κινητικότητα, η επικοινωνία και η ανάγκη να αλλάξει ή να προχωρήσει κάτι στα επαγγελματικά σου μπορούν να λειτουργήσουν κατευναστικά. Όσο για τις λεκτικές αντιπαραθέσεις και τις αναπόφευκτες συγκρούσεις που υπάρχουν στην καθημερινότητα δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και διαφορετικές ιδέες, αντιλήψεις, απόψεις. Ανάμεσα σε αυτά που σου λένε κρύβονται και οι απαντήσεις σε κάποια από τα ερωτήματά σου. Θυμήσου ότι τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συνεργάζεσαι και να συνδιαλέγεσαι και να υποχωρείς. Όσο κι αν είναι δύσκολο είναι προτιμότερο να σκύβεις στους ανέμους παρά να σπάσεις. Δεν υποχωρείς. Επιβιώνεις για να νικήσεις αργότερα.

[+] Κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές, φίλοι, εξωστρέφεια.

[-] Πρόσεξε σώμα, υγεία, διατροφή.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Με τον κυβερνήτη σου Ερμή στον Κριό (7-23/4) μη δίνεις σημασία εάν δεν αισθάνεσαι συντονισμένος/η και απόλυτα συγκεντρωμένος/η σε αυτό που κάνεις. Ίσως έχεις βαρεθεί να κυνηγάς ουράνια τόξα και να ελπίζεις σ’ ένα υπέροχο αύριο που όποτε το πλησιάζεις απομακρύνεται. Οι απογοητεύσεις δεν χρειάζεται να σε κάνουν κυνικό/ή και πικρόχολο/η. Αντιθέτως θα πρέπει να σου υπενθυμίσουν ότι είσαι περισσότερο ικανοποιημένος/η όταν αντιμετωπίζεις με επιτυχία τα εμπόδια που εμφανίζονται, ή όταν χαλαρώνεις τους ανθρώπους γύρω σου, τουλάχιστον όταν δεν τρως το χρόνο σου γκρινιάζοντας. Ηρέμησε. Ακόμα και μια καλολαδωμένη μηχανή χρειάζεται να μένει κάποιες μέρες εκτός λειτουργίας. Και αφού θέλεις να σε αγαπάνε, γιατί δεν το λες φωναχτά; Υ.Γ. Με την Αφροδίτη στους Ιχθύς μπορείς να κυκλοφορείς ως ένα ακριβό, εμπορεύσιμο, δελεαστικό, ενδιαφέρον προϊόν. Αφού είσαι στη βιτρίνα ανάδειξε τις αρετές σου και κάλυψε τις ατέλειες.

[+] Επαγγελματικές συνεργασίες, νέα σχέδια, ό,τι σχετίζεται με ομάδες και μαζί.

[-] Δυσφορία στην ερωτική ζωή.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Εκεί χαμηλά στο βάθος του ηλιακού ωροσκοπίου και στις σκοτεινές χαράδρες της ψυχής ο Άρης στον Ζυγό φωτίζει θαμμένα κομμάτια σου που πολλές φορές παρακάλεσες να ξεχάσεις. Ό,τι πονάει ξαναγυρίζει κι ενοχλεί. Σαν εκκρεμές ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα, την εσωστρέφεια και την κοινωνική ζωή, ή τα παιδικά τραύματα που στοιχειώνουν την ενήλικη ζωή, η ζωή σου θα κλυδωνιστεί από τα πολλά μποφόρ. Όσο σκληρά κι αν προσπαθείς να αντεπεξέλθεις σε κάθε κατάσταση είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το καταφέρεις χωρίς μία στο τόσο να δραπετεύεις – να κάνεις ένα βήμα πίσω, δηλαδή. Και η Αφροδίτη αυτό ακριβώς λέει: να φύγεις για να αποφύγεις. Έλα όμως που ο Δίας σε σπρώχνει έξω να πολεμήσεις για ό,τι επαγγελματικά θεωρείς ότι σου αξίζει και σου ανήκει. Το σύμπαν είναι ένα ποτάμι αφθονίας που μπορείς να βάλεις το πόδι σου σε αυτό, αλλά εάν θέλεις να κρατήσεις το κεφάλι σου έξω από το νερό τότε θα πρέπει να τραβήξεις γερό κουπί.

[+] Επιθυμία για ομορφιά, για ταξίδια, για κάτι που να σπάει τη ρουτίνα.

[-] Εντατικοποίηση στη δουλειά, επαγγελματικό άγχος και πιθανές κόντρες.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Ό,τι κι αν συμβαίνει στη ζωή σου ο Δίας από πάνω σου –στον Καρκίνο– σε προστατεύει από κακοτοπιές ή ελεύθερες πτώσεις. Είναι απίθανο να χάσεις το μυαλό σου ή να μείνεις σε οποιαδήποτε παγίδα παρά πάνω από ό,τι αντέχεις. Τώρα όσον αφορά την Αφροδίτη, που συνεχίζει τη διέλευσή της στους Ιχθύς, αυτά που χρειάζεται να σκέφτεσαι είναι το πώς θα κάνεις καλή εντύπωση στον κοινωνικό χώρο που κινείσαι, πώς θα γίνεις περισσότερο γοητευτικός/ή (και επικερδής) στους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η καριέρα σου, ποια κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου μπορούν να σε κατατάξουν στους πιο καλοντυμένους άντρες ή γυναίκες της χρονιάς και πώς μπορείς να μεταμορφώσεις τα παράθυρα που ανοίγονται στη ζωή σου σε διάπλατες πόρτες. Υ.Γ. 1. Έντονη δουλειά, έντονο παρασκήνιο, εργασιακό σου είπα και μου είπες, με αποτέλεσμα μπερδέματα. Κράτα την έντονη δουλειά και απόφυγε τα άλλα δύο.

[+] Αν χρειάζεται να τροποποιήσεις την οπτική και τους στόχους σου, κάνε το τώρα.

[-] Τι λείπει, τι φταίει και η καρδιά μου κλαίει;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Χρειάζεσαι κάτι περισσότερο στη ζωή σου από το να υποδύεσαι το καλολαδωμένο εργασιακό ρομπότ με την απαρέγκλιτη καθημερινή ρουτίνα που διατίθεται να προσφέρει τη βοήθειά του σε κάθε αναξιοπαθούντα και να διορθώσει τις ατέλειες του/της συντρόφου του. Η εργασία δεν καλύπτει όλες σου τις ανάγκες και οι στενές σχέσεις μπάζουν: επιθυμείς οικειότητα, στενές σχέσεις που δεν προσφέρεις μόνο εσύ και επιπλέον ασφάλεια. Όπως και μια δουλειά που δεν θα σου πίνει το αίμα αλλά θα σου δημιουργεί τουλάχιστον ένα μίνιμουμ ευχαρίστησης. Ναι, θέλεις να είσαι με κάποιον/α που κοιτάζοντάς τον/την να μην αισθάνεσαι τόσο ξένος/η ώστε να αναρωτιέσαι πού βρήκε τα κλειδιά και μπήκε στο σπίτι σου. Και μια ερώτηση: Είσαι ευτυχισμένος/η με κάποιον/α που σε χρησιμοποιεί σαν πατερίτσα χάνοντας τον εαυτό σου μόνο και μόνο για να δείξεις ανιδιοτελή αγάπη;

[+] Επαγγελματικές και συντροφικές σχέσεις.

[-] Οικονομικές εκκρεμότητες.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Σενάρια: 1) Η επιπλέον δουλειά μπορεί να λειτουργήσει σαν ασπίδα αυτές τις μέρες που το παράλογο και η υστερία δεν βρίσκονται διάχυτες μόνο στην κοινωνία, αλλά εισβάλλουν και στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή. 2) Έρχονται ξανά στην επιφάνεια θέματα (μάλλον δυσάρεστα) ώστε να διευθετηθούν ή να βρουν λύση. 3) Δεν μπορείς να μένεις εγκλωβισμένος/η σε ένα οικογενειακό ή επαγγελματικό στάτους που πλέον δεν σε αντιπροσωπεύει – μην προσπαθείς να χειραγωγήσεις τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογένειά σου (βοήθα τους αν σε χρειάζονται, αλλιώς μην γίνεσαι εσύ το πρόβλημα) ή τον κοντινό σου κύκλο. 4) Άνοιξε τη βεντάλια των επαγγελματικών σου δυνατοτήτων. Υ.Γ. Και για να μην ξεχνάς τα καλά νέα του Δία, έχε κατά νου τη Δημιουργία: ενός φιλόδοξου έργου, καλλιτεχνικού ή επαγγελματικού.

[+] Δρομολόγησε ένα σχέδιό σου που ποτέ δεν τόλμησες. Ένα στόχο που ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη.

[-] Καμία απόφαση που θα σε δεσμεύσει για καιρό.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Από το ένα μανίκι σε τραβάει ο Κρόνος γεμίζοντάς σε άγχη, ευθύνες και φόβους να τα καταφέρεις και να στεριώσεις αισθηματικά και επαγγελματικά, από το άλλο ο Πλούτωνας σου λέει ή αλλάζεις τις ιδέες και τη στάση σου αλλάζοντας πρακτικά την καθημερινότητά σου και τη σχέση σου με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι καθημερινά σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο ή μένεις πίσω με τους ηττημένους της ζωής. Και με τον Άρη ανάδρομο στον Ζυγό τη μια στιγμή μπορεί να αισθάνεσαι πιο αδύναμος/η από μερμήγκι, την επόμενη νιώθεις ότι ζεις ή πρόκειται να ζήσεις ένα θαύμα και την τρίτη φορά βυθίζεσαι σε μια σκοτεινή θάλασσα απελπισίας επειδή η ζωή σου φαίνεται τρομερά άδικη και χωρίς νόημα. Έτσι η απάντηση στην ερώτηση «τι κάνεις;», «δεν ξέρω τι μου γίνεται», δεν μοιάζει παράλογη αφού η διάθεσή σου αλλάζει σαν τα νερά του Ευρίπου ανά έξι ώρες. Αν και κανείς δεν θα σε κατηγορούσε αν έπεφτες σε λήθαργο περιμένοντας το σύμπαν να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον σου, ωστόσο η λύση υπάρχει εκεί έξω – στους ανθρώπους που συναντάς και ερωτεύεσαι, συνεργάζεσαι ή συμβουλεύεσαι.

[+] Διασκέδαση, ερωτική επιθυμία, σεξ.

[-] Είναι η στιγμή για να ρίξεις μια προσεκτική ματιά στη δική σου συμπεριφορά και όχι στων άλλων.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Ενώ είσαι ο άνθρωπος που κοιτάζει πάντα το μέλλον, εδώ και κάποιους μήνες όλο και πιο συχνά υποκύπτεις στον πειρασμό να μαστιγώνεις τον εαυτό σου για πράγματα του παρελθόντος γεγονός που αποτελεί, για να το πούμε κατευθείαν, άσκοπη σπατάλη ενέργειας: μετανιώνοντας για λάθη, παραλείψεις και κακούς υπολογισμούς με το σκεπτικό «τι θα γινόταν ΑΝ…» απλά χάνεις χρόνο. Ό,τι σκοτεινό σκέφτεσαι δεν είναι παρά αστήρικτοι φόβοι που εκλογικεύοντάς τους τούς κάνεις δυνατούς. Αντίθετα σου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσεις την αξία των ανθρώπων που αγαπάς από τη συμπεριφορά τους και να γίνεις περισσότερο συνειδητός στην εφαρμογή των ονείρων σου. Ναι, φαίνεται ότι κάποιες στενές σχέσεις, ή κάποιες συνεργασίες στη δουλειά, ράγισαν ή θα ραγίσουν ή έληξαν άδοξα. Όμως προχωράς. Πρέπει να προχωρήσεις. Αυτή την εποχή πάντως, με Αφροδίτη στους Ιχθύς, ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι κάποιος/α/οι που στήριξες στο ανταποδίδουν με αδιαφορία, μπορείς να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να πεις: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ΕΓΩ φυσικά είμαι ο ωραιότερος/η».

[+] Σπίτι μου σπιτάκι μου, όλο τον κόσμο γύρισα, σε σένα ξαναγύρισα.

[-] Εντάξει, μωρέ. Αύριο είναι μια άλλη μέρα…


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Συνειδητοποιείς ότι: 1) Χρειάζεται να δουλέψεις σαν είλωτας για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι σου. 2) Ότι χρειάζονται δύο άνθρωποι (με θεραπευμένα τραύματα) για να υπάρξει ισορροπημένη σχέση. 3) Ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στη ζωή σου απαιτούν να δουν τις επαγγελματικές σου δυνατότητες εν δράσει και στο μάξιμουμ. Από τη μια έχεις ανάγκη τη θέση και την αναγνώριση, αλλά από την άλλη σου μένει μια πικρή γεύση όταν πρέπει να βάλεις στο hold on την προσωπική σου ζωή. Όμως ο Δίας, πάντα στον Καρκίνο, αποτελεί μαξιλάρι σε αυτή τη γεμάτη ένταση περίοδο, αμβλύνοντας το χάσμα μεταξύ προσωπικής και εργασιακής ζωής: μπορείς να επιλέξεις είτε να αφεθείς στην ασφάλεια του ζευγαριού είτε να βγεις έξω για να κυνηγήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο έχοντας δεδομένη την κατανόηση της οικογένειάς σου ή του/της συντρόφου σου. Με όση αυτοπεποίθηση διαθέτεις, προσπάθησε να βάλεις τα καρπούζια της ιδιωτικής ζωής και της δημόσιας ζωής κάτω από την ίδια μασχάλη. Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί να τα καταφέρεις.

[+] Μπορεί πιθανόν να έχεις καταπιεί ένα σεισμό, αλλά είσαι επικοινωνιακός/ή και στις επάλξεις.

[-] Ζόρια… (συμπλήρωσε το δικό σου).


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Είναι ένα διάστημα αλλοπρόσαλλο, γεμάτο ένταση και απρόοπτα. Σαν Υδροχόος θα μπορούσες να είσαι άνετος σε μια τέτοια εποχή, αφού το ξαφνικό και ο ενθουσιασμός είναι στοιχεία που εκτιμάς. Κι εδώ υπάρχει μια παρεξήγηση. Τα εκτιμάς όταν συμβαίνουν στους άλλους, ή τα προκαλείς στους άλλους, αλλά όχι όταν χαρακτηρίζουν τη ζωή σου. Ναι στις αλλαγές. Των άλλων και του κόσμου. Όχι στις δικές σου. Παρόλο που οι πλανητικές συγκυρίες δεν σε αφορούν άμεσα, επηρεάζεσαι από αυτές. Τι χρειάζεται να κάνεις αυτή την εποχή; Διορθώσεις παντού όπου χρειάζονται – σε προσωπικές ή επαγγελματικές καταστάσεις. Να ξαναδείς. Να προβλέψεις τις επόμενες κινήσεις σου. Να σχεδιάσεις το μέλλον σου. Να σκεφτείς εναλλακτικές σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις στραβές. Υ.Γ. Παρόλα αυτά νιώθεις μια παράξενη αποστασιοποίηση στα όρια της αναισθησίας. Δε σε νοιάζει τίποτα. Για την ακρίβεια μπορείς να κοιτάξεις το πρόσωπό σου στον καθρέφτη και να πεις: «Μάντεψε! Δεν δίνω δεκάρα για τίποτα και για κανένα». Αυτή η αντίδραση αυτή τη στιγμή, ναι, ΕΙΝΑΙ υγεία.

[+] Χρήμα – σκέψου πώς θα το βγάλεις. Σκέψου πώς θα κάνεις τον εαυτό σου δελεαστικό (με εργασιακά προσόντα εννοώ), ώστε να έρθει.

[-] Εργασιακό μπέρδεμα.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Μπορεί ο Άρης να πιέζει τα οικονομικά σου (σιγά τo νέo σε μια χώρα που βρίσκεται σε ελεύθερη οικονομική πτώση), αλλά ο Δίας στον Καρκίνο μπορεί να είναι το αλεξίσφαιρο που χρειάζεσαι ώστε να προσγειώνεσαι στα μαλακά κάθε φορά που τα πράγματα ζορίζουν κι ακόμα περισσότερο να αισιοδοξείς ότι η αυριανή μέρα θα είναι καλύτερη και θα σου προσφέρει αυτό που επιθυμείς. Πιο συγκεκριμένα ευνοείται οτιδήποτε περιέχει δημιουργικότητα. Επίσης κάθε είδους μόρφωση ή επιμόρφωση και σεμινάρια ή σπουδές. Όπως και εξωτερικό, επαγγελματικές διασυνδέσεις, διεύρυνση κοινωνικού και επαγγελματικού κύκλου, ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, ό,τι σχετίζεται με παιδιά. Και φυσικά ερωτικές ιστορίες ή διάθεση για ερωτικές ιστορίες. Υ.Γ. Εάν δεν έχεις σχέση, κοίτα γύρω σου. Εάν είσαι δεσμευμένος/η, ακόμα και μέσα σε ένα ευτυχισμένο γάμο/σχέση, χρειάζεσαι ανανέωση. Το αυτονόητο είναι ο θάνατος της σχέσης.

[+] Σου λένε ότι είσαι ωραίος/α και το εννοούν.

[-] Καθυστερήσεις, αναβολές, φρένο.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ