Cosmic Telegram

Stardust 479

Ταύρε, μια έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου σε ενηλικιώνει, πάλι

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 479
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66272-147311.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Έχεις δίκιο να παραπονιέσαι για την ανυπαρξία ικανοποίησης στις συντροφικές σου σχέσεις αφού προτάσσoνται οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις, το άγχος να λειτουργήσει η δυαδική σχέση ή οι φόβοι που φέρνει η δέσμευση. Ή μήπως το κρίσιμο θέμα βρίσκεται στον επαγγελματικό τομέα; Ή έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα μέσα στην οικογένεια; Ή όλα μαζί; Ναι, το μεγάλο πλανητικό Τετράγωνο (Πλούτωνας/ Ουρανός/ Δίας/ Άρης), που αφορά κυρίως τους γεννημένους 2-7/4 και ταρακουνάνει όλη τη ζωή σου είναι εδώ. Πολλοί Κριοί νιώθουν ότι ήρθε η εποχή να επισημοποιήσουν με κάποιο τρόπο τις σχέσεις ή να δεσμευτούν. Η άλλη πιθανότητα είναι η σχέση να τελειώνει με ένα δακρύβρεχτο αντίο ή με ένα άτσαλο πέρασμα στο fb από in relationship σε single. Ταυτόχρονα ξεμυαλίζεσαι με ερωτικές επιθυμίες, ανάγκη για φλερτ, λαχτάρα να αποδείξεις ότι μετράς σεξουαλικά κι ότι είσαι επιθυμητός/ή, με εκρήξεις κεφιού και διασκέδασης.

[+] Στη μέση της τρικυμίας υπάρχει ένα νησί με ό,τι και όσους αγαπάς.

[-] Όχι παρορμητικές αποφάσεις.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ένας Ταύρος χωρίς ασφάλεια (οικονομική αρχικά και αμέσως μετά συναισθηματική) νιώθει σαν γάτα που έχει χάσει τις έξι από τις εφτά ζωές της. Ο Κρόνος στον Σκορπιό γειώνει τα όνειρα σου, σε αποσταθεροποιεί εσωτερικά και σε αγχώνει εξωτερικά με προβλήματα είτε μέσα στην οικογένεια και το σπίτι είτε στην επαγγελματική ζωή, ενώ από την άλλη ο Δίας στον Καρκίνο ή ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε δελεάζουν με υποσχέσεις μια καινούργιας ζωής, με την πίστη ότι μια μετακόμιση, οι σπουδές, ένα ταξίδι, νέες σκέψεις και ιδέες μπορούν να δημιουργήσουν τη βάση μιας καινούργιας ζωής. Όμως με την επερχόμενη έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου στις 29/4 (αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως) να θυμάσαι ότι ακόμα και με κενά αέρος και τραντάγματα θα παραμείνεις όρθιος/α. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά θα κλείσεις τυχόν τρύπες ή θα σταθεροποιήσεις σχέση και δουλειά ή θα αποφασίσεις αν αυτός/ή που είστε μαζί σου κάνει ή όχι και αν η δουλειά τραβάει ή δεν βγάζει πουθενά, ώστε να κινηθείς αναλόγως.

[+] Οι φίλοι σε στηρίζουν. Μέσα σου ξέρεις ότι παρόλα τα τραντάγματα έχεις μέλλον.

[-] Οι γεννημένοι το πρώτο δεκαήμερο ενισχύουν τις δεσμεύσεις τους ή έρχονται αντιμέτωποι με επαγγελματικά προβλήματα.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Κάθε φορά που οι πλανήτες διελαύνουν στον Ζυγό είναι σαν να βγάζεις εισιτήριο ελευθέρας σε λούνα παρκ. Το παιδί μέσα σου έχει ανάγκη από παιχνίδι, ξενοιασιά και την πεποίθηση ότι κάθε τόσο χρειάζεται ελεύθερος χρόνος και ελαφρότητα. Όμως βρισκόμαστε στο μέσον ενός συμπαντικού τυφώνα που ονομάζεται Μεγάλο Τετράγωνο και της επερχόμενης έκλειψης Ηλίου στον Ταύρο (29/4), οπότε το παιδί βάζει τις φωνές, αισθάνεται εγκαταλειμμένο, κανείς δεν το παίζει, οι φίλοι έχουν τα δικά τους προβλήματα, η δουλειά βραχυκυκλώνει, ο αυθορμητισμός υποχωρεί, η επικοινωνία γίνεται διστακτική και αιωρούνται σκέψεις που δεν λέγονται ή λέγονται πράγματα σε λάθος timing δημιουργώντας παρενέργειες και ψυχρότητα. Ξανά: Ερωτική διάθεση και επιθυμία για Δημιουργία και επαγγελματική εξέλιξη. Αυτά να κρατήσεις και να προσπαθήσεις να εκτονώσεις ή να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα που δημιουργούν.

[+] Είσαι κοινωνικά ορατός/ή. Σε βλέπουν. Έκπληξέ τους.

[-] Μην παθιάζεσαι και μη φανατίζεσαι όταν μιλάς, γιατί χάνεις το δίκιο σου.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Τα τελευταία χρόνια, ακόμα κι αν βρίσκεσαι εργασιακά στο ρετιρέ, το κουπί που τραβάς δεν εξαργυρώνεται χρηματικά κι ίσως ούτε καν ηθικά ως αναγνώριση του ιδρώτα σου. Από την άλλη, αν βρίσκεσαι στο ισόγειο αισθάνεσαι ότι η καριέρα σου έχει κολλήσει ή ότι κινδυνεύεις να προστεθείς στη στρατιά των ανέργων. Για πολλούς η ανασφάλεια είναι τόσο μεγάλη που δεν τολμούν να κουνηθούν, παρόλο που υποψιάζονται ότι μια αλλαγή δουλειάς θα τους εξέλισσε. Κι ενώ το στάτους σου, κοινωνικό ή επαγγελματικό, άλλαξε/αλλάζει/θα αλλάξει δραστικά, τώρα ο Μεγάλος Σταυρός που δημιουργείται από Πλούτωνα/Ουρανό/Δία/ Άρη ανακατεύει για άλλη μια φορά την τράπουλα σε όλα τα επίπεδα – αφορά κυρίως τους γεννημένους 3-6/7. Όμως περιτριγυρισμένος/η από αγαπημένους και ανθρώπους που σε στηρίζουν μπορείς να προχωρήσεις χωρίς να κοιτάζεις συνεχώς πίσω με το φόβο ότι κάποιος θα στην πέσει στα σκοτεινά.

[+] Τώρα ξέρεις.

[-] Πρόσεξε μήπως η παρορμητικότητά σου σε κάνει να πληγώσεις κάποιους, πληγώνοντας ουσιαστικά τον εαυτό σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Αν και πολλοί θεωρούν, πολύ σωστά, ότι έχεις το θάρρος να αντιμετωπίσεις ολομόναχος/η το πιο πηχτό σκοτάδι, εντούτοις δεν μπορείς να περάσεις απαρατήρητος/η στο φως. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι ανυπομονούν να σε ανεβάσουν στο βάθρο για να σε λατρέψουν. Εξάλλου πώς περιμένεις να σου φερθούν οι άλλοι βασιλικά, όταν εσύ ο ίδιος υποτιμάς τον εαυτό σου; Η επερχόμενη έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο (29/4) που συμβολίζει για σένα τη δημόσια εικόνα σου, την κοινωνική αναγνώριση και την επαγγελματική καταξίωση (αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως), κινητοποιεί το επαγγελματικό άγχος. Με λίγα λόγια: Η επαγγελματική σου ζωή βρίσκεται στο στόχαστρο είτε θετικά, με αναγνώριση της δουλειά σου και εξέλιξη, είτε με συγκρούσεις και αναστάτωση, είτε χωρίς άμεσα γεγονότα αλλά με την αίσθηση ότι χρειάζεται να μετακινηθείς για να εξελιχθείς.

[+] Μέσα σου ξέρεις ότι θα τα καταφέρεις πάλι.

[-] Όσο κι αν η επιθυμία να δραπετεύσεις με καταχρήσεις ή με παθητικότητα είναι δυνατή, θυμήσου ότι δεν είσαι μια γάτα που όταν της πατήσουν την ουρά τρέχει να κρυφτεί.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Με τον Μεγάλο Σταυρό ή με την έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο (15/4), μπορεί να τρως τα νύχια σου από αγωνία ή να στοιχειώνεσαι από αμφιβολίες και φόβους ή να αισθάνεσαι ότι υπάρχουν μάτια που σε παρακολουθούν συνεχώς, όμως δεν είσαι μια Κοκκινοσκουφίτσα χαμένη στο δάσος. Η εργασιακή πραγματικότητα αποσυντονίζεται, το μυαλό παίρνει ανάποδες στροφές, οι σχέσεις δεν... οπότε μην. Στάση, αναμονή, καθυστέρηση. Όταν είσαι έτοιμος/η να προχωρήσεις πάλι θα το κάνεις, αλλά μην ξεχνιέσαι – οι μηχανές να είναι συνεχώς αναμμένες. Υπενθύμιση: Σού προσφέρεται η δυνατότητα να εξασκήσεις (αναλάβεις) εξουσία (επιρροή, επίδραση) επαγγελματικά με μόνη υποχρέωση να παραιτηθείς από πολλά κομμάτια της προηγούμενης ζωής σου. Τα άλλα σενάρια περιέχουν μια καταλυτική ερωτική ιστορία, δυσάρεστες ανατροπές στην επαγγελματική ζωή, οικογενειακές ανακατατάξεις, οικονομικές αναταράξεις. Υ.Γ. Κι αν έρθεις αντιμέτωπος με φάντασμα (πιθανόν ερωτικό) του παρελθόντος, άνοιξε κατευθείαν το παράθυρο για να μπει ήλιος.

[+] Σε θέλει. Σε θέλουν. Ερωτικά. Συντροφικά. Επαγγελματικά.

[-] Αχ αυτά τα στάνταρντς που ανεβαίνουν κάθε χρόνο και σε εμποδίζουν να χαρείς τη ζωή.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Με τον Μεγάλο Σταυρό να ενεργοποιεί κάθε σημαντικό τομέα προστίθεται ένα καινούργιο επεισόδιο στην αλλοπρόσαλλη σαπουνόπερα που είναι η ζωή σου τα τελευταία χρόνια – αυτή τη φορά αφορά κυρίως τους γεννημένους 4-9/10. Σε ατμόσφαιρα ευγένειας και πολιτισμού μπορούν να ξεσπάσουν σκηνές, κόντρες, συγκρούσεις και ανταρτοπόλεμοι τύπου ρίχνω μια βόμβα κι εξαφανίζομαι, ερωτεύομαι ή χωρίζω ξαφνικά, μου γίνεται μια σημαντική επαγγελματική πρόταση ή συνειδητοποιώ ότι στη δουλειά έχω πέσει σε τοίχο – τα γεγονότα μπορεί να είναι ακραία, του ύψους ή του βάθους, ή να δρομολογήσουν τα επόμενα βήματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να υπομείνεις άλλο το ρόλο της μαριονέτας. Όσο δε δρας και δεν αντιδράς σε ό,τι θεωρείς δικαίως ότι σου κλείνει το δρόμο, να ξέρεις ότι η καταπιεσμένη ενέργεια δημιουργεί κατάθλιψη. Μη φοβάσαι να απαιτήσεις από τη ζωή.

[+] Η καθημερινότητα κυλάει, οι επαγγελματικές συζητήσεις είναι αποδοτικές.

[-] Τι χρώμα έχουν τα χαρτονομίσματα που κυκλοφορούν άραγε;


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Το έργο απαρχής κόσμου είναι το ίδιο. Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους αλάνθαστους και όταν έχουν την εξουσία προσπαθούν να επιβληθούν χωρίς να υπολογίζουν ούτε συνέπειες, ούτε ταλέντα, ούτε ιστορία, ούτε αισθήματα, ούτε δυνατότητες, ούτε προσφορά. Ρίξε μια ματιά στην πολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, στις εργασιακές σχέσεις, ακόμα και στις σχέσεις με τους ανωτέρους σου στη δουλειά, και θα το δεις ξεκάθαρα. O επαγγελματικός τομέας συνεχίζει να είναι πολεμική ζώνη κι αναγκάζεσαι για άλλη μια φορά να δώσεις τη μάχη της επιβίωσης κρατώντας μια σφεντόνα τη στιγμή που οι άλλοι κρατάνε βόμβες ναπάλμ. Η έκλειψη Ηλίου (αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο) στον Ταύρο (29/4) σε πιέζει και επαγγελματικά και προσωπικά, αφού είτε σε μελαγχολεί, αν δεν είσαι με κάποιον/α, είτε φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα σχέσεων είτε σε φέρνει στο κομβικό σημείο να βαθύνεις ή να φύγεις από μία σχέση. Τουλάχιστον με τον Δία στον Καρκίνο και την Αφροδίτη στους Ιχθύς μπορείς αφενός να κάνεις ένα βήμα πίσω ώστε να δεις την εικόνα σαν παρατηρητής και αφετέρου να δεις ότι η έξοδος κινδύνου είναι ανοιχτή.

[+] Η ζωή σε τραβάει από το μανίκι για να κοιτάξεις μπροστά.

[-] Το έργο το ξέρεις. Προγραμμάτισε με ψυχραιμία την επόμενη σκηνή.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Πολλές φορές η έλλειψη ή η απόκτηση του Χρήματος ξυπνούν το τέρας μέσα μας – τον παρανοϊκό φόβο της ανέχειας ή το κτήνος της απληστίας. Κατά τα άλλα ο Μεγάλος Σταυρός στα παρορμητικά ζώδια σημαίνει ότι με ένταση, ανησυχία και άγχος πιέζεσαι να ψαχτείς για κάτι καλύτερο στη δουλειά, ή να την οργανώσεις καλύτερα, να τροποποιήσεις τους στόχους σου, να έχεις έτοιμα plan b και να δεις πού στέκεσαι στην προσωπική σου ζωή. Με μότο «σήμερα είναι η καινούργια μέρα που ονειρευόμουν χθες» μπορείς να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να θωρακιστείς με νέες γνώσεις, να μετακινηθείς, να ανοιχτείς στον κόσμο, να δείξεις /ανακοινώσεις/ προβάλλεις τη δουλειά/έργο/ πρότζεκτ/ ταλέντα σου. Εάν έχεις προβλήματα με τους άλλους, τώρα μπορείς να πεις «περασμένα-ξεχασμένα» ή να μιλήσεις έξω από τα δόντια.

[+] Στο βάθος της ψυχής σου είσαι ήσυχος/η. Όλα θα γίνουν όπως πρέπει να γίνουν.

[-] Επιφανειακές αναταράξεις – στη δουλειά, στην επικοινωνία, στη διάθεση.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Το Μεγάλο Τετράγωνο (Πλούτωνας/Ουρανός/Δίας/Άρης) που αφορά κυρίως τους γεννημένους 2-7/1) επηρεάζει βασικούς τομείς της ζωής σου. Χρειάζεσαι ψυχραιμία, μετριοπάθεια, αποφασιστικότητα. Το επαγγελματικό σου στάτους είναι μια καυτή πατάτα που χρειάζεται να (ξανα)πιάσεις για να δεις τι θα κάνεις. Μπορεί να τσουρουφλίστηκες (ή να τσουρουφλιστείς) αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θα σου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Τώρα, εάν υπάρχουν κάποιες ανισορροπίες –η «ανισορροπία» είναι ένας κομψός τρόπος για να ονομάσει κανείς τους σεισμούς που σε ταρακουνάνε κάθε τόσο– μέσα στην οικογένεια, στα σχέδιά σου, στην καθημερινότητα της δουλειάς και στις προτεραιότητές σου ή στη σχέση σου με το/τη σύντροφο ή τους συνεργάτες, δεν μπορείς να τις αποφύγεις και χρειάζονται επειγόντως διορθώσεις και αλλαγή πλεύσης ή περαιτέρω δέσμευση όπου αισθάνεσαι ότι έχεις παρόν και μέλλον.

[+] Μην ξεχνάς ότι μπορείς να στηρίξεις τον Άλλο ή να τον/την τιμωρήσεις. Να σε κάψει ή να σε κάνει καινούργιο σαν λουστρίνι.

[-] Σκέψου πριν αποφασίσεις. Σκέψου σοβαρά.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Το γεγονός της εποχής είναι η επερχόμενη Έκλειψη Ηλίου στον Ταύρο (29/4) και αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο, όπου ενεργοποιείται ο άξονας που εμπεριέχει οικογένεια/επαγγελματική ζωή. Αν είσαι σε σχέση πιθανόν να αισθανθείς εγκλωβισμένος/η ή ακόμα και περιττός/ή κι αν δεν έχεις σχέση ανησυχείς ότι παρακαθυστερεί η συντροφικότητα και αγχώνεσαι. Αν επεκτείνεις την ένταση και στην επαγγελματική πραγματικότητα, αντιλαμβάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε μία κομβική περίοδο. Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος δίπλα μου; Μήπως αυτά που μου τη σπάνε στη συμπεριφορά του/της είναι χαρακτηριστικά που έχω κι εγώ αλλά καταπνίγω; Πόσο ακόμα να κάνω υπομονή σε μια δουλειά που με χτικιάζει χωρίς μέλλον; Να ψαχτώ αλλού; Να κάνω κάτι δικό μου; Να σταθεροποιηθώ πρώτα κι ύστερα βλέπουμε;

[+] Συμμάζεμα, ξανακοίταγμα, δρομολόγηση.

[-] Στις τυχόν συγκρούσεις, ακόμα κι αν καταφέρεις να πάρεις το πάνω χέρι –στιγμιαία–, να θυμάσαι ότι τώρα οι άλλοι έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ΟΧΙ εσύ.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Αν αναρωτιέσαι γιατί ενώ οι αργοί πλανήτες –εκτός από τον Ποσειδώνα, που πιέζει μάλλον δυσάρεστα τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο– δεν σε επηρεάζουν άμεσα, η ζωή σου προχωράει σαν να πέφτεις συνεχώς σε λακκούβες, η απάντηση είναι ότι επηρεάζεσαι από τον Μεγάλο Σταυρό και τις εκλείψεις (Ηλίου στον Ταύρο αυτή τη φορά, 29/4) με αποτέλεσμα δυσκολίες και ανακατατάξεις που δεν περίμενες και αναγκάζεσαι να κάνεις. Αν οι επιλογές είναι κατά κύριο λόγο δικές σου δεν έχεις κανένα λόγο να παραπονιέσαι για τίποτα κι αν σου επιβλήθηκαν χρειάζεται να σκεφτείς πόσο αναγκαστικές ήταν. Σε αυτή την έντονη εργασιακά περίοδο μπορείς να κάνεις τις επιδιορθώσεις ή τις ανανεώσεις που χρειάζονται για να γίνει η δουλειά σου αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη ώστε να γίνεις απαραίτητος/η. Επίσης ασχολήσου με το σώμα σου – γυμναστήρια, δίαιτες, υλοποίηση αποφάσεων για διακοπή βλαβερών συνηθειών. Όσο για τις σχέσεις, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου μάλλον είναι σε καλό σημείο. Ή υπόσχονται.

[+] Αν ψάχνεσαι εργασιακά, τώρα τρέξε.

[-] Μη λες πράγματα που δεν εννοείς, μην πιστεύεις λόγια που δεν εννοούν.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ