Cosmic Telegram

Stardust 481

Ταύρε, εξωτερικά είσαι τόσο μα τόσο cool! Από μέσα, όμως; Σσσσς… κανείς δεν θα μάθει το μυστικό σου…

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 481
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67329-149770.jpg

Αστρολογικές προβλέψεις από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Παρόλο που ο Άρης συνεχίζει να είναι ανάδρομος στον Ζυγό δημιουργώντας δυσκαμψία (τουλάχιστον) στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, η Αφροδίτη στο ζώδιό σου δεν αλλάζει την τροχιά της ζωής σου αλλά βοηθάει να θυμηθείς πώς είναι να αισθάνεσαι καλά, να λες καλημέρα και να το εννοείς ή να συναντάς κάποιον που έχεις καιρό να δεις και να χαίρεσαι. Με λίγα λόγια η Αφροδίτη απαλύνει τις επιπτώσεις άλλων δύσκολων διελεύσεων και προσπαθεί να ανυψώσει το ηθικό σου. Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά είναι τα πράγματα, αυτό που έχει σημασία να δυναμώσεις τις αντοχές σου και να πιστέψεις ότι η άνοιξη είναι εδώ.

[+] They love you. You are beautiful. They love you. You are beautiful.

[-] Όταν θυμώνεις μπορείς να αναγκάσεις ένα σμήνος πουλιών να πετάξει έντρομο.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

E, χρειάζεται δύναμη και θάρρος για να συνεχίζεις να πίνεις από το φλιτζάνι της «πίστης στους ανθρώπους» και να αισθάνεσαι στο λαιμό σου πίκρα. Κι όμως, η κυβερνήτης σου Αφροδίτη στον Κριό λέει ότι αυτή η πίστη σου είναι που έχει σημασία. Και τι άλλο; Ότι η εργασιακή σου καθημερινότητα στρώνει. Και τι άλλο; Ότι μπορείς να συγχωρήσεις όσους σε έχουν πειράξει. Και τι άλλο; Να μην επιστρέψεις με τίποτα στο παρελθόν που αποφάσισες να κάνεις παρελθόν. Και, ναι, θα ’θελες να φύγεις, να φύγεις, να φύγεις. Με αυτόν ή αυτήν που αγαπάς κάπου μακριά, πολύ μακριά. Σε μια παραλία σαν αυτές που μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Ναι, είναι καλή ιδέα. Όχι τώρα, όμως. Σε λίγο. Τώρα έχεις να κλείσεις πρακτικές εκκρεμότητες.

[+] Ελαφραίνουν οι σχέσεις. Η καρδιά πάει στη θέση της.

[-] Φρόντισε το σώμα σου, κλείσε ραντεβού με τον οδοντίατρο, για ρεκτιφιέ το αυτοκίνητο, πλήρωσε τους λογαριασμούς, στάσου στις ουρές.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ο κυβερνήτης σου Ερμής στους Διδύμους (7-30/5) έχει εργασιακή εντατικοποίηση, έντονη κοινωνικότητα/κινητικότητα/συναντήσεις/συζητήσεις/ ραντεβού: με ζέση, με επικοινωνιακή δεξιοτεχνία. Στα νερά σου. Η Αφροδίτη σιγοντάρει την επιθυμία να κοινωνικοποιηθείς, να βρεθείς με κόσμο, με φίλους, με συνεργάτες, με ομοϊδεάτες, με ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν ή για να συναντήσεις καινούργιους. Είναι εποχή για σχέδια, όνειρα, προσδοκίες και μέλλον. Προετοίμασέ το. Δρομολόγησέ το. Δημιούργησέ το. Κι αν σαν Δίδυμος σου αρέσει το μαζί και χώρια, τώρα είναι μια υπέροχη εποχή για να είσαι μαζί και να διατηρείς τις αποστάσεις χωρίς ο/η άλλος/η να τρελαίνεται. Υ.Γ. Είναι το μυαλό και το πνεύμα που δημιουργούν αλλαγή και επανάσταση στις κοινωνίες. Διαθέτεις και τα δύο.

[+] Καλώς τον Δίδυμο που όλοι ξέρουμε – επικοινωνιακό, με χιούμορ, ευφυή, κοινωνικό, αξιαγάπητο.

[-] Καλώς τον Δίδυμο που έχουμε αντιμετωπίσει – φλύαρο, υπερκινητικό, φευγάτο, τρελαμένο.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Δεν είσαι από αυτούς/ές που θεωρούν τον Έρωτα μια υπερεκτιμημένη εφηβική τρέλα, γιατί ξέρεις ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ερωτευθείς παρά μόνο με τον ενθουσιασμό ενός πιτσιρικά. Δεν είναι εύκολο ωστόσο να εξαφανίσεις τον εαυτό σου, που λαχταράει αναγνώριση και θέσεις. Κι από την άλλη, κυνηγάς την ουρά σου επειδή σκέφτεσαι ότι μπορεί να ποντάρεις στο λάθος άλογο και να καταλήξεις τελευταίος/α. Η Αφροδίτη στον Κριό σε κάνει πρωταγωνιστή/στρια στην επαγγελματική αρένα και μπορείς να παίξεις το παιχνίδι της καριέρας με άνεση, αυτοπεποίθηση και τόλμη. Όπως και στην κοινωνική ζωή, μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Είσαι έτοιμος/η για το γκρο πλαν. Χαμογέλασε.

[+] Με τον Δία στο ζώδιό σου μπορείς να τζογάρεις και να φέρεις εξάρες.

[-] Κάνε ένα βήμα πίσω από τους φόβους και το άγχος που δημιουργούν χάος στη ζωή σου.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Για να ανεβαίνουμε λίγο-λίγο. Για να ξεσκονίζεται η χαίτη. Για να φρεσκάρεται το χαμόγελο. Έτσι, λίγο λίγο, η μεγάλη επιστροφή σου ετοιμάζεται. Φυσικά συνεχίζουν να υπάρχουν παράσιτα στην επικοινωνία, βεβαίως κι ακόμα ο Κρόνος σού σπάει τον τσαμπουκά επαγγελματικά, ασφαλώς και η καρδιά δεν είναι στη θέση της. ΟΜΩΣ… Η Αφροδίτη είναι στον Κριό κι αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο κόσμος ξαναγίνεται ένα μέρος που αξίζει να ζεις. Όλο και πιο συχνά θα γελάς και θα το εννοείς. Η λέξη κλειδί είναι Αυτοπεποίθηση. Επιστρέφει. Από τον Μικ Τζάγκερ (Λέων) μέχρι τη Μέριλιν (ωροσκόπος Λέων) θα ξαναθυμηθείς ότι ανήκεις στην ταξιαρχία των Εικόνων που λατρεύτηκαν. Είτε ποιητικός Ρωμαίος που εξομολογείται τον έρωτά του στην Ιουλιέτα είτε trash Λας Βέγκας και πούπουλα, οι Λέοντες έχουν γεννηθεί για να κάνουν τη ζωή τους Δημιουργία.

[+] Κοινωνικότητα, επαγγελματικές διασυνδέσεις, προσκλήσεις.

[-] Από έξω δύναμη. Από μέσα, δεν μπορείς να ξεχάσεις;


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Είναι θλιβερό να σκέφτεσαι ότι υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλοι καλλιτέχνες που αναγκάζονται να εγκλωβιστούν σε ψυχοφθόρες οικονομικές διαδικασίες για να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δημιουργούν. Όμως κάθε φορά που ενεργοποιούνται από διελεύσεις ο Ζυγός και ο Κριός, όπως συμβαίνει τώρα με σένα, χρειάζεσαι στήριξη για να επιβληθείς επαγγελματικά ως ο καλύτερος/η ή απλά για να επιβιώσεις της κρίσης. Έτσι χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα: ή να επανεφεύρεις τον εαυτό σου για να γίνεις πιο ευέλικτος/η, να βάλεις δηλαδή νερό στο κρασί σου ώστε να επιπλεύσεις στην αγορά εργασίας, ή να πας στο χωριό να καλλιεργήσεις λάχανα, καθόλου κακή ιδέα επίσης. Πάντως, η Αφροδίτη στον Κριό μπορεί να κάνει θαύματα στην προσωπική σου ζωή ή έστω να τη βελτιώσει πολύ. Ναι, υπάρχει στήριξη.

[+] Άνεση στις διαπροσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις.

[-] Δουλεύεις σκυλίσια. Πού είναι τα λεφτά;


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όταν η κυβερνήτης σου Αφροδίτη βρίσκεται στον Κριό ενώ ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σου, αυτό αστρολογικά ονομάζεται αμοιβαία υποδοχή, η προσοχή σου στρέφεται αναγκαστικά για αρκετές εβδομάδες στις διαπροσωπικές σχέσεις. Εγώ κι ο Άλλος, ο οποιοσδήποτε σημαντικός άλλος. Χρειάζεται μυαλό, καρδιά, ψυχή και όποιο άλλο κομμάτι σου επιθυμεί, στηρίζει, ενδιαφέρεται για τους άλλους και ΔΕΝ τρελαίνεται μέσα σε μια κατάσταση που ΔΕΝ μπορεί να διορθώσει. Χρειάζεται να είσαι άμεσος/η, ευθύς με τους άλλους, χωρίς να κόβεις τη φόρα τους και επιτρέποντάς τους να είναι ανεξάρτητοι χωρίς να παγώνεις και να αποστασιοποιείσαι. Οι σχέσεις είναι το μεγάλο σου ατού. Υποτίθεται ότι σου είναι εύκολες. Ότι έχεις μάστερ σε αυτές. Αυτό κι αν έχει γέλιο.

[+] Να υπερασπίσεις και να κυνηγήσεις τις επιθυμίες και τους στόχους σου.

[-] Οι συναισθηματικές σχέσεις ασανσέρ.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό η ψυχραιμία δεν λειτουργεί, οι αντιδράσεις γίνονται σπασμωδικές και είναι ασυνείδητες, τα ξεσπάσματα οφείλονται σε περασμένες απορρίψεις και τραύματα και η τάση είναι να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με λογικοφανή αλλά εκτός πραγματικότητας σενάρια. ΜΗΝ τον κάνεις αυτό. Ευτυχώς που είναι η Αφροδίτη στον Κριό, οπότε ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος Περλ Χάρμπορ. Πώς να αντιμετωπίσεις αυτές τις διελεύσεις; Τοποθέτησε το σώμα σου στη στάση του λωτού, κλείσε τα μάτια, στρέψε την προσοχή σου προς τα μέσα και προσευχήσου να μην υποδυθείς τη Σταχτοπούτα που κακοπερνάει τρίβοντας πατώματα όταν η ψυχή της θέλει να λάμψει στο πάρτι που ξεκινάει μετά τις 12.

[+] Αργά και σταθερά η εργασιακή πραγματικότητα μαλακώνει.

[-] Παλεύεις εσύ με σένα.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Εντάξει. Δουλειά σε έντονους ρυθμούς. Συναντήσεις και συζητήσεις επαγγελματικές για το εργασιακό σου παρά κάτω. Ραντεβού για επικείμενες συνεργασίες. Κόσμος πάει, κόσμος έρχεται. Προβλήματα σχέσεων που μπορούν να αντιμετωπιστούν με επικοινωνία στα ίσα και με ανοιχτά χαρτιά. Ανησυχία για το μέλλον, αλλά και προετοιμασίες για την αυριανή μέρα με δρομολόγηση στόχων. Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει ΚΑΙ για εξέλιξη της συνειδητότητάς σου, αλλά καλύτερα να το αποφύγει αν δεν θέλει να φύγει με μια μπουνιά στη μύτη. Όσο για τους περισσότερους Τοξότες, τώρα με την Αφροδίτη στον Κριό, η σπουδαία Αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον (Τοξότης) έγραφε ότι πρέπει να κρατάμε τρομακτικά έκπληκτη την ψυχή. Αυτό σημαίνει ότι η επιθυμία σου για καινούργιες πίστες σε καλεί να στρέψεις την πλάτη στην κοινοτοπία και το γνώριμο – γνώρισε, ερωτεύσου, εντυπωσιάσου, συνεργάσου με καινούργιους ανθρώπους.

[+] Ανοίξου και αφέσου στο απροσδόκητο.

[-] Οικογένεια και σπίτι σε απασχολούν με λάθος τρόπο.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όταν το ηλιακό σου ζενίθ πυρακτώνεται από διελεύσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Άρη και η Αφροδίτη διελαύνει στον Κριό, αντιμετωπίζεις ένα δίλημμα: να βγεις έξω και να δείξεις σε όλους ότι όσο κι αν αισθάνεσαι μέσα σου κουρασμένος/η, βαριεστημένος/η ή απελπισμένος/η, συνεχίζεις να διαθέτεις και θάρρος και ζωντάνια και ψυχή για να τα καταφέρεις ή να ρίξεις το βάρος σου στη συναισθηματική ασφάλεια που σου προσφέρει μια αγκαλιά στο σπίτι/καταφύγιο. Το δίλημμα είναι μάλλον πλαστό, αφού ο Αιγόκερως ονειρεύεται την αγκαλιά αλλά μια αδιαόρατη δύναμη τον τραβάει να τα δώσει όλα για την επαγγελματική του επιβίωση και αναγνώριση. Όμως θα υπάρξουν πολλές στιγμές στο επόμενο διάστημα που ενώ θα προσπαθείς να βρίσκεσαι στο κέντρο της σκηνής για να σε βλέπουν οι πάντες ταυτόχρονα θα ονειρεύεσαι μια παραδοσιακή οικογένεια και την τεράστια σημασία που έχει μια στενή σχέση.

[+] Με όσους αγαπάς.

[-] Εργασιακή ένταση.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Με τον Ερμή στους Διδύμους και τον Άρη στον Ζυγό η καθημερινότητα, επαγγελματική και προσωπική, θα αυξήσει τους ρυθμούς τους και παρόλο που το μυαλό θα φύγει για λίγο από τα οικονομικά προβλήματα θα σου λείπει πιθανόν ο στόχος και δεν θα είσαι συγκεντρωμένος/η. Ωστόσο υπάρχουν νέα μέρη να πας, πολλά πράγματα που έχεις να μάθεις ακόμα, καινούργιοι άνθρωποι να συναντήσεις, ένας ή μία να ερωτευτείς, πολλοί άλλοι να σχετιστείς. Μπορείς να μιλήσεις, να επικοινωνήσεις, να ανοιχτείς, να ταξιδέψεις, να μορφωθείς, να ψαχτείς εργασιακά και αισθηματικά, να ξεκολλήσεις παντού. Θυμήσου: Ζωή είναι να πιστεύεις ΠΟΛΥ σε κάτι που δεν ελέγχεις και δεν γνωρίζεις το αποτέλεσμά του.

[+] Το μέλλον, τα σχέδια, τα επόμενα βήματα, οι στόχοι σου.

[-] Η πραγματικότητα που επεμβαίνει άτσαλα όταν ονειρεύεσαι.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Κάθε φορά που αφήνεις το πρωτόγονο κομμάτι του εαυτού σου ελεύθερο ξέρεις ότι ο Ζυγός, που συμβολίζει τη συναισθηματική πείνα και δίψα, το σεξ και τις οικονομικές δοσοληψίες, φλέγεται. Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι επιθυμείς τόσο πολύ αισθήματα και εγγύτητα που είσαι έτοιμος/η να τα ζητήσεις και από ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι ή δεν αποτελείς προτεραιότητά τους. Αν βρίσκεσαι σε σχέση μπορείς να ζήσεις «έντονα» με τον Άλλο, δηλαδή να διαφωνήσεις, να συγκρουστείς, να ζηλέψεις, να παθιαστείς, να πέσεις στο κρεβάτι. Ή, πολύ γειωμένα, να έχετε αντιπαραθέσεις με επίκεντρο τα οικονομικά. Υ.Γ. Όλα είναι άσπρα-μαύρα; Όχι, δεν είναι καθόλου μα καθόλου έτσι. Κι εσύ το ξέρεις από πρώτο χέρι. Άρα, όσο πιο διαλλακτικός/ή είσαι τόσο μεγαλύτερες οι ευκαιρίες παντού.

[+] Μαζί (του/της).

[-] Η ζωή στη γη είναι ένα τρελό ταξίδι, ε;

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ