Cosmic Telegram

Stardust 483

Δίδυμε, επιστρέφεις και είσαι πανταχού παρών

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 483
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68462-152068.jpg

Αστρολογικές προβλέψεις από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αφού διαλύει τα άγχη και τους φόβους και δίνει στην πραγματικότητα μια τεχνικολόρ διάσταση. Ακόμα, η επιστροφή του Άρη στον Ζυγό σε ορθή πορεία (20/5) σου δίνει τη δυνατότητα να δεις πού βρίσκεσαι στο θέμα των σχέσεων που από την 1η Μαρτίου ήταν σε κατάσταση αναταραχής, ρευστότητας, ανησυχίας ή και ευθείας σύγκρουσης και αντιπαραθέσεων. Αφού λοιπόν έχεις το συμπαντικό και ιερό δικαίωμα να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση και αφού σου δίνεται η ορμή και το θάρρος να διεκδικήσεις το δικό σου κομμάτι στην τούρτα χωρίς να το αρπάζεις από τους άλλους και λαμβάνοντας υπόψη σου και τις δικές τους επιθυμίες, μην ξεχνάς την αχίλλειο πτέρνα σου που αποτελείται από παρορμητισμό, δυσανεξία στις διαπραγματεύσεις και ελάχιστη διπλωματικότητα. Δεν χρειάζεται θυμός, χρειάζεται διάλογος. Είσαι όμορφος/η και πειστικός/ή, ζήτα αλλά και άκου.

[+] H καρδιά πηγαίνει στη θέση της.

[-] Ναι, για σένα είναι αδιανόητο να εξαρτάσαι από τους άλλους. Κι όμως.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ακόμα κι αν γίνεις μανιακός της υγείας, τρώγοντας μπρόκολο και χαρούπια, τρέχοντας στο γυμναστήριο κάθε μέρα και πιστεύοντας σε οτιδήποτε εναλλακτικό που βελτιώνει τη λειτουργία του σώματος, η πειθαρχία που απαιτεί μια τέτοια ζωή δεν μπορεί να είναι η μόνη απάντηση. Φυσικά και το σώμα δεν είναι ένα μηχανάκι που δουλεύει ερήμην του τρόπου ζωής και της ψυχολογικής σου κατάστασης. Φυσικά και χρειάζεται την αμέριστη φροντίδα σου. Όμως αυτή την εποχή χρειάζεσαι κάτι παρά πάνω: πίστη. Πίστη στη ζωή και τις δυνατότητές σου. Εκτός από το σώμα εξίσου σημαντική είναι και η ψυχή σου. Και η ηρεμία της ψυχής σου εξαρτάται από τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, από τη δουλειά που κάνεις, από τους στόχους και τις ελπίδες σου. Ζωή δεν είναι μόνο οι έξι αισθήσεις σου, αλλά και η καρδιά σου και τα όνειρά σου.

[+] Αναζήτηση δουλειάς, εργασιακή κινητικότητα, συζητήσεις για συνεργασίες.

[-] Σούζη, τρως…


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Η επιστροφή του Άρη στον Ζυγό (από 20/5) σε ορθή πορεία (μετά από έναν αλλοπρόσαλλο Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο που πέρασαν μεταξύ δόξα τω Θεώ και Παναγιά βόηθα) βάζει τέλος σταδιακά σε μια εποχή έντασης, πιθανών αντίξοων γεγονότων σε οικογένεια ή επάγγελμα και βεβαίως μιας έντονης εσωτερικής ανησυχίας που συνοδευόταν από το άγχος της εγκατάλειψης ή μιας αίσθησης μοναξιάς. Η αυτοπεποίθηση ξεκολλάει από το πάτωμα, η δυναμικότητα αυξάνεται, η εξωστρέφεια επιστρέφει. Είσαι εδώ και μπορείς να κυνηγήσεις τις επιθυμίες σου. Και κάτι για την ταμπακέρα: ο έρωτας είναι άλλοτε έκσταση κι άλλοτε αγωνία. Τις επόμενες εβδομάδες αντί να αναρωτιέσαι αν αξίζει να μπεις σε μία σχέση υπνωτισμένος/η με την προσδοκία μιας ερωτικής περιπέτειας, ή να σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να παραδοθείς σε έναν ξένο, είναι καλύτερα να το ΚΑΝΕΙΣ – μην το σκέφτεσαι, κάνε το. Κι αν είσαι ήδη, δώσε της ξανά χαρά και ένταση.

[+] Το σίγουρο είναι ότι όταν η δημιουργικότητά σου κοχλάζει νιώθεις ζωντανός/ή.

[-] Η πολυδιάσπαση σε δέκα πράγματα χωρίς να επιμένεις σε ένα και καλό.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Αν σε ρωτήσει κάποιος πώς είναι η κατάσταση στο σπίτι σου, ή στο οικογενειακό σου περιβάλλον, ή πώς είσαι ψυχολογικά, πώς πάει το κέφι, οι πιθανότητες είναι ότι θα βραχυκυκλώσεις. Εκεί που θεωρείς ότι το σπίτι σου είναι ο μόνος ασφαλής και ήρεμος τόπος, ξαφνικά μετατρέπεται σε Ανταρκτική με μια παγωμένη οικογένεια που σε κάνει έξαλλο με τη αναισθησία της ή αντιμετωπίζεις ενδοοικογενειακά προβλήματα ή κάποιος προλαβαίνει να σου ζητήσει συμπαράσταση προτού προλάβεις εσύ. Φυσικά μπορεί η δουλειά να μην τραβάει ή εκεί να βρίσκονται οι έννοιες. Ό,τι κι αν συμβαίνει έχεις τρεις επιλογές: (1) Να υποκριθείς ότι όλα είναι μια χαρά και να ελπίσεις ότι οι παλιές καλές μέρες θα επιστρέψουν σύντομα. (2) Να τσακώνεσαι με τους άλλους ζητώντας τους κάτι που δεν μπορούν να σου δώσουν αυτή την εποχή ή να τρώγεσαι με τα ρούχα σου. ΚΑΙ (3) Να ανοιχτείς σε έναν κόσμο που είναι άγνωστος και τον φοβάσαι, με την πίστη του ασχημόπαπου που μπορεί να εξελιχθεί σε κύκνο. Η τρίτη εκδοχή με τον Δία στο ζώδιό σου απερίσπαστο είναι και η καταλληλότερη.

[+] Δημόσια ζωή, κοινωνικότητα, πιθανές θετικές επαγγελματικές ευκαιρίες.

[-] Να έχεις φτάσει ένα μέτρο πριν από το στόχο και να αισθάνεσαι εξουθενωμένος/η.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Η Αφροδίτη στον Κριό, ok. Ο Άρης επιστρέφει σε ευθεία πορεία μετά από μήνες στις 20/5, ok. Ένα εξαιρετικό τρίγωνο Κρόνου/Δία, ok. Δηλαδή; 1. Μπορείς να περιμένεις ότι άνθρωποι με επιρροή (επαγγελματικά) θα σε επαινέσουν για τον επαγγελματισμό σου, θα σου δώσουν την ευκαιρία που αναζητούσες και θα κάνουν τα στραβά μάτια, αν παρ’ ελπίδα τα κάνεις θάλασσα. 2. Επανέρχεται σταδιακά ένα κύμα ευεξίας που μειώνει τους κραδασμούς σε σχέσεις και καθημερινότητα. 3. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα (σχεδόν) ΑΝ η φιλοδοξία σου έχει στόχο, πρόγραμμα, ιδρώτα και ηθική για να έχει αποτέλεσμα. 4. Η αγάπη δεν επιβάλλεται, ούτε απαιτείται, αλλά καλλιεργείται με υποχωρήσεις. 5. Αν έχεις τα προσόντα τώρα, Μπορείς και Συμβαίνει.

[+] Welcome Back!

[-] Μην κολλάς στο παρελθόν, καθυστερείς το ευοίωνο παρόν σου.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Αν αυτό σε κάνει να νιώσεις καλύτερα δεν είσαι ο μοναδικός Παρθένος στον πλανήτη που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, είσαι άλλος ένας από τα δεκάδες εκατομμύρια. Είτε ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες είτε είσαι διεφθαρμένος μεγαλοκαρχαρίας, χρειάζεται να ασχοληθείς με βιβλία εσόδων-εξόδων, να αντιμετωπίζεις την εφορία, να αγχωθείς με δάνεια και χρηματικές δοσοληψίες με τράπεζες. Δεν έχει σημασία πάντως πόσα ταχυδακτυλουργικά κόλπα έχεις κάνει για να καλύψεις τις οικονομικές τρύπες ή πόσο έχεις μαγειρέψει τα λογιστικά σου βιβλία ή πόσο οικονομικά τρελαμένος/η είσαι, αλλά με τον Δία στον Καρκίνο η εικόνα της ζωής σου, των επιδιώξεών σου και του μέλλοντός σου γίνεται καθαρότερη, υποσχόμενη και ανοιχτή στην εύνοια. Υ.Γ. Μην ξεχνάς ότι μόνο ένας Παρθένος μπορεί να προχωράει στη ζούγκλα της ζωής γκρινιάζοντας και στο τέλος να βγαίνει από αυτήν χωρίς ούτε μια γρατζουνιά.

[+] Κι όμως κάτι γίνεται οικονομικά και παίρνεις τα πάνω σου κι επιπλέον δημιουργούνται θετικές επαγγελματικές προοπτικές.

[-] Εργασιακή κινητικότητα κι ένταση.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Ουφ, πάει κι αυτό! Επιτέλους! Μετά από μήνες (από την 1η Μαρτίου συγκεκριμένα) που ο Άρης στο ζώδιό σου ανάδρομος δημιουργούσε ψυχολογικά αλλά και πρακτικά την αίσθηση ότι η ρόδα έχει κολλήσει στη λάσπη κι ένα αίσθημα εγκλωβισμού και παγίδας, στις 20/5 γυρίζει σε ευθεία πορεία και το αίμα ξαναγυρίζει στο πρόσωπό σου. Ζωντανεύεις σαν να λύθηκαν τα μάγια. Ελπίζοντας να μη δημιουργήθηκε στις σχέσεις σου, επαγγελματικές ή συναισθηματικές, ανεπανόρθωτη ζημιά, ή να πήρες αποφάσεις που δεν θα μετανιώσεις από εδώ και πέρα, έχεις περισσότερο τον έλεγχο της ζωής σου και των κινήσεών σου. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι την έχεις ακούσει με τη συνεχή προσπάθεια να κρατήσεις το κεφάλι έξω από το νερό στον τομέα της καριέρας. Έχεις βαρεθεί να αισθάνεσαι ακινητοποιημένος/η σαν μούμια από σχέσεις που δεν σε ευχαριστούν. Περισσότερο ψύχραιμος/η και με όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι ξέρεις πού θέλεις να πας και με ποιους. Επαγγελματικά υπάρχει ευνοϊκός άνεμος και ερωτικά μπορείς να διεκδικήσεις τις επιθυμίες σου. Έχε υπόψη σου ότι είναι εποχή δράσης, η περίοδος που στεκόσουν στο φράχτη χωρίς να ξέρεις από ποια μεριά να πέσεις τέλειωσε, ευτυχώς.

[+] Έχεις δύναμη, έχεις αποφασιστικότητα. Έφαγες τα μούτρα σου. Έμαθες.

[-] Ο μόνος που μπορεί να σε σαμποτάρει από εδώ και πέρα είναι ο εαυτός σου, κανείς άλλος.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Υπάρχει ένα καλό κι ένα λιγότερο καλό νέο. Το δύσκολο νέο συνεχίζει να είναι ο Άρης στον Ζυγό (που έγινε αφόρητος στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησής του που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και αισθάνθηκες θύμα των περιστάσεων), αλλά και τώρα που γυρίζει σε ευθεία πορεία (από 20/5) συνεχίζει να επηρεάζει ένα δύσκολο τομέα της ζωής σου που σχετίζεται με τη (δύσκολη) εργασιακή πραγματικότητα και περιέχει επίσης ανατροπές, ενοχές, παρελθόν, ηττοπάθεια και σκοτεινές σκέψεις που λειτουργούν υπονομευτικά. Ουσιαστικά καλείσαι να ξεμπερδέψεις με το παρελθόν και να δεις πώς μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητα της εργασίας σου που φαίνεται να μπάζει από παντού. Το καλό νέο είναι το τρίγωνο του αυστηρού Κρόνου που βρίσκεται στο ζώδιό σου με τον τυχερό Δία στον Καρκίνο: αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα τυχόν λάθη δεν μετατρέπονται σε μοιραία κι επιπλέον υπάρχει μια φωτεινή πόρτα που οδηγεί σε ένα ευνοϊκό επαγγελματικό ή προσωπικό μέλλον.

[+] Τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις την Άνοιξη.

[-] Εργασιακά είσαι υπό επιτήρηση.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Η Αφροδίτη στον Κριό συνεχίζει να σου θυμίζει ότι είσαι ένας άνθρωπος που βάζει τη δημιουργικότητα και τον έρωτα ψηλά στις προτεραιότητές του. Η δημιουργικότητά σου, είτε είσαι καλλιτέχνης, δημιουργός, υπάλληλος ή επιχειρηματίας, είναι μέρος της ύπαρξής σου, οπότε μπορείς να γράψεις ένα βιβλίο, να αναλάβεις ένα ρόλο, να ζωγραφίσεις έναν πίνακα ή να γυρίσεις μια ταινία, αλλά μπορείς επίσης και να διδάξεις άλλους, να στρέψεις την προσοχή σου στα παιδιά σου, να ονειρευτείς το μέλλον που θέλεις, να δρομολογήσεις τους στόχους σου, να καλλιεργήσεις τα χόμπι σου, να ενδιαφερθείς για την τέχνη, να πας εκδρομή, να διασκεδάσεις, να απολαύσεις τη ζωή. Όσο λογικός και έξυπνος κι αν είσαι υπάρχει πάντα μέσα σου ένα συναισθηματικό ηφαίστειο που χρειάζεται διέξοδο, έστω κι αν ερωτικά φας τα μούτρα σου.

[+] Διαπροσωπικές σχέσεις, επαγγελματικές συνεργασίες/προτάσεις/σχέδια.

[-] Ο μύθος του φτωχού καλλιτέχνη/δημιουργού πάντα επίκαιρος.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Οι μήνες της ανάδρομης κίνησης του Άρη στον Ζυγό (από 1η Μαρτίου) δημιούργησαν παρενέργειες στην επαγγελματική ζωή, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Το λιγότερο είχες την αίσθηση ότι τίποτα δεν προχωράει, ότι ζεις μια τεράστια αναμονή κι ότι κάθε προσπάθειά σου να κλειδώσεις συμφωνίες, να εξελιχθείς, να συνεννοηθείς, έμεναν στον αέρα. Από την άλλη μπορεί να έζησες οπισθοχωρήσεις, να είδες τα τρωτά της δουλειάς σου, να συνειδητοποίησες αν οι στόχοι σου είναι ρεαλιστικοί ή όχι, να έπεσες πάνω σε ανθρώπους που σου έκοβαν το δρόμο. Με τον Άρη σε ευθεία πορεία από 20/5 η επαγγελματική ζωή παραμένει ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά τώρα τα πράγματα θα πάρουν μπρος και η εικόνα θα αποκτήσει διαύγεια ώστε να μπορείς να πράξεις αναλόγως. Ο Δίας στον Καρκίνο δηλώνει ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη το δυναμισμό σου, τις ικανότητές σου, την ερωτική διάθεση που μπορείς να προσφέρεις και την αφόρητη, πολλές φορές, αλαζονεία σου.

[+] Ερωτικές/συντροφικές/προσωπικές σχέσεις.

[-] Η επαγγελματική αρένα έχει θηρία.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Ο Άρης στον Ζυγό σε ευθεία πορεία από 20/5 και ένα ωραίο τρίγωνο μεταξύ Κρόνου/Δία: μπορείς να είσαι ξανά επικοινωνιακός, να συναντάς ανθρώπους και να αισθάνεσαι χαλαρός όπως τις καλές εποχές, να δεις καθαρά πού πας και με ποιους, να μετακινηθείς ή να μετακομίσεις χωρίς άγχος, να ταξιδέψεις, να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους, να ψαχτείς για δουλειές, η εργασιακή νηνεμία επανέρχεται – τουλάχιστον δεν δίνεις στις στραβές που γίνονται τη σοβαρότητα που έδινες το προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη, θα ήθελες να κουλουριαστείς στον καναπέ με όποιον/α αγαπάς, να μαγειρεύεις εξωτικές σπεσιαλιτέ ή να παραγγέλνεις πίτσες βλέποντας σειρές, να αγνοείς τον έξω κόσμο. Η διαμάχη ξεκινάει όταν εκεί που αισθάνεσαι ασφαλής σε μια αγκαλιά αρχίζεις να νιώθεις κλειστοφοβία και ψάχνεις την πιο κοντινή έξοδο να βγεις στον κόσμο.

[+] Σαφώς η ζωή είναι μέσα στον κόσμο.

[-] Όχι θεωρίες και σχέδια – πράξεις.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Ο Άρης γυρίζει σε ευθεία πορεία στον Ζυγό (20/5). Καλό νέο; Τουλάχιστον μπορεί να ξεμπερδεύει παρεξηγήσεις, να ημερώνει τα αισθήματα, να επαναφέρει τα οικονομικά σε μια ευθεία. Είτε πάντως προσπαθείς να βρεις άκρη με λογαριασμούς, κληρονομικά, διατροφές ή τράπεζες, είτε ταλαιπωρείσαι με σχέσεις, κανένας Ιχθύς δεν έχει απελευθερωθεί από τις παγίδες του έρωτα ή της εφορίας. Είτε ουρλιάζεις από ερωτική έκσταση είτε από τον πόνο που δημιουργεί ένα οικονομικό δάγκωμα, χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι η σχέση σου με τα χρήματα θα πρέπει να τροποποιηθεί, για να μην αναφέρουμε την ανάγκη για ανανέωση της σεξουαλικής ζωής. Από την άλλη είσαι τόσο συντηρητικός/ή όταν συζητούνται τέτοια θέματα δημόσια, που μάλλον δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν εδώ λέξεις όπως Σεξ και Χρήμα. Από μια πιο ευοίωνη προοπτική οι διελεύσεις της εποχής μπορεί να σου φέρουν ηρεμία και καλή τύχη. Όσο υπάρχει παντεσπάνι και καλό σεξ, όλα μπορούν να διορθωθούν.

[+] Χρήμα, οικονομικοί διακανονισμοί, έξτρα εισόδημα από νέες δουλειές.

[-] Ανεκπλήρωτες επιθυμίες και συναισθηματική σιωπή.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ