Cosmic Telegram

Stardust 460

Τοξότη, η ευτυχία σου βρίσκεται στη σωστή σκέψη. Και ποια είναι η σωστή σκέψη;

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 460
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55086-120830.jpg

Σωστή σκέψη σημαίνει ότι οι όλοι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης και την ευθύνη να προστατεύουν ο ένας την ελευθερία της σκέψης του άλλου.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Όταν το νερό στην κατσαρόλα φτάσει σε ένα ορισμένο βαθμό θερμοκρασίας αρχίζουν να δημιουργούνται στην επιφάνειά του χοντρές φυσαλίδες που σπάνε η μία μετά την άλλη. Οι φυσαλίδες που έχουν τα ονόματα των πρωτόγονων ενστίκτων του «σεξ», του «φόβου» και του «θυμού» φουσκώνουν, σκάνε και επανέρχονται με βασικό αίτημα την άμεση ικανοποίηση των επιθυμιών σου για αγάπη και σεξ και του φόβου ότι δεν θα εκπληρωθούν, ή της ντροπής να ζητηθούν, ή τρόμου ότι δεν αξίζεις να τα έχεις. Δηλαδή; Είσαι σε σχέση και θέλεις δυνατά Αισθήματα, Πάθος και Σεξ, ή δεν τα θέλεις από αυτόν ή αυτήν που είσαι μαζί γιατί βαριέσαι και λοξοκοιτάς, ή δεν είσαι σε σχέση και τρελαίνεσαι από την έλλειψη. Η άλλη πλευρά είναι οικονομική: Αν κάποιος σου κάνει μια πρόταση, πριν την αποδεχθείς δες τα κίνητρα πίσω από αυτήν, γιατί ίσως ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχει σε αυτή τη ζωή τσάμπα γεύμα.

[+] Εάν βρεις τη μέση οδό μεταξύ φρόνησης και διασκέδασης ακολούθησέ τη.

[-] Χρηματική διαρροή. Έξοδα, χρέη, λογαριασμοί. Πφφφφ…


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Ο Κρόνος απέναντί σου σού δίνει μεταξύ άλλων και τη δυνατότητα να αντιληφθείς ποιος είσαι μέσα από τα μάτια και τις αντιδράσεις των άλλων. Στην ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου και την αξία σου προστίθεται και η (αυστηρή και πολλές φορές αρνητική ή επικριτική) γνώμη των άλλων για να συνειδητοποιήσεις πού είναι τα τυφλά σου σημεία ώστε να διορθώσεις ό,τι αισθάνεσαι ότι χρειάζεται επιδιόρθωση. Όμως, παρόλο που ο δρόμος των επαγγελματικών αρχικά σχέσεων είναι δύσκολος και ανηφορικός, δεν χρειάζεται να αφήνεις την επαγγελματική σου ζωή στα χέρια της μοίρας ή αυτών που δυσκολεύουν το δρόμο σου. Χρειάζεσαι διαλλακτικότητα και διπλωματία, αλλά όχι υποχωρητικότητα. Η επαγγελματική σου ζωή βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Όπως και οι αισθηματικές σου σχέσεις: Δέσμευση ή όχι; Αποφάσισε και προχώρα.

[+] Μπορείς να ζεις μία από τις πιο παθιασμένες περιόδους του χρόνου. Τολμάς να εκραγείς από έμπνευση; Ή από έρωτα;

[-] Οι διαπροσωπικές εντάσεις υπάρχουν εκεί που δεν δίνονται λύσεις.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ακόμα κι αν όλα εξωτερικά μοιάζουν ήρεμα, κάτι δεν ησυχάζει στην ψυχή. Το παιδί εκεί κάτω φοβάται, γκρινιάζει, στεναχωριέται, αγχώνεται, ανησυχεί. Το παιδί ζητάει αγάπη και φοβάται ότι δεν θα την πάρει. Δεν σε ενοχλεί ό,τι συμβαίνει στην επιφάνεια –η ανακαίνιση του σπιτιού, τα μαστορέματα, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι δύσκολες επαγγελματικές στιγμές, οι ευθύνες, οι καθημερινές αντιξοότητες–, αλλά το αίσθημα της εγκατάλειψης που σε κατακλύζει ξαφνικά και σε κάνει να αισθάνεσαι μόνος/η και λυπημένος/η. Κι όμως κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται σε αυτόν το σημαντικό γωνιακό οίκο δεν είναι παρά ένας τρόπος για να μάθουμε, συνειδητοποιήσουμε, αντιληφθούμε ότι οι συναισθηματικοί δεσμοί μάς φέρνουν συχνά και θλίψη. Ευτυχώς, με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω υπάρχει κάποιος/α κοντά σου που μπορεί να σου φτιάξει το κέφι και να σου θυμίσει πόσο ψυχοφθόρο και ατελέσφορο είναι να μαραζώνεις για κάτι ή για κάποιον που πιθανόν δεν σε θέλει. Οπότε αγνόησέ τον/την και προχώρα.

[+] Το αντίδοτο στην εσωτερική τρικυμία ονομάζεται αγάπη. Μπορεί να μην την καταλαβαίνεις λογικά, αλλά αν αφεθείς να τη νιώσεις θα σε ημερώσει.

[-] Κι εκεί που περπατάς πέφτεις σε μια λακκούβα – οικογενειακό ή επαγγελματικό πρόβλημα;


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

(1) Απόφυγε τον πειρασμό να πεις περισσότερα από όσα είναι αναγκαία ή λιγότερα από όσα πρέπει στους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν – σύντροφος, συνεργάτης ή συνάδελφος. (2) Η περίοδος είναι κατά βάση καλή. Επαναλαμβάνω, Χιούστον: ΚΑΛΗ. Οι σχέσεις ρέουν. Γλιστράς στις ερωτικές/συντροφικές σχέσεις με χάρη, κομψότητα και δεξιοτεχνία, όπως ένας έμπειρος σκιέρ σε βουνοπλαγιά. Ακόμα και όσοι σε αντιπαθούν ή θεωρείς εχθρούς, φαίνεται να έχουν κηρύξει ανακωχή. (3) Ακόμα κι αν η ζωή σου συνταράσσεται από ξαφνικές αλλαγές (Ουρανός) ή από σχέσεις που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού (Πλούτωνας), σαν να έρχεται μια ισορροπία για να μαλακώσει τις καρδιές. (4) Είτε ασχολείσαι με δημιουργικά επαγγέλματα, με παιδιά ή τέχνη, είτε είσαι ένας καθημερινός άνθρωπος, έχεις την επιθυμία να εκφράσεις τον εαυτό σου. (5) Διασκέδασε. Ό,τι κι αν σου συμβαίνει, έχεις ανάγκη από γέλιο και κεφάτους ανθρώπους γύρω σου.

[+] Cancers just wanna have fun.

[-] Να πεις. Να μην την πεις.


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Χρειάζεσαι αγάπη, αναγνώριση, θαυμασμό και χειροκρότημα (προαιρετικό), όπως οι άλλοι άνθρωποι χρειάζονται τροφή και αέρα. Επίσης γνωρίζεις ότι τίποτα από αυτά τα πράγματα δεν έρχεται εύκολα και είσαι διατεθειμένος/η να φορτσάρεις με όλες τις δυνάμεις σου για να τα καταφέρεις. Έτσι δεν μπορείς να αντιδράσεις ευγενικά, όταν κάποιος προσπαθεί να σου βάλει τρικλοποδιά και είσαι έτοιμος/η να αντιδράσεις μερικές φορές δυσανάλογα με το χτύπημα. Μην το κάνεις. Μπορεί να βλέπεις τον εαυτό σου σαν αδικημένο παίκτη που τον εξωθούν στον πάγκο των αναπληρωματικών, αλλά θυμήσου ότι ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος, γιατί οι άλλοι είναι σκληροί και ανηλεείς. Αφόπλισε την ένταση όσο μπορείς και μην μπαίνεις στη μάχη παρά μόνο αν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι θα νικήσεις ή ότι η νίκη σου δεν θα είναι Πύρρειος – δηλαδή, μια νίκη που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.

[+] Σαν οι σχέσεις να εξομαλύνονται. Η καθημερινότητα κυλάει πιο ήσυχα.

[-] Ευρώ, ευρώ, είσαι εδώ; Παίρνω το καπέλο μου και σε κυνηγώ.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Υπάρχουν Παρθένοι που δεν μπορούν να αντέξουν το δυναμισμό του Άρη κι έτσι κάθονται και βλέπουν τα τρένα να περνούν ή πελαγοδρομούν και αγχώνονται χάνοντας το δέντρο μέσα σε ένα δάσος λεπτομερειών. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά και πατάνε γκάζι όπου τους παίρνει… Εδώ και εβδομάδες η επαγγελματική σου ζωή έχει επιταχυνθεί. Βρίσκεσαι σε μια περίοδο που έχεις την ευκαιρία να επιδείξεις τις οργανωτικές σου ικανότητες κι έχεις κάθε δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να πιστέψεις και να ενεργοποιήσεις όλες τις θετικές πλευρές σου: κοινή λογική, πρακτικό πνεύμα, εξαιρετική διορατικότητα, την οξυδέρκεια να βρίσκεις το κουκούτσι κάθε προβλήματος και την ικανότητα να κάνεις απλό κάθε σύνθετο θέμα. Μιλώντας για εργασία, όσο πιο πολύ εργάζεσαι για να απαλύνεις τις δυσκολίες των ανθρώπων, όσο βρίσκεσαι σε μια δουλειά που εξυπηρετεί το κοινό καλό ή βοηθάει με κάποιο τρόπο τους άλλους, τόσο πιο πολύ ευχαριστημένος με τον εαυτό σου είσαι.

[+] Υπάρχουν και τα διαλείμματα στη ζωή. Η ευχαρίστηση. Τα ξενύχτια. Το φλερτ. Ο έρωτας. Μια εκδρομή. Οι φίλοι. Θυμάσαι;

[-] Μήπως να ξεκολλήσεις από το πρόσωπό σου το γνωστό «Σε Κατηγορώ» βλέμμα του Παρθένου;


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Δεν είναι η στιγμή να χάσεις το θάρρος σου ούτε η εποχή να γίνεις παρανοϊκός/ή. Ακόμα κι έτσι, όμως, θα πρέπει να προσέχεις κάποιον/α/ους που φαίνεται να σαμποτάρουν –συνειδητά ή ασυνείδητα– τα συμφέροντά σου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρεις τι κάνεις, πού πας, τι θέλεις, ποιος είναι ο στόχος σου, ποιο είδος δράσης θα χρησιμοποιήσεις και κυρίως πρέπει να είσαι κρυστάλλινα καθαρός στις εργασιακές συναλλαγές σου και τη συμπεριφορά σου. Έχε υπόψη σου, δε, ότι όσο πιο πολύ θέλεις να κρύψεις κάτι τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να αποκαλυφθεί. Επίσης είναι πιθανόν οι εργασιακές απαιτήσεις να είναι πιο έντονες, μεγαλύτερο βάρος στην πλάτη σου και ίσως οι δικοί σου άνθρωποι να θέλουν να στηριχτούν πάνω σου – να έχουν δηλαδή ανάγκη τη στήριξη ή τη συμπαράστασή σου.

[+] Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω ζεσταίνει την καρδιά και γενννάει αισιοδοξία. Ό,τι αγαπάω βρίσκεται στο σπίτι ή το φέρνω στο σπίτι μου.

[-] Θυμήσου ότι είναι τρομερή πολυτέλεια να βρίσκεσαι τη σωστή στιγμή στο λάθος μέρος ή να πεις τη λάθος κουβέντα στο σωστό άνθρωπο.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τι κάνεις όταν το πλοίο έχει σαλπάρει, εσύ είσαι επάνω του κι αποφασίζεις ότι δεν σε ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος προορισμός; Έλα ντε. Το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά και τις επόμενες συνειδητοποιείς ότι η πορεία σου, οι στόχοι σου, τα όνειρά σου και οι σχέσεις σου με τους ξεχωριστούς Άλλους θα πρέπει να τροποποιηθούν – λίγο, πολύ, αρκετά, εντελώς. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο, αλλά ότι χρειάζεται περισσότερη σαφήνεια στις επιλογές σου. Τώρα βάζεις τις βάσεις ή τελειοποιείς κάτι που πρόκειται να σου δώσει γερούς καρπούς σύντομα. Ξεπέρασε τις αναστολές σου: Οι Σκορπιοί είναι παντός καιρού κι έχουν γεννηθεί για να επιβιώνουν και μάλιστα με στιλ. Υ.Γ. Ναι, και με τον Κρόνο στο σβέρκο σου μπορείς να τα βγάλεις πέρα.

[+] Τώρα τρέχεις για σένα. Για τις δουλειές σου, για την εξέλιξή σου, για να συναντήσεις ανθρώπους που έχεις επιθυμήσει ή τους χρειάζεσαι επαγγελματικά. Μια σχέση είναι ουσιαστική, όταν δεσμεύεσαι. Δεσμεύεσαι;

[-] Φοβίζεις όσους πλησιάζουν με εκείνο το σκορπίσιο βλέμμα σου που μοιάζει σαν μαγνητική τομογραφία – πιο γλυκά.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Είναι πιθανόν να βρίσκεσαι στο κέντρο ενός εργασιακού ανεμοστρόβιλου κι αυτό σημαίνει ότι από την κούραση και την έντονη κινητικότητα δεν μπορείς να καταλάβεις επακριβώς τι συμβαίνει. Κι όμως… Τα επαγγελματικά γεγονότα, ή οι εξελίξεις που ξεκίνησαν από τα μέσα Οκτωβρίου και συνεχίζονται μέχρι 7 Δεκεμβρίου, θα καθορίσουν το εργασιακό σου στάτους για αρκετό καιρό. Προς το παρόν συνέχισε να δουλεύεις εντατικά χωρίς να σε αποθαρρύνει το χαμηλό ποσοστό που δίνουν οι επιτυχημένοι στην έμπνευση (10%), ενώ το υπόλοιπο 90% στον ιδρώτα. Όσο κι αν θέλεις να ουρλιάξεις ότι η έμπνευσή σου υπερτερεί και ότι όλοι θα πρέπει να την αναγνωρίσουν, θα γίνεις περισσότερο πειστικός επαγγελματικά, όπως και περισσότερο αξιόπιστος στις σχέσεις σου, αν ρίξεις όλο το βάρος –και τον ιδρώτα σου– σε ανθρώπους και δουλειές που έχεις δεσμευτεί.

[+] Επειδή η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη, θυμήσου ότι χρειάζεται να συναναστραφείς κι αυτούς που αγαπάς και σε έχουν χάσει τελευταία.

[-] Μην υποτιμάς τους αντίπαλους ή αυτούς που σε τρελαίνουν με τις απαιτήσεις και τις τακτικές τους. Μη θεωρείς ότι επειδή καταλαβαίνεις τις μεθόδους που χρησιμοποιούν για να σου σπάσουν τον τσαμπουκά έχεις λύσει και το πρόβλημα μαζί τους.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Όσο κι αν η Αφροδίτη στο ζώδιό σου προσπαθεί να σε αποπλανήσει δελεάζοντάς σε με όμορφους αγνώστους, με γοητευτικές άγνωστες, με ταξίδια, με πειρασμούς κάθε είδους ή ακόμα με την επιθυμία να μη κάνεις απολύτως τίποτα εκτός από το να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου, ο Άρης στην Παρθένο θέλει να βγάλεις άκρη στα επαγγελματικά σου. Ευτυχώς δεν επείγει αυτή τη στιγμή να τρελαθείς με τη δουλειά. Χρειάζεται ωστόσο να προνοήσεις, γιατί ο Άρης από τον Δεκέμβριο και μέχρι τον Ιούλιο θα διατρέχει τον τομέα που εμπεριέχει τα επαγγελματικά σου και τότε οι τροποποιήσεις/αλλαγές/επεμβάσεις/λύσεις που μπορείς να δώσεις τώρα με άνεση, τότε πιθανόν να γίνουν βίαια, άτσαλα και αναγκαστικά. Τώρα που οι περιστάσεις βοηθάνε, μην αφήσεις να σε παρασύρει το ρεύμα με τις φιλοδοξίες των άλλων, αγνοώντας τις δικές σου. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να πραγματοποιήσεις τους δικούς σου στόχους και όχι να ζήσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων.

[+] Είσαι πειστικός/ή, γοητεύεις, δεν περνάς απαρατήρητος/η, ενδιαφέρεις. Ενδιαφέρεσαι;

[-] Η ζωή είναι απίστευτα αλλοπρόσαλλη και οι εκπλήξεις δεν είναι του γούστου σου. Σε αποσυντονίζουν. Αλλά ζωή χωρίς ανατροπές γίνεται;


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Εάν η ζωή είναι ένα βίντεο γκέιμ χωρίς κανόνες και χωρίς οδηγίες, τότε οι Υδροχόοι έχουν την ειδική ευφυΐα που χρειάζεται για να πάρουν το βραβείο και να βρουν το νόημα με μια σειρά από τυχαίες κινήσεις. Μπαίνεις στο παιχνίδι σε μια τυχαία στιγμή και σου παρουσιάζονται αμέσως επιλογές που καμία δεν εξηγείται. Γίγαντες, τεράστια καλαμάρια, καθεδρικοί ναοί, ένας παράξενος τραγουδιστής, μια υστερική γυναίκα, η βουλή, τα Ηνωμένα Έθνη, βουνοπλαγιές με σκι. Όλες οι λάθος κινήσεις, τα αδιέξοδα και οι κακές επιλογές σε οδηγούν σε ένα υπέροχο μέρος. Ο Υδροχόος στα καλύτερά του. Με ανοιχτό μυαλό, χωρίς φόβο, αρπάζεις την ευκαιρία να επιλέξεις διαφορετικούς δρόμους, να αφεθείς στο τυχαίο, να πειραματιστείς, να εκπλήξεις και να εκπλαγείς. Η ζωή σου άλλοτε σαν Σάββατο βράδυ και άλλοτε σαν Δευτέρα πρωί – τελευταία πιο πολύ σαν Δευτέρα πρωί. Ο κίνδυνος βρίσκεται στο να υπερεπενδύσεις –επαγγελματικά, αλλά και προσωπικά– στο στιλ, αλλά όχι στην ουσία. Τέλος, θυμήσου ότι η πραγματική αυτονομία βρίσκεται στην ελευθερία της σκέψης και όχι στην αποφυγή των ευθυνών.

[+] Αχ, και να μπορούσες να φύγεις ένα γουίκ εντ με αυτόν/αυτήν που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει πιο γρήγορα.

[-] Ο επαγγελματικός τομέας είναι σε ένταση και χρειάζεται προσοχή.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η ερωτική παραζάλη κρατάει ένα εξάμηνο το πολύ, λένε οι επιστήμονες. Μετά πρέπει να αποφασίσεις αν θα δεσμευτείς ή θα αποχωρήσεις. Στην περίπτωση που και οι δύο επιλέγουν να συνεχίζουν δεσμευόμενοι θα ήταν πολύ βολικό και χρήσιμο οι δύο του ζεύγους να έδιναν ο ένας στον άλλο μια λίστα με αυτά που ενοχλούν τον καθένα: δεν αντέχω να σου στέλνω μήνυμα και να αργείς να μου απαντήσεις, δεν μπορώ τη ζήλεια, δεν θέλω να μου κάνεις μούτρα όταν βγαίνω με τους φίλους μου κ.λπ. Τέτοιες λίστες θα μείωναν τις εντάσεις, θα διευκόλυναν τη συναναστροφή, θα ελάττωναν τις συγκρούσεις. Αν είχες φτιάξει τέτοιες λίστες, τώρα που ο Άρης πυρπολεί τον τομέα που εμπεριέχει τις διαπροσωπικές σχέσεις, δεν θα χρειαζόταν να τσακωθείς, να εκνευριστείς ή να κάνεις σκηνές με το σημαντικό Άλλο της ζωής σου. Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι οι ευθύνες για τυχόν παράπονα, γκρίνιες και αντιπαραθέσεις στο ζευγάρι είναι μισές-μισές. Αυτά.

[+] Επαγγελματικά ραντεβού, φιλικές συναντήσεις και συναναστροφή, σπουδές, μετακομίσεις, ταξίδια.

[-] Οι σχέσεις θέλουν αυτοσυγκράτηση και καθαρές συζητήσεις.

*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ