Cosmic Telegram

Stardust 461

Τοξότη, η νέα Σελήνη σε βάζει πάλι στο παιχνίδι, welcome back!

50502-112024.jpg
Γιώργος Πανόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 461
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55647-121737.jpg

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σκέψου καλά τι μπορεί να είναι αυτό που πιθανόν χρειάζεται να χάσεις προσωρινά για να αναγεννηθείς. Μήπως είναι η δουλειά σου που έχει βαλτώσει και δεν βγάζει πουθενά; Μήπως η σχέση σου που τελματώνει; Μια συμπεριφορά; Μια συνήθεια ή μια έξη που σου κάνει κακό; Μια ιδέα, ένας στόχος, ένας σκοπός που δεν περπατάει γιατί έχεις αλλάξει από τότε που τον είχες βάλει; Ναι, έχεις δίκιο, πολλές φορές οι εξελίξεις είναι άγαρμπες και οδυνηρές – στην αρχή, γιατί μετά συνειδητοποιείς ότι σωστά έγιναν. Ή οι αλλαγές γίνονται με τα μάτια ανοιχτά και αναπνέεις όταν τις κάνεις. Τώρα με τον Άρη στον Ζυγό οι Σχέσεις –διαπροσωπικές, συντροφικές, ερωτικές, επαγγελματικές– θα μπουν στο μίξερ κι αυτό που θα προκύψει δεν μπορείς να το προβλέψεις. Οι σχέσεις σου και ο τρόπος που σχετίζεσαι μπαίνουν σε καινούργια φάση – δύσκολη, έντονη, συγκρουσιακή, αλλά και αναγκαία για να δεις με ποιους είσαι και με ποιους δεν χρειάζεται πια να είσαι. Η πίστα σε αυτή τη χρονική στιγμή του βίντεο γκέιμ θα σου προσθέσει πόντους, αλλά και θα σου βγάλει το λάδι.

[+] Δημόσια εικόνα, στάτους, αναγνώριση, κοινωνικότητα.

[-] Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Ή μαζί μου ή εναντίον μου.


Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Η καθημερινότητά από εδώ και πέρα περιλαμβάνει επικοινωνιακό κρεσέντο, η εργασιακή ζωή επιταχύνεται, οι εκκρεμότητες που αμελούσες ήρθε ο καιρός να διεκπεραιωθούν, οι υποχρεώσεις αυξάνονται, όπως και οι ώρες δουλειάς, το σώμα χρειάζεται συντήρηση και προσοχή, ουσιαστικά ανεβάζεις τα μανίκια και αναλαμβάνεις χαμαλίκι. Χρειάζεσαι λοιπόν ένα πρόγραμμα, οργάνωση, τάξη. Τώρα ναι μεν χρειάζεται να γκαζώσεις για τα συμφέροντά σου, αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά αν είσαι οποιουδήποτε τύπου υπάλληλος γίνεσαι his master voice – δηλαδή εργάζεσαι εντατικά για κάποιον που σε πιέζει για μεγαλύτερη παραγωγικότητα και περισσότερες ώρες. Το οικονομικό όφελος από αυτή τη διαδικασία αποτελεί την πρώτη απογοήτευση – δεν υπάρχει. Και το μπράβο και η ενθάρρυνση που δεν έρχονται, τη δεύτερη. Αποτέλεσμα εντάσεις, σιχτίρισμα, κόντρες, συγκρούσεις. Άρα πρόσεξε την υγεία σου, φέρσου επαγγελματικά και έλπισε ότι στην επόμενη στροφή θα αναγνωριστεί η δουλειά σου.

[+] Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά κινητοποιήσου πιο έντονα από εδώ και πέρα.

[-] Το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα.


Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Ανεξάρτητα αν είσαι ή όχι σε σχέση, με τον Άρη στον Ζυγό το μυαλό σου θα παίρνει πιο γρήγορες στροφές ώστε να πεις τη σωστή ατάκα και οι φεραμόνες θα απελευθερώνονται όταν βρίσκεσαι με κάποιον/α που σε ενδιαφέρει ερωτικά ή και σεξουαλικά. Στα επαγγελματικά αναζητάς την αλλαγή, θέλεις η δουλειά σου να γίνει και πάλι απόλαυση. Τι ωραία που θα ήταν αν γινόσουν επαγγελματίας σέρφερ, ζωγράφος που θα έφερνε την επανάσταση στα εικαστικά, δημοσιογράφος υψηλών προδιαγραφών, συγγραφέας μπεστ σέλερ ή επιχειρηματίας με κάτι που θα λατρέψει ο κόσμος. Το ταλέντο το έχεις, γιατί δεν το βλέπουν και οι γύρω σου; Ή μήπως εσύ αφήνεσαι στην τύχη σου; Δεν είναι απαραίτητο να αφήσεις τη δουλειά σου για να κυνηγήσεις το όνειρό σου. Αν αντί για τη δουλειά σου άφηνες τη σχέση σου που σε κούρασε; Ή να μπεις σε μια ερωτική ιστορία που θα σε αναζωογονήσει;

[+] Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη 3/12 δίνει το πράσινο φως για συνεργασίες, φέρνει στο προσκήνιο τις συντροφικές σχέσεις ή την επιθυμία για σχέσεις, αναθερμαίνει την κοινωνικότητά σου.

[-] Πρόσεχε τις επαγγελματικές προτάσεις που σου κάνουν, διπλοτσέκαρε το ποιος στις κάνει καταρχάς.


Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Εδώ και πολύ καιρό σκέφτεσαι να αλλάξεις σπίτι, να ξεκόψεις από τις ρίζες σου, να πάρεις το δρόμο σου ανεξάρτητος από γονείς ή από ό,τι και όποιον αισθάνεσαι ότι σε εμποδίζει να προχωρήσεις. Μήπως ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης; Χωρίς λεφτά, βέβαια, είναι δύσκολο. Ζήτα δανεικά, κάτσε γράψε τα απομνημονεύματά σου και πούλησέ τα, βρες δεύτερη δουλειά. Με λίγα λόγια, δραστηριοποιήσου. Αν αγχώθηκες, σκέψου ότι είναι μία εποχή δράσης. Και σε οικογενειακό επίπεδο (Με ποιους είμαι; Τι μου προσφέρουν και τι τους προσφέρω; Τι προβλήματα έχουμε και τι κάνουμε για τη λύση τους; Τους τρέφω και με τρέφουν συναισθηματικά; Είμαστε μαζί ή απλώς συμβιώνουμε;) ΚΑΙ επαγγελματικά (έλλειψη σταθερότητας, εναλλακτικά εργασιακά πλάνα, πίεση). Έχεις το βούτυρο, έχεις και το μαχαίρι και τη φέτα το ψωμί – πρόσεχε πώς θα τα χρησιμοποιήσεις.

[+] Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι σε σημείο που η πλάστιγγα μπορεί να γυρίσει υπέρ σου.

[-] Τα αισθήματα δεν είναι μέσον εκβιασμού, ε;


Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Φαντάσου σκηνικό: Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ή η Αντζελίνα Τζολί (ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός, ενδεικτικά) σου προτείνουν να διαχειριστείς τα χρήματά τους, να γίνεις μάνατζέρ τους και να παίξεις γκεστ σε μια ταινία τους. Επιπλέον, σου λένε πως αισθάνονται μόνοι, το σεξαπίλ σου τους εντυπωσίασε και θέλουν να ζήσουν μια ερωτική περιπέτεια μαζί σου. Η συνέχεια; Δεν θα μάθεις ποτέ, αφού η μητέρα ως το ακριβέστερο ξυπνητήρι σε καλεί να σηκωθείς για να πας στη δουλειά. Πρώτη ερώτηση: Θα ξεκόψεις σύντομα από τους δικούς σου και το πατρικό σου ή μήπως να περιμένεις να φύγει πρώτα ο Κρόνος από τον Σκορπιό; Δεύτερη: Μήπως αντί να τσακώνεσαι επιμένοντας σε ιδέες και απόψεις που μπορεί και να μην πολυπιστεύεις αλλά τις υπερασπίζεσαι για να μπεις στο μάτι του άλλου, να πουλήσεις μια ιδέα σου, να υλοποιήσεις ένα σχέδιό σου ή να μάθεις/ σπουδάσεις/ συνεχίσεις/ τελειοποιήσεις κάτι χρήσιμο; Τρίτη ερώτηση: Ή αφού δεν έχω αυτόν/αυτή που φαντάζομαι, ας μην έχω κανένα;

[+] Κάτι κινείται ερωτικά. Ναι, ναι, κάτι συμβαίνει.

[-] Κάθε φορά που το μυαλό σου πάει να σου επιβάλλει σκοτεινές σκέψεις, κόφτες πριν εξελιχθούν σε παραλήρημα.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Παρθένος και Σεξ; Δεν είναι οξύμωρο; Όχι. Οι Παρθένοι μπορούν να παθιαστούν και να είναι πολύ σέξι – μόνο που είναι για λίγο χρόνο, μετά βαριούνται. Αν πιστεύει κάποιος ότι επειδή είσαι Παρθένος κάθεσαι κάτω από μια ιτιά λύνοντας μαθηματικές ασκήσεις χωρίς να σου περάσουν από το μυαλό βρώμικες σκέψεις, είναι αλλού νυχτωμένος. Με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερο, έρωτας, σεξ και πάθος είναι στο μενού κάθε Παρθένου. Μόνο που πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσεις την τάση σου για «όλα ή τίποτα» ή την αυτολύπηση μετά από κάθε χαμένη αγάπη. Επίσης μπορείς να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό για αυτούς που αγαπάς: να τους κάνεις να γελάσουν, να τους εμπνεύσεις ή να τους ανακουφίσεις από τις λύπες σου. Αυτό είναι το homework της εποχής.

[+] Νέα Σελήνη στον Τοξότη 3/12: Ο άξονας οικογένεια/καριέρα φωτίζεται και σηματοδοτεί νέες αρχές. Α και διασκέδασε λίγο, η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη.

[-] Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Όποιος λάμπει δεν είναι ο Μίδας.


Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Χάρη στην είσοδο του Άρη στο ζώδιό σου θα αισθανθείς τόσο ζωντανός όσο και η Ούμα Θέρμαν μετά την ένεση αδρεναλίνης στο Pulp Fiction. Αν οι ερωτικές ή οι επαγγελματικές σου σχέσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο τώρα μπορείς να δώσεις άμεσες λύσεις που συνοψίζονται στη φράση «μου αρέσει μένω, δεν αντέχω φεύγω». Αν μου αρέσει η δουλειά μου ή ο σύντροφός μου αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να την εξελίξω, αλλιώς την κάνω για αλλού και δεν ξανακοιτάω ποτέ πίσω μου. Απαιτώ, θέλω, μπορώ... Ώπα… Φρένο. Ναι, έχεις έναν τίγρη στη μηχανή σου, όμως θα αντιμετωπίσεις και αντιδράσεις, θα βρεθείς και σε διλήμματα, θα συμβιβαστείς και με λιγότερα. Φυσικά και βρίσκεσαι στο κέντρο της προσοχής, βεβαίως πρόκειται για μία ΠΟΛΥ σημαντική περίοδο της ζωής σου –ναι, της ζωής σου– που χρειάζεται ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και την ικανότητα να προβλέπεις, όπως στο σκάκι, τα αποτελέσματα τουλάχιστον τριών κινήσεών σου μετά. Καλή τύχη.

[+] Ήρθε η ώρα της Δράσης. Κάθεσαι στη θέση του οδηγού, οπότε εσύ αναλαμβάνεις και την ευθύνη των κινήσεών σου.

[-] Κάθε απόφασή σου από εδώ και πέρα θα έχει μακροχρόνια αποτελέσματα.


Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Η έντονη συναναστροφή με κόσμο δεν σε ενθουσιάζει από τότε που ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο σου. Με τον Άρη στον Ζυγό αποφασίζεις να απομονωθείς, να γράψεις, να σκεφτείς, να χαλαρώσεις, να ριχτείς πιο έντονα στη δουλειά ή τις σπουδές σου, να κάνεις ανασκόπηση στη ζωή σου, να καταλάβεις πώς λειτουργούν οι άνθρωποι δίπλα σου, να δεις πώς συμπεριφέρεσαι εσύ στους άλλους, να κάνεις στοπ καρέ στις δυσκολίες της ζωής και να συνειδητοποιήσεις ότι η δύναμη μέσα σου ενεργοποιείται κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ζόρια και ότι είναι ανεξάντλητη, να δείξεις κατανόηση σε όσους σε πλήγωσαν, να δώσεις ένα χεράκι βοήθειας σε όσους σου τη ζητάνε, να κάνεις το καλό και να το ρίξεις στο γιαλό. Μάλιστα. Δουλειά, συγχώρεση, κατανόηση – αυτό είναι το τρίπτυχο που θα σε απασχολήσει το επόμενο μεγάλο διάστημα. Και δεν είναι αμαρτία να σε βλέπουμε σε κοινωνικές συναναστροφές – λείπεις, όταν εξαφανίζεσαι.

[+] Έξω, με ανθρώπους που αισθάνεσαι ασφάλεια.

[-] Αχ, και να ήσουν πλούσιος… Δεν θα φρίκαρες κάθε φορά που έρχεται ένας λογαριασμός.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Και αφού ξεμπέρδεψες –λέμε τώρα– με τις επαγγελματικές εκκρεμότητες και πήρες τα εύσημα για την επαγγελματική σου ευσυνειδησία, ήρθε η ώρα να δεις τους φίλους σου. Με τον Άρη στον Ζυγό, σκέψου παρέες, συναντήσεις, πάρα πάνω διασκέδαση, περισσότερη κοινωνικότητα, πιο ανεβασμένο κέφι. Εντάξει οι επαγγελματικές υποχρεώσεις συνεχίζονται και ο Ερμής στο ζώδιό σου δείχνει ότι υπάρχει διάθεση να προχωρήσεις τη δουλειά σου, να επικοινωνήσεις τις ιδέες και τις απόψεις σου, να ξεκινήσεις νέα πρότζεκτ, να προγραμματίσεις τις επόμενες κινήσεις σου, να συναντήσεις επαγγελματικά ανθρώπους που θέλεις, να ταξιδέψεις, να μετακινηθείς, να διαπραγματευτείς, να στείλεις βιογραφικά. Όσο για το αισθηματικό μέτωπο, προτού πειστείς ότι είναι ο έρωτας της ζωής σου έλεγξε αν είναι όντως διαθέσιμος/η.

[+] Εργασιακή κινητικότητα, θετικές επαγγελματικές προοπτικές, στο σωστό μέρος, με τους σωστούς ανθρώπους, τη σωστή στιγμή.

[-] Δεν τρέχεις μόνος, χρειάζεται να συμβαδίσεις με τους άλλους.


Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Υπάρχουν δύο δρόμοι αυτή την εποχή. Στον πρώτο δρόμο ο Δίας σού τονίζει να ξεχάσεις εντελώς τα επαγγελματικά σου, να αφιερωθείς στον άνθρωπο που γνώρισες (ή να είσαι διαθέσιμος ώστε να βρεθεί) και να ζήσεις το απόλυτο πάθος που θα φτάσει μέχρι το γάμο. Στον άλλο δρόμο ο Άρης φωνάζει ότι η επαγγελματική σου ζωή έχει μεγαλύτερη σημασία, σε καλεί να μετατρέψεις τα δημιουργικά σου ταλέντα σε τρόπους αύξησης των εσόδων σου και με λίγα λόγια να μπεις στο τριπάκι του ανταγωνισμού, της αναγνώρισης και της φιλοδοξίας. Η τάση σου βέβαια, σχεδόν χωρίς καν να τίθεται δίλημμα, είναι να πέσεις με τα μούτρα στην επαγγελματική αρένα, σύμφωνοι. Όμως δεν είναι κρίμα να περάσει από δίπλα σου κάποιος/α που μαζί θα μπορούσατε να είστε το ζευγάρι που πάντα ήθελες; Καλά, έχεις μέχρι τα μέσα Ιουλίου που θα βρίσκεται ο Δίας στον Καρκίνο να αφεθείς, να παρασυρθείς, να μην αποφύγεις, να σκοντάψεις επάνω του/της.

[+] Μην παραβλέπεις την παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου. Αισθηματικά και οικονομικά υπάρχει ούριος άνεμος.

[-] Ευχαρίστως κάποιοι επαγγελματικοί αντίπαλοι θα έριχναν μια μπανανόφλουδα στα πόδια σου.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Από την εβδομάδα αυτή, αλλά και για τις πάρα πολλές επόμενες, στο μυαλό σου αναβοσβήνει η ένδειξη: ΤΑΞΙΔΙ. Κοντινό ή μακρινό, το μυαλό σου τρέχει αλλού. Ουσιαστικά το ταξίδι αποτελεί και ένα σύμβολο φυγής από την πραγματικότητα, που ο Κρόνος στον Σκορπιό έχει κάνει ιδιαίτερα βαριά και ρεαλιστική εδώ και πολλούς μήνες. Να φύγεις για να μπορέσεις να δεις τη ζωή σου από απόσταση. Για να καταλάβεις πού ήσουν, πού είσαι και πού θέλεις να πας χωρίς την πιεστική καθημερινότητα να σε γειώνει μέρα παρά μέρα. Ξεκινάει μια περίοδος που το μυαλό σου γίνεται κοφτερό, η αντίληψή σου διαυγής, οι κινήσεις σου περισσότερο μελετημένες και στοχευμένες. Υπάρχει άνεση στην επικοινωνία, μεγαλύτερη επαγγελματική κινητικότητα (ευνοϊκή), εύνοια σε ό,τι αφορά σπουδές, εξωτερικό, ελεύθερους επαγγελματίες, μετακινήσεις και μια αισιοδοξία που αναδύεται και σου ψιθυρίζει: «Μη φοβάσαι, θα τα καταφέρεις».

[+] Αυτός/ή με το μυστηριώδες ύφος που συνάντησες στο αεροδρόμιο/λιμάνι/διόδια/ σούπερμάρκετ/ μπαρ/ κεφετέρια μπορεί να είναι δυνάμει μια ερωτική ιστορία.

[-] Μην αποπαίρνεις όσους έχουν διαφορετική άποψη.


Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Η ζωή είναι όμορφη, ανέμελη, ένα παραμύθι που ο ήλιος λάμπει και η χαρά δίνεται απλόχερα, σκέφτεσαι στις καλές μέρες σου. Ανήκεις σε αυτούς που οι άλλοι συμπαθούνε αμέσως γιατί αισθάνονται ότι δεν χρειάζεται να πουν πολλά για να τους καταλάβεις και γιατί διαθέτεις την ικανότητα να μπαίνεις στα παπούτσια των άλλων – στις καλές σου μέρες. Μπαίνεις όμως σε μια περίοδο της ζωής σου που ίσως συνειδητοποιήσεις ότι η διαφορετικότητά σου δεν είναι πάντα αρεστή. Ότι για κάθε έναν που γοητεύεις υπάρχει ένας άλλος που σε αντιπαθεί με την πρώτη ματιά χωρίς λόγο ή αιτία. Αν είσαι σε σχέση η ισορροπία δοτικότητας/δεκτικότητας με το/τη σύντροφο δοκιμάζεται και χρειάζεσαι ικανότητα ακροβάτη για να μην έχουμε salto mortale. Κι όμως η δημιουργικότητά σου, η δύναμή σου να αγαπάς, η εργασιακή σου ζωή έχουν τη δύναμη πυρηνικού εργοστασίου.

[+] Η Νέα Σελήνη στον Τοξότη (3/12) δημιουργεί νέες προοπτικές στην επαγγελματική ζωή.

[-] Οικονομικά ζόρια: πώς γίνεται τόσοι λογαριασμοί να χωράνε από τη χαραμάδα της πόρτας;


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου. Ο Γιώργος Πανόπουλος σε καθημερινή επικοινωνία στο cosmictelegram.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ