Αθλητισμος

FIFA και UEFA αποκλείουν την Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις

Εκτός μουντιάλ και διεθνών διοργανώσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Η FIFA σβήνει την Ρωσία από τον ποδοσφαιρικό χάρτη
Ρώσος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ομάδας © ΕPA Pool

Η FIFA ανακοίνωσε την αποβολή της εθνικής Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις και από τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου- Εκτός UEFA oι Ρώσικες ομάδες.

Την αποβολή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανακοίνωσε η FIFA ενώ αποκλείστηκαν και οι ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της UEFA.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/2) η FIFA σε συνεργασία με την UEFA ανακοίνωσε την αποβολή της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός και από τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έκανε μια τηλεδιάσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της εθνικής Ρωσίας, τη Σπαρτάκ Μόσχας, το ζήτημα της Gazprom, αλλά και τη συμμετοχής της ομάδας γυναικών στο Euro, μιας και η Σουηδία, η Αγγλία και η Ελβετία δεν δέχονται να παίξουν απέναντι στη ρωσική ομάδα. Η τελική τους απόφαση ήταν να αποκλείσουν τις ρωσικές ομάδες, ενώ τερματίστηκε η χορηγία της Gazprom.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση η FIFA είχε αποφασίσει τα εξής:

  • Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.
  • Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα "Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας" και όχι "Ρωσία".
  • Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας.

Εκτός από τις FIFA και UEFA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κάλεσε τις ομοσπονδίες να αποβάλλουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές, διαιτητές από τις διοργανώσεις. Τέλος αξίζει να σημειωθεί όταν γίνει επίσημη η συγκεκριμένη απόφαση της FIFA θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή μέχρι την αρχή των play off στις σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ