Αθλητισμος

Euro 2020: Νίκησε η Πορτογαλία - Έγραψε ιστορία ο Ρονάλντο

Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ο Πορτογάλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστιάνο Ρονάλντο
Κριστιάνο Ρονάλντο © EPA/HUGO DELGADO

Η Πορτογαλία νίκησε 3-0 την Ουγγαρία στο πρώτο της παιχνίδι στη φάση των ομίλων του Euro 2020 με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στην Ουγγαρία, κατάφερε όμως να την νικήσει με 3-0 και να ξεκινήσει με νίκη την πορεία της στο Euro 2020. Οι Πορτογάλοι άργησαν να σκοράρουν αλλά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο πήραν τους τρεις βαθμούς στην προσπάθειά τους να κρατήσουν τα σκήπτρα τους. 

Εκτός από τη νίκη της Πορτογαλίας, το ματς σημαδεύτηκε και από το ιστορικό ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης έφτασε τα 11 γκολ σε Euro και είναι μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Στη δεύτερη θέση άφησε τον Μισέλ Πλατινί με 9 γκολ. 

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι είναι ο πρώτος αγώνας με 100% πληρότητα στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού. Στις κερκίδες βρέθηκαν 67.000 οπαδοί των δύο χωρών. 

Η Πορτογαλία νίκησε την Ουγγαρία με 3-0, χάρις στα γκολ των Γκερέιρο στο 84΄, ενώ ακολούθησαν τα δύο τέρματα του Ρονάλντο, το πρώτο με πέναλτι στο 86΄ και το άλλο στις καθυστερήσεις, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της Ουγγαρίας.

Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος σε πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης από το 2008 και το 2-0 επί της Τουρκίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ