Αθλητισμος

Euro 2020: 67.000 θεατές στο γήπεδο στη Βουδαπέστη (βίντεο)

Στο 100% η πληρότητα σε ευρωπαϊκό αγώνα για πρώτη φορά μετά από 16 μήνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεμάτο το γήπεδο «Φέρεντς Πούσκας» στον αγώνα για το EURO 2020 ανάμεσα σε Ουγγαρία και Πορτογαλία
Γεμάτο το γήπεδο «Φέρεντς Πούσκας» στον αγώνα για το EURO 2020 ανάμεσα σε Ουγγαρία και Πορτογαλία © EPA/Bernadett Szabo

Γεμάτο το γήπεδο στη Βουδαπέστη για τον αγώνα Ουγγαρία - Πορτογαλία στο EURO 2020, με 67.000 φιλάθλους στο «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Καταστάσεις που παραπέμπουν σε προ-κορωνοϊού εποχή, εκτυλίχθηκαν στο «Φέρεντς Πούσκας Αρένα» στη Βουδαπέστη την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021.

Το γήπεδο ήταν γεμάτο με 67.000 φιλάθλους, οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πορτογαλία για το EURO 2021.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ, οι περισσότεροι δεν φορούν μάσκα και δεν γίνεται λόγος για αποστάσεις, ενώ δεν σταματούν να φωνάζουν και να ζητωκραυγάζουν.

Είναι ο πρώτος αγώνας με 100% πληρότητα στην Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας κορωνοϊού και τα διαδοχικά lockdown που έβαλαν προσωρινό «stop» στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις στην ήπειρο.

Σημειώνεται ότι τόσο η Ουγγαρία όσο και η Πορτογαλία έχουν από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19 στην Ευρώπη. Ειδικότερα, στην «οικοδέσποινα» του αγώνα οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φθάνουν το 43%, την ώρα που αυτοί με μία δόση βρίσκονται στο 12%.

Ουγγαρία - Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα για το EURO 2020 στη Βουδαπέστη με φόντο τις γεμάτες από φιλάθλους κερκίδες
Ουγγαρία - Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα για το EURO 2020 στη Βουδαπέστη με φόντο τις γεμάτες από φιλάθλους κερκίδες © EPA/Darko Bandic
 

Η Ουγγαρία ήταν το πρώτο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε εμβολιασμούς με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm στην προσπάθεια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ευρωπαϊκή χώρα, παρά τις αντιρρήσεις από τις Βρυξέλλες που ακολουθούν μια ενιαία πολιτική για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, έχοντας υπογράψει συμφωνίες με τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ήττα για την Ουγγαρία στην «πρεμιέρα» της στο EURO 2020 κόντρα στην Πορτογαλία σε γεμάτο γήπεδο

Για την ιστορία ο αγώνας ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Πορτογαλία για το EURO 2020 έληξε 0-3. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους σημείωσαν στο 84' ο Γκερέιρο, στο 87' με πέναλτι ο Κριστιάνο Ρονάλντο και στο 90 + 2' πάλι ο Πορτογάλος σταρ με πλασέ.

Δείτε τις εικόνες με το γεμάτο γήπεδο στη Βουδαπέστη, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ