Αθλητισμος

Η απάντηση του Κλοπ για τον κορωνοϊό ήταν αυτή που έπρεπε

«Εγώ απλά φοράω ένα καπέλο μπέιζμπολ και έχω άσχημο ξύρισμα»

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κλοπ απάντησε σε ερώτηση για τον κορωνοϊό, όπως ακριβώς πρέπει.
© EPA/PETER POWELL

Η λογική απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ για τον κορωνοϊό είναι ένα μάθημα για όλους.

Λίγο μετά τον αποκλεισμό της Λίβερπουλ από την συνέχεια του FA Cup, μετά την ήττα από την Τσέλσι με 2-0, ήρθε η ώρα της συνηθισμένης συνέντευξης τύπου των δύο προπονητών. Μετά τις πρώτες «κλασικές» ερωτήσεις των άγγλων δημοσιογράφων προς τον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ακολούθησε μια αρκετά διαφορετική ερώτηση.

Ο ρεπόρτερ των Reds δεν θέλησε να ρωτήσει κάτι σχετικό με το ντεφορμάρισμα που περνά αυτήν την περίοδο η Λίβερπουλ, αλλά για το θέμα που «καίει» αυτήν την περίοδο και τη Μεγάλη Βρετανία και δεν είναι άλλο από την εξάπλωση του κορονοϊού«Απλά θα ήθελα να κάνω και μια γενικότερη ερώτηση για τον κορωνοϊό. Ανησυχείτε σαν ομάδα για τη μετάδοσή του και για το εάν μπορεί να σας επηρεάσει;»

Η ερώτηση μπορεί να ξάφνιασε τους περισσότερους στην αίθουσα, όχι όμως τον Γιούργκεν Κλοπ που πολλές φορές έχει δείξει με τις δηλώσεις του ότι δεν είναι ένας συνηθισμένος προβεβλημένος προπονητής. Ο Κλοπ, σαν να ήταν έτοιμος από καιρό για την ερώτηση απάντησε τα παρακάτω: «Αυτό που δεν μου αρέσει στη ζωή είναι πως για ένα πολύ σοβαρό πράγμα η γνώμη ενός προπονητή ποδοσφαίρου είναι σημαντική. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Εάν ρωτούσα εσάς, είστε στην ίδια ακριβώς θέση όπως εγώ. Οπότε δεν είναι σημαντικό τι λένε οι διάσημοι άνθρωποι. Πρέπει να μιλάμε για πράγματα με σοβαρό τρόπο και όχι να μιλούν άνθρωποι με καθόλου γνώση όπως εγώ. Αυτοί που θα μιλήσουν θα πρέπει να έχουν γνώση ώστε να πουν στον κόσμο τι να κάνει για να είναι όλα καλά ή τι να μην κάνουν. Δεν θα πρέπει να μιλούν οι προπονητές ποδοσφαίρου, δεν το καταλαβαίνω αυτό. Πολιτική, κορονοϊός, γιατί εγώ; Φοράω ένα καπέλο μπέιζμπολ και έχω άσχημο ξύρισμα. Με ενδιαφέρει το θέμα, όπως εσάς ίσως και ζω σε έναν πλανήτη που θέλω να είναι υγιεινός και ασφαλής, αλλά η άποψή μου για τον κορωνοϊό δεν είναι σημαντική».

Ο γερμανός προπονητής, χωρίς να πει τίποτα ουσιαστικά, έδωσε σε όλους ένα μάθημα για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον ιό και κυρίως από πού οφείλουμε να ενημερωνόμαστε. Οι γνώμες διασήμων, είτε ανήκουν στον αθλητικό χώρο είτε στον πολιτιστικό, όχι μόνο δεν έχουν να παρέχουν κάτι στο κοινό, αλλά μπορεί να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τις συμβουλές εκείνες που πραγματικά μετράνε. Και αυτές ανήκουν μόνο στους ειδικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ