- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιοι είναι, τελικά, αυτοί οι «αλήτες»;
Το «επάγγελμα οπαδός» αποτελεί μια προσοδοφόρα απασχόληση ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους και κάποιοι την χρηματοδοτούν
Γιατί τα βάζετε πάλι όλοι με τα χουλιιγκανάκια; Τι σας φταίνε τα παιδιά; Γιατί δεν μπαίνετε λίγο πιο βαθιά, στον πυρήνα του προβλήματος της βίας στα γήπεδα; Πέντε - έξι πρόεδροι είναι όλοι κι όλοι. Αγόρασαν βολικές ομάδες, πάτησαν πάνω τους και απέκτησαν όλα τα καλά: δημοσιότητα, αποδοχή και δημοφιλία, χωρίς να είναι ηγέτες όπως νομίζουν. Ο ηγέτης επιβάλλεται με την προσωπικότητα και τα προσόντα του. Η κυριαρχία του κρατάει για μεγάλο διάστημα. Δεν αναγκάζεται να ξοδεύει για να την συντηρήσει ή να την αυξήσει. Ούτε πηγαίνει να δηλώσει υποταγή στους οπαδούς του, όπως καλή ώρα ο Αλαφούζος όταν πρωτοπήρε τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να τρέχει τώρα να κρυφτεί από τα «παιδιά του», βλέποντας να τον έχουν πλέον στη μπούκα.
Γιατί έτσι γίνεται εδώ. Μόλις σταματήσει ο πρόεδρος να δίνει όσα έχει ανάγκη ο οπαδός για να νοιώθει εκείνος δυνατός μέσω της ομάδας του, είτε για μεταγραφές, είτε ακόμη και για να αγοράσει ένα κέντρο εξουσίας, ένα ματς ή ένα πρωτάθλημα, γίνεται αυτόματα από ανεπιθύμητος μέχρι μισητός. Σε χρόνο μηδέν στρέφει εναντίον του όλους εκείνους που τον υποστήριζαν. Βλέπει να μαζεύονται είκοσι χιλιάδες άνθρωποι σ ένα συλλαλητήριο, παρασυρμένοι ανόητα ο ένας από τον άλλο, για να τού πουν... «πούλα και φύγε» -μόνο και μόνο επειδή σταμάτησε να τους κάνει τα χατίρια!
Αντίθετα, εκείνον που «τα χώνει» είναι φυσικό να τον ακολουθούν οι πλέον ανίκανοι να δουλέψουν και να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό. Το «επάγγελμα οπαδός» αποτελεί μια προσοδοφόρα απασχόληση ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να κάνουν τίποτ άλλο στη ζωή τους. Ξεκινούν άδολα και αγνά να υποστηρίζουν μια ομάδα και εξελίσσονται σε επαγγελματίες τεμπέληδες που έχουν βρει τον τρόπο να τα παίρνουν από επαγγελματίες προέδρους παρέχοντας υποστήριξη. Και επειδή δεν μπορούν να σκεφτούν, μιμούνται τα κουσούρια των διαφόρων «ηγετών», οι οποίοι με την σειρά τους κολακεύονται με την επιρροή που νομίζουν ότι διαθέτουν. Ενας μικρόκοσμος με I.Q. κάτω του μηδενός που αντλεί και παρέχει εξουσία με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.
Γιατί το ποδόσφαιρο είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από αυτό που έχουμε στην Ελλάδα. Εχει γίνει πλέον μια τεράστια βιομηχανία θεάματος η οποία φέρνει στους επενδυτές της κέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ Αυτό οι εδώ αρνούνται να το δουν και να το εκμεταλλευτούν. Παραμένουν περίπου στη νεολιθική εποχή, με στείρες κόντρες που δημιουργούν άδεια γήπεδα, άθλιο θέαμα, ξύλο, βρισιές πεσίματα και κυρίως μια αφόρητη μιζέρια από την οποία αρνούνται να ξεκολλήσουν. Μόνο λύπηση. Τίποτα άλλο δεν αξίζουν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δύο φίλοι θα…αναμετρηθούν αύριο στην Ουψάλα της Σουηδίας
Ραντεβού στο πεζοδρόμιο!
Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού για την αυριανή αναμέτρηση με την ισπανική ομάδα
Το «τριφύλλι» είχε κατεβάσει το λάβαρο του Μποτιρόγκα ως διαμαρτυρία για τη διαιτησία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Λίγη ώρα αφού, οι Μονεγάσκοι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας, ο Σπανούλης είπε αντίο στην ομάδα του Πριγκιπάτου
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου 2026 σε τρεις χώρες: ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό
Πήραν τη νίκη στην πρεμιέρα τους
Ξεχωρίζει το Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Τι σχολίασε ο Έλληνας αστέρας των Μπακς
Νέα ήττα για τα «ελάφια»
Απίστευτη εμφάνιση από τον αστέρα των Μαϊάμι Χιτ
Απίστευτα σκηνικά στη Μαδρίτη
Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς
Λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας
Δάκρυσε ο σταρ της τουρκικής ομάδας
«Ο Γιάννης είναι μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της Ευρώπης», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την ώρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.