- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 8 Απριλίου του 1990 έκανε πρεμιέρα στην Αμερική μία σειρά που μέχρι σήμερα θεωρείται από τις κορυφαίες όλων των εποχών, το μυστηριώδες Twin Peaks. Πολλά χρόνια μετά, στις 22 Σεπτεμβίου του 2004 ξεκίνησε να προβάλλεται μια άλλη αινιγματική σειρά, η οποία έμελλε να αλλάξει τους κανόνες της τηλεοπτικής βιομηχανίας σε όλον τον κόσμο, το Lost. Σχεδόν μια δεκαετία μετά, ο συγγραφέας Blake Crouch θέλοντας να συλλάβει σε ένα μυθιστόρημα την ατμόσφαιρα τέτοιων σειρών, δημιούργησε την τριλογία Pines (στα ελληνικά «Η Πόλη») η οποία ξεκίνησε από αυτοέκδοση στο Amazon και σύντομα απέκτησε διαστάσεις φαινομένου.

Το Πάινς στο Αϊντάχο είναι μία τυπική μικρή αμερικανική πόλη – ή έτσι δείχνει εκ πρώτης όψεως. Ο μυστικός πράκτορας Ήθαν Μπερκ φτάνει εκεί ερευνώντας την εξαφάνιση δύο ομοσπονδιακών πρακτόρων, πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι είναι αντιμέτωπος με κάτι πολύ πιο σοβαρό από αυτό που του είχαν αρχικά αναθέσει. Έπειτα από ένα βίαιο τροχαίο δυστύχημα που τον στέλνει στο νοσοκομείο, ο Ήθαν βρίσκεται χωρίς ταυτότητα και χωρίς κινητό τηλέφωνο. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου δείχνει αρκετά φιλικό, κι όμως... κάτι δεν πάει καλά, κάτι φαντάζει αλλόκοτο. Και καθώς η ημέρα φτάνει στο τέλος της, η έρευνα του Ήθαν για τους δύο εξαφανισμένους συναδέλφους του αποκτά μια τρομακτική τροπή. Το κυνηγητό έχει μόλις ξεκινήσει.

Ο πολυμήχανος Blake Crouch συνθέτει μια εθιστική, καταιγιστική περιπέτεια που ξεκινάει ως μια υπόθεση διαφθοράς και συνωμοσίας εντός των μυστικών υπηρεσιών και καταλήγει με απίστευτο τρόπο σε... Όχι, δεν μπορούμε να το αποκαλύψουμε. Αξίζει πραγματικά να βρείτε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τις πρώτες σελίδες της Πόλης και εγγυημένα δεν θα μπορείτε να το κλείσετε μέχρι να μάθετε τι γίνεται στο τέλος. Η επιτυχία του βιβλίου ήταν τόσο μεγάλη που το Fox ανέθεσε στον σκηνοθέτη Night Shyamalan (6η Αίσθηση, Άφθαρτος) να δημιουργήσει τη σειρά Wayward Pines η οποία ξεκινάει παγκόσμια προβολή στις 14 Μαΐου (και στη χώρα μας θα παίζεται ταυτόχρονα από το Fox Greece).
#VresXrono: 7,5 ώρες για το πρώτο βιβλίο
Λέξεις κλειδιά: θρίλερ – κυνηγητό – ένας εναντίον όλων – παράνοια – κλειστή κοινωνία – ανατροπή - σασπένς
Τι να διαβάσω μετά; Η Πόλη 2, τι άλλο;
Ακολουθήστε τον συγγραφέα στο twitter.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.
Περισσότερες πληροφορίες για τη σειρά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.