- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σε βλέπω να διαβάζεις στον ήλιο
«Υπάρχει Θεός!» αναφώνησα! Κάποιος (νόστιμος) ΔΙΑΒΑΖΕΙ, και μάλιστα σε καφέ
Η σύγχρονη κοινωνική κατάσταση και οι άνθρωποι που ακόμα διαβάζουν στα καφέ
Πήγα, που λες, προχτές σ’ ένα στέκι στη Φωκίωνος Νέγρη για να πιω καφέ με μια φίλη και να κλαφτώ λίγο, παρηγορητικά, άνευ λόγου, λόγω περιρρέουσας γενικευμένης κοινωνικοπολιτικοοικονομικής αθλιότητας, που ύπουλα γλιστράει από τη δημόσια σφαίρα στην ιδιωτική. Τα μούτρα στο πάτωμα, όπως καταλαβαίνετε. Ο καφές χωρίς κρουασάν. Τα λόγια χωρίς λόγο.
Και τότε τον είδα! Ήταν μόνος, αραχτός σε μια πολυθρόνα κάτω από τις ακτίνες ενός λαμπρού χειμωνιάτικου ήλιου, ύποπτα ξανθός, νόστιμος, urban kypseli chic, και διάβαζε απορροφημένος στο βιβλίο του!!!
«Υπάρχει Θεός!» αναφώνησα! Κάποιος (νόστιμος) ΔΙΑΒΑΖΕΙ, και μάλιστα σε καφέ. Δυστυχώς βέβαια δεν διάβαζε δικό μου βιβλίο. Δυστυχώς, επίσης, διάβαζε αγγλικό βιβλίο, άρα (αν συνυπολογίσω και το ύποπτα ξανθό μαλλί) είναι ξένος. Δεν βαριέσαι, ξένος-δικός, σημασία έχει ότι διάβαζε. Αν όμως ήταν πατριώτης και διάβαζε δικό μου βιβλίο, σας το λέω: θα τον έκανα καδράκι και θα τον κρεμούσα στο τοίχο απέναντι από το γραφείο μου για κίνητρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς γίνεται ένα πραγματικό δημοσιογραφικό ρεπορτάζ;
«Woman, Life, Freedom»: 17 Ιρανοί και διεθνείς κομίστες περιγράφουν τον αγώνα για ελευθερία στο Ιράν
Τα «Διηγήματα (1995-2025)» κυκλοφορούν σε επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του στην ελληνική λογοτεχνία (εκδ. Ανοιχτή Τέχνη)
Ένα βιβλίο για την εμμονή των γυναικών της Κορέας με την ομορφιά τους
Ισορροπώντας ανάμεσα στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία, ο συγγραφέας μιλάει στην ATHENS VOICE για το πρώτο του βιβλίο «Επτά μέρες στην κόλαση»
Λαμπερή τελετή στο Μουσείο Μπενάκη για τη γιορτή του βιβλίου - Όλοι οι νικητές της βραδιάς
Η παρουσίασή του θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στην Αίγλη Ζαππείου
Ένα ιστορικό διήγημα γεμάτο ένταση, μυστήριο και πάθος, από τις εκδόσεις Πηγή
Το μόνο podcast χωρίς συγκεκριμένο αντικείμενο, γιατί το θέμα του το διαμορφώνουν κάθε φορά οι ακροατές με τις ερωτήσεις τους!
Συζήτηση με τον δρα Δημιουργικής Γραφής Αλέξανδρο Μυροφορίδη για την αστυνομική λογοτεχνία, με αφορμή το νέο περιοδικό για το Crime Fiction
Θλίψη στον κόσμο των ελληνικών γραμμάτων - Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη
Το Βιβλίο της Εβδομάδας, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο
Έφυγε από τη ζωή ο «παγκόσμιος στοχαστής» και εμβληματικός κοινωνιολόγος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη
Το μυθιστόρημα «Μεταξύ φίλων» του Hal Ebbott (μετάφραση Κάλλια Παπαδάκη, Εκδόσεις Μεταίχμιο), κυκλοφορεί στις 2 Ιουνίου
Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Πεθαίνω για Εσένα» η δημοσιογράφος και συγγραφέας μιλά για την έμφυλη βία
Στο βιβλίο «Κάφκα και κινηματογράφος. Ο κινηματογραφικός Κάφκα» του Νικόλαου-Ιωάννη Κοσκινά ξεδιπλώνεται μια αρκετά διαφορετική εικόνα του συγγραφέα
Το μυθιστόρημα «Η σύγκρουση» της Freida McFadden (μετάφραση Κίκα Κραμβουσάνου, Εκδόσεις Διόπτρα), κυκλοφορεί στις 4 Ιουνίου
Ο Παναγιώτης Γούτας, η Λένα Χ. Δημητριάδου και ο Ντίνος Γιώτης μιλούν για τη συγγραφική τους εμπειρία και τα νέα τους βιβλία.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.