Βιβλιο

Μάνος Χαραλαμπάκης: «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!»

Ένα παιδικό βιβλίο-εγχειρίδιο καλής ποδηλατικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής ηθικής για να μαθαίνουν τα παιδιά και να αφυπνίζονται (και) οι μεγάλοι

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μάνος Χαραλαμπάκης: «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!»

Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!: Το παιδικό βιβλίο του Μάνου Χαραλαμπάκη για την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον (εκδ. Σιδέρη)

«Μας το ‘πε κι η δασκάλα στο σχολείο, πιστέψτε το αυτό. Με το ποδήλατο αν κινείσαι, κάνεις μόνο καλό. Τη φύση δεν ρυπαίνεις, γυμνάζεις το σώμα αλλά και το μυαλό». Να τα ακούμε τα παιδιά, ξέρουν αυτά!

Ο Μάνος Χαραλαμπάκης μας προτρέπει να βοηθήσουμε το περιβάλλον, την υγεία αλλά και την πόλη μας μέσα από το νέο του παιδικό βιβλίο «Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!», σε εικονογράφηση του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη (εκδ. Μιχάλη Σιδέρη).

«Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!»: Το παιδικό βιβλίο του Μάνου Χαραλαμπάκη για την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον

«Με ποδηλατάκι γοργό γοργό κινούμαι στη γειτονιά και την ωφελώ!» του Μάνου Χαραλαμπάκη (εκδ. Σιδέρη)

Ο μικρός Νικήτας ξυπνάει με πονόλαιμο και ο μπαμπάς του και η μαμά του ετοιμάστηκαν να τον πάνε στον γιατρό. Όλη η οικογένεια είναι έτοιμη να μπει στο αυτοκίνητο για να φτάσει στο ιατρείο, αλλά ο Νικήτας τους σταματάει. Υπενθυμίζει στη μαμά και στον μπαμπά ότι στο σπίτι υπάρχει ένα «ποδηλατάκι γοργό γοργό».

Όλα τα έχει σκεφτεί ο Νικήτας. Πώς θα πηγαίνουμε στο σχολείο, στο φούρνο, στο πάρκο για βόλτα, ακόμη και για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα με τον μπαμπά και τη μαμά, τα οφέλη του ποδηλάτου, με ασφάλεια. Τεστ μνήμης και παρατηρητικότητας, κουίζ, ποδηλατοκρυπτόλεξα και εικόνες που μπορείς να ζωγραφίσεις, συμπληρώνουν τις σελίδες, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον. Ένα παιδικό βιβλίο-εγχειρίδιο καλής ποδηλατικής συμπεριφοράς και περιβαλλοντικής ηθικής για να μαθαίνουν τα παιδιά και να αφυπνίζονται (και) οι μεγάλοι.

Μάνος Χαραλαµπάκης - βιογραφικό

Ο Μάνος Χαραλαµπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε δηµοσιογραφία και τώρα φοιτά στο τµήµα Ευρωπαϊκού Πολιτισµού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστηµίου. Εργάζεται ως δηµοσιογράφος στην εφηµερίδα ΤΑ ΝΕΑ από το 1998 και έχει καλύψει ελεύθερο, εκκλησιαστικό, περιβαλλοντικό, πολιτικό, καθώς και στρατιωτικό ρεπορτάζ. Το 2013 δηµιούργησε τη στήλη-blog για το ποδήλατο «Ορθοπεταλιές» στην ηλεκτρονική σελίδα της εφηµερίδας ΤΑ ΝΕΑ (www.tanea.gr) και το 2021 το κανάλι στο Youtube «Πετάλι για Όλους» για την προώθηση της µετακίνησης µε ποδήλατο. Από τον Ιούνιο του 2022 παρουσιάζει στην Athens Voice το Podcast «Μετακινήσου αλλιώς» που µας παροτρύνει να περιορίσουµε το αυτοκίνητο και να µετακινηθούµε µε άλλα µέσα στην πόλη. Έχει βραβευτεί (2008) από τον Πανελλαδικό Σύνδεσµο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων για τη µακρόχρονη δηµοσιογραφική προσφορά του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόµων µε αναπηρία. Διαθέτει αυτοκίνητο αλλά το 90% των µετακινήσεών του µέσα στην πόλη γίνεται µε ποδήλατο.

Μάνος Χαραλαμπάκης
Μάνος Χαραλαμπάκης

Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης - βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1984. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και συνέχισε με Μaster of Arts In Design στον ΑΚΤΟ – Μiddlesex University. Από το 2012 είναι σκιτσογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, όπου δημοσιεύει καθημερινά. Έχει συνεργαστεί, επίσης, με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, τα περιοδικά Ταχυδρόμος και Books’ Journal, και το socomic.gr, κάνοντας κόμικς και εικονογραφή­σεις. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Athens Video Art Festival 2008 και 2010, Μilano Film Festival 2008, Leskovac Comics Festival 2013, όπου κέρδισε το β΄ βραβείο για την καλύτερη σύντομη ιστορία κόμικς στα Βαλκάνια). Στο Comicdom CON Athens 2022 ήταν ο τιμώμενος καλλιτέχνης, επιμελούμενος, μεταξύ άλλων, και το επίσημο εικαστικό του φεστιβάλ. Θα βρείτε βιβλία και κόμικς του με τους ακόλουθους τίτλους: «Σαν Όνειρο», «Εικόνες στα Σύννεφα», «Σπάρτακος», «the Comixtape», «Περπατώντας στην παλιά πόλη της Λευκάδας», με πιο πρόσφατη τη συγκεντρωτική έκδοση της τριλογίας του, «Ανώνυμος ο Αθηναίος» (από τις εκδόσεις comicdom press).

Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης
Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ