Βιβλιο

Χρήστος Σιάφκος

Μια διαρκής μετανάστευση και οι συνεχείς, άδικοι συχνά, χωρισμοί

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
ΤΕΥΧΟΣ 504
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81093-181351.jpg

Ζητήσαμε από 26 συγγραφείς να μας μιλήσουν για το καινούριο τους βιβλίο.


Ένας άντρας βιώνει τη μοναξιά αποκλεισμένος από το χιόνι σ’ ένα ορεινό χωριό. Στο μυαλό του μια σχέση που τέλειωσε άσχημα γι’ αυτόν αλλά και το υλικό για ένα βιβλίο που προσπαθεί να γράψει. Θέλει να αφηγηθεί την ιστορία της οικογένειάς του, όπως αυτή εξελίχθηκε στην Ευρώπη, στην Εγγύς Ανατολή αλλά και στη Λατινική Αμερική, όπου τα μέλη αυτής της οικογένειας επέλεξαν την τύχη τους ή παρασύρθηκαν από τη ροή της Ιστορίας.

Μια διαρκής μετανάστευση και οι συνεχείς, άδικοι συχνά, χωρισμοί που διάρκεσαν δυο αιώνες, ένα υλικό διάσπαρτο, είναι αυτό που ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να ανακαλέσει, να βάλει σε τάξη, να του δώσει σχήμα. Λειτουργώντας ως συγγραφέας που είναι αλλά παράλληλα και ως ρεπόρτερ δουλεύει τις συνεντεύξεις που πήρε από τους τελευταίους της γενιάς του και παράλληλα ψάχνει στα αρχεία. Καταγράφει το τέλος μιας ολόκληρης εποχής ενώ τα φαντάσματά του ζωντανεύουν γύρω του και τον στοιχειώνουν.

image

*Το βιβλίο «Τέλος εποχής» του Χρήστου Σιάφκου κυκλοφορεί από τις εκδ. Παπαδόπουλος


Διαβάστε τι είπαν και οι υπόλοιποι συγγραφείς: 

Αλέξης Σταμάτης, Ανδρέας Μπελεγρής, Αφροδίτη Βακάλη, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Βασιλική Λεβεντάκη, Γιάννης Αγγουριδάκης, Γιάννης Κομνηνός, Γιάννης Φιλιππίδης, Γιώργος Ψάλτης, Ευαγγελία Ευστάθιου, Ζήσης Σαρίκας, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, Ιερώνυμος Λύκαρης, Κυριάκος Αθάνασιάδης, Μανώλης Ανδριωτάκης, Μαρία Ζαβάκου, Μαρία Μήτσορα, Νίκος Α. Καραγεώργος, Νίκος Ορδουλίδης, Ντορίνα Παπαλιού, Παναγιώτης Ρίζος, Σώτη Τριανταφύλλου, Χαράλαμπος Μαγουλάς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευδόκιμος Τσολακίδης, «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη»
Ευδόκιμος Τσολακίδης: 40 χρόνια στο θέατρο, 30 χρόνια στην εκπαίδευση του ηθοποιού

Από τη θεατρική σκηνή στη διδασκαλία, από την Ελλάδα σε πανεπιστήμια και θεατρικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Με αφορμή την αγγλόφωνη έκδοση του βιβλίου του «Υποκριτική: Από τη θεωρία στην πράξη».

«Ο Κροκόδειλος» του Αλέξη Ακριθάκη, εκδόσεις Αγρα
Το πιο παράξενο βιβλίο που έχω στη βιβλιοθήκη μου: «Ο Κροκόδειλος» του Αλέξη Ακριθάκη

Στο έργο του Ακριθάκη, ιστορίες που ξεκινούν από τις σελίδες των τετραδίων, σημειωματάριων και ημερολογίων του μεταφέρονται στο χαρτί, τον καμβά, τον «μικρό τύπο» και το βιβλίο.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY