Βιβλιο

8 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Τι θα διαβάσουμε το καλοκαίρι

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 876
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8 νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Βακχικόν

Εκδόσεις Βακχικόν: 8 νέες προτάσεις ελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης

Η Ύβρις είναι της νύχτας, Κατερίνα Κουρή, μυθιστόρημα
Η Δανάη, συγγραφέας, παροπλισμένη από τα τραγικά συμβαίνοντα στη χώρα, μα και στο προσωπικό και οικογενειακό της περιβάλλον, με την εισβολή της κρίσης στη χώρα, στην απελπισμένη της προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να αρχίσει το γράψιμο ξανά, θα μετακομίσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2015, ελπίζοντας σε μια αλλαγή.

Ολιέβιν, Κώστας Γραμματικόπουλος, μυθιστόρημα
Ο Μουσόργκσκι απομακρύνθηκε από την κόρη του, πήγε στο πιάνο και άρχισε να παίζει ένα βαλς του Στράους. Οι καβαλιέροι επέλεξαν τις ντάμες τους και στροβιλίστηκαν στον μελωδικό ρυθμό του βαλς. Όλη η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από ζευγάρια… Ένα μυθιστόρημα που το διαπερνούν όλα τα ελαττώματα και τα προτερήματα της ανθρώπινης φύσης, όπου η μικρότητά της συναντά τη μεγαλοσύνη!

Έρωτας δίχως γέφυρες, Πηνελόπη Τσιάλα, μυθιστόρημα
Ο αμοιβαίος έρωτας αποτελεί ένα θαύμα της φύσης, που μπορεί να φέρει την ευτυχία σε όσους το βιώνουν. Iσχύει πάντα όμως αυτό; Ή μήπως υπάρχουν έρωτες καταδικασμένοι να καταλήξουν άδοξα οδηγώντας στον όλεθρο ανθρώπινες ψυχές; Μήπως κάποιες σχέσεις είναι καλύτερο να μην αρχίσουν επειδή το τέλος τους παραμονεύει απειλητικό; Μήπως κάποια «σ’ αγαπώ» δεν πρέπει να ειπωθούν ποτέ; Στα ερωτήματα αυτά καλούνται να απαντήσουν οι δύο ήρωές μας: ο Κωνσταντής και η Χριστίνα. Ένας γοητευτικός άντρας και μια πανέμορφη κοπέλα που θα ερωτευτούν παράφορα.

25η ώρα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, διηγήματα
Ένας δρομέας, ένας διευθυντής κλινικής, μία νοσηλεύτρια, ένας οπαδός, δύο ηλικιωμένοι, ένας καθηγητής, ένας γιατρός και μία εργαζόμενη γυναίκα βιώνουν σε οκτώ διαφορετικές ιστορίες τον χρόνο και τις διακυμάνσεις του με τον δικό τους τρόπο, μέσα από τη δική τους διάσταση, μέσα από τον δικό τους ιδιαίτερο κόσμο. Αγωνιούν, συγκρούονται, θυμούνται, ξαναζούν, αισθάνονται, φοβούνται και ελπίζουν ξανά μέσα από τις δικές τους μικρές και μοναδικές ιστορίες.

Περιστέρια από πέτρα, Μαργαρίτα Κοντού, διηγήματα
Ένας νέος με τραγιάσκα, ο κύριος Χ, μια καρέκλα, ένα καναρίνι και… περιστέρια από πέτρα ξεπηδούν στις σελίδες των διηγημάτων της συγγραφέως, η οποία αναδύει μέσα από τη γραφή της ήρωες καθημερινούς μα συνάμα τόσο ξεχωριστούς. Μικρές φόρμες, ιστορίες μπονσάι που ταξιδεύουν στους χαρακτήρες των ανθρώπων και το ίαμά τους. Μπερδεύοντας το πραγματικό με το φανταστικό και το σουρεαλιστικό, ξεδιπλώνονται, παλεύουν με τους αθέατους δαίμονες του φόβου και της αγάπης, ενώ παράλληλα αναζητούν τα ποθητά μονοπάτια δικαίωσης και λύτρωσης.

Στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, Μαρίνα Λυκούδη, αφήγημα
Αλβανία 1978. Η γειτονική μας χώρα βιώνει την πιο στυγνή δικτατορία στην ιστορία της. Πώς ήταν η ζωή επί Χότζα; Ποιοι περιορισμοί υπήρχαν; Πώς ήταν να βιώνεις ένα καθεστώς συνεχούς προπαγάνδας και φόβου; Τι μαρτυρούσαν τα σφιγμένα πρόσωπα των πολιτών; Και πώς ήταν η ζωή εκεί για τους ξένους επισκέπτες; Η Μαρίνα Λυκούδη μάς μεταφέρει στη Γη των Αετών, στη Σκιπερία, στη γνωστή σε εμάς Αλβανία, καταγράφοντας την εμπειρία της από την παραμονή της εκεί, όταν ακολούθησε τον σύζυγό της που υπηρετούσε ως Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα.

Αχλύς, Σταύρος Σταυράκης, ποιήματα
Αναζήτησα τα υπολείμματα των σωθικών μου τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη. Ελαττωματικά και δύσοσμα ξέμειναν σε περίεργο παράδεισο. Στις 12 άχνιζε η γέννα η παλιά. Έθαψα τα χλωρά χαμόγελα με την ελπίδα ότι θα τα ξαναβρώ… Πρώτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα.

Λόγοι, Άννα Ξανθοπούλου, ποιήματα
Ήμασταν σκιές του εαυτού μας/απόδειξη ότι υπήρξε φως/κι ίσως/κι ένας εαυτός./Τώρα τυφλοί δινόμαστε στο χάος./Όχι σκιές./Μόνο σκοτάδι. Πρώτη ποιητική συλλογή της συγγραφέως.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ